úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
LYNCH
---
---
12:29:27 28.7.2024
ACIDQA
: právě že se mi to zkazilo ještě před klíčením.
ACIDQA
---
---
12:28:27 28.7.2024
1 odpověď
LYNCH
: aha, ja to asi driv snim, nez by to melo sanci hnit… ;)
ACIDQA
---
---
12:27:40 28.7.2024
+2
ZUZKAOU
: aha, nekdo v sonnentoru mi dost presvedcive vysvetloval, ze ty bezne k vareni jsou osetreny necim kvuli plisni taky, aby to bylo ok pri skladovani, a ze tepelnou upravou to zmizi a jsou v pohode, ale pri kliceni to tam zustane. Neoverovala jsem, proste s tim ziju jako s faktem. :)
Klicim z tehle krabicek a ziju spokojene dal:
https://www.sonnentor.com/cs-cz/eshop/sladke-a-krupave/seminka-k-naklicovani
ZUZKAOU
---
---
11:16:09 28.7.2024
1 odpověď
+2
ACIDQA
: ošetřené jou sadbová semena. Potravinářská nikoliv. Tedy - platí to třeb pro řeřichu, ale ne pro fazole.
LYNCH
---
---
11:15:43 28.7.2024
1 odpověď
+1
ACIDQA
: no ředkvičky mi prijdou dost náchylný na vlhkost a že lehce hnijou když si to člověk nepohlídá
ACIDQA
---
---
11:11:42 28.7.2024
1 odpověď
-1
KURE
: fazole si kup na kliceni, ty bezny na vareni byvaji necim osetreny, a to neni na kliceni dobre (pro konzumenta hlavne).
ACIDQA
---
---
11:09:53 28.7.2024
1 odpověď
+3
LYNCH
: nemuzu to ted na rohliku najit, oba zpusoby nize…
V cem je to slozitejsi? Klicim doma hlava nehlava uplne bez komplikaci (asi je to videt i tady na fotkach toho, co jim:))
ZUZKAOU
---
---
11:00:10 28.7.2024
+3
ZUZKAOU
: ha- koukám, že tady to pán vyndal moc brzo a proto nemá ty správné klíčky. Tady to má paní dostatečně dlouhé.
How to Sprout Mung Beans in a Milk Carton (with tutorial video)
https://msshiandmrhe.com/how-to-sprout-mung-beans/
ZUZKAOU
---
---
10:58:36 28.7.2024
+3
KURE
: chceš ty na jídlo, ty na sadbu by mohly být ošetřené něčím proti plesnivění. To necheš.
ZUZKAOU
---
---
10:58:05 28.7.2024
+2
LYNCH
: tak - mungo fazole, udělá to ty klíčky co patří do asijské kuchyně a co se musí klíčit ve tmě, aby byly dlouhé a křehké. Běžé fazole pochpitelně budou taky klíčit, ale budou chutnat jinak.
KURE
---
---
10:58:04 28.7.2024
1 odpověď
LYNCH
: jasný. Ale jsou to ty co se normálně prodávají na vaření, nebo musí být nějaký "sadebni"
ZUZKAOU
---
---
10:57:13 28.7.2024
1 odpověď
+3
KURE
: internety říkají - kartonu udělat díry, kterými to budeš proplachovat a nechat stát - po 5-7 dnech uříznout.
How to Grow Your Own Bean Sprouts in Milk or Juice Carton? - Tutorial — Steemit
https://steemit.com/food/@ikaputri3/how-to-grow-your-own-bea
n-sprouts-in-milk-or
-juice-carton-tutori
al
LYNCH
---
---
10:56:16 28.7.2024
2 odpovědi
KURE
: mungo fazole
KURE
---
---
10:55:10 28.7.2024
3 odpovědi
Můžete prosím nějak víc rozepsat, co děláte s tou krabici?
To ji nějak rozriznete aby byla jako misticka?
A ty fazole, to jsou normální fazole z krámu?
DR_NIKITA
---
---
10:50:42 28.7.2024
ZUZKAOU
: Omg, no jasne.. Diky za opravu)
ZUZKAOU
---
---
10:44:30 28.7.2024
1 odpověď
+2
DR_NIKITA
: 100g na 1000 ml, že? Protže jinak bys do litrové krabice narval kilo fazolek :-D Ale ta krabice je dobrý hack jak je udělat dlouhé bez světla, to jdu zkusit!
DR_NIKITA
---
---
10:15:56 28.7.2024
1 odpověď
+6
BRUKEV
: Ja jedu mungo v krabici od mlika. Pomer 100g fazolek na 100ml objemu krabicky. Nasypat, prolit vodou a nechat tak. Kazdy den jen proplachnes cistou vodou a za par dni mas narvanou krabicku obrima fresh klickama)
LYNCH
---
---
10:07:04 28.7.2024
1 odpověď
ACIDQA
: v jakym gelu? ředkvičky jsou trošku náročnější
ACIDQA
---
---
9:22:57 28.7.2024
+14
Jo, a mungo jsem klicila v 750 sklenici s vickem propichanym hrebikem. V pohode uplne. Akorat me nechutna. (Ani vicko, hrebiky, mungo… nic z toho.)
ACIDQA
---
---
9:21:12 28.7.2024
2 odpovědi
+4
BRUKEV
: klicim nonstop neco. Nejradsi mam hrasek, redkvicku a michanou smes od sonnentoru.
Neco klicim v tchibo klicicich miskach, neco obyc na vate. Redkvicky v takovym gelu, co prodavaj na rohlik.cz
Deti nemam.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam