• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Byla by na východním okně, polední výheň tam není. Mám ještě nějaká semena kapucínky.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: ja zkousel truhliky dvakrat jednou beznou formu L. teda Lichořeřišnice větší, a kdyz se v truhliku nedarilo, tak jsem pristi rok zkusil zakrslou formu - ma takove bile panasovane listy - a zas nic... ty truhliky ji asi moc nesvedci, ale zkus neco vetsiho, nejakej velkej kvetinac a pod... ona ma L. docela rada pres den trosku zastineni a ne celej den slunce, tak to muze bejt nekde na terase a nebo balkone na zemi a ne zrovna na slunicku v truhliku... za pokus noic nedas... a chce to hodne humozni pudu, prostredi jak pro koprivu - to L. svedci! :O)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Loni mi ju sežrali dřepčíci. Příští rok ju možná vyseju do truhlíků na okno v patře, třeba přežije. :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    casto se tu objevi nejakej ten chutnej salatek nebo zeleninova priloha k jidlum...
    znate a pouzivate Lichořeřišnici?
    To je znace nedocenena bylina do kuchyne - ale i do bylinkove lekarny!
    K jidlu je prakticky cela rostlina! Ale na ty prilohy a salaty je nejlepsi vybrat mlade vyhonky (tak 10 cm na konci stvolu), listy, ale hlavne kvety a jeste mekke zelene semena-plody:
    Lichořeřišnice v kuchyni | Vysněná zahrada
    http://www.vysnenazahrada.cz/2017/10/lichorerisnice-v-kuchyni.html
    chut je mirne pikantni, skoro jako jemny křen ,bez toho vyrazneho krenoveho aromatu...
    listy a kvety jsou nejemnejsi, co do ostrosti prichute... mlade vyhonky a semena/plody uz maji palivost docela slusnou... :)

    jinak je to i prirodni antibiotikum - takze nikdy toho neni pro zdravi dost :O)
    BEZESPORU
    BEZESPORU --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Květákový mozeček s opečeným chlebem.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Vcera jsem udelal tohle hovado. Chilli v mase, jalapeno kecup a nova spicy omacka. Sejra 45%, slanina a karamelizovana cibule. Mel snad pul kila a malem jsem chcipnul.

    Pracovni nazev je "kreten".

    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    LADY_MYSKA: ja uz jedu teorii, ze bez plynu a pořádného woku se ty nudle dobře neudělají. Ale případně si take necham poradit :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    chystam se v tydnu na smazene nudle Shan Shi Udon, jen se tedy dost bojim, opac zatim se moc nedarilo. Nejaka tajna rada, jak na uspet?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Dnes kureci jatra v rajcatove omacce

    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Lednice vydala sve poklady v podobe zampionu a smetany

    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: 😍 uz asi tyden intezivne myslim na to, ze bych si dal langos
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Ukecali mne.

    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    ACIDQA: take moc krasny,dekuji mnohokrat!!
    Oba dva co nejdrive vyzkousim...naposledy jsem jedla bucek u prababicky a toto bude moje premiera...

    Jeste jednou vam dekuji za skvele recepty!!
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ahhaaaa!! fikane! udela se valec z kuzi navrch! diky - uz je to jasne... :O)
    MIYU
    MIYU --- ---
    FERRYH: ta kůže zůstává celá venku, všechny ingredience balis dovnitř směrem k masu, takže ta kůže se v podstatě celá vypece a je pak celá krupava.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MIYU: hele, na obrazku to neni moc videt... ale:
    muzes mi prozradit jak chutna jakou ma konzistenci ta kuze, kdyz je zavinuta dovnitr v te rolade? protoze kus te kuze se musi nejak zabalit i dovnitr, ne? neni to moc chrupavkovite?
    MIYU
    MIYU --- ---
    FERRYH: určitě vyzkoušej! Já třeba místo šalotky dávám zázvor spolu s česnekem a citronovou trávou a taky mňam :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam