• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    FINSON
    FINSON --- ---
    ACIDQA: Díky :-) Ale vařím nejen pro svý dítě, my dospělí to sníme taky, a navíc bych tím porušil svoji víc jak dvacetiletou tradici už z Magea ;-)
    THEODORT: TL;DR: Dítě to chce suchý.
    Elaborated: Prsa jsou šťavnatá, ale ne mastná (tentokrát jsem na ně pro formu před dopečením hodil kousek másla, ale jde to i bez něj) ani vyloženě netečou a rýže je akorát - není úplně sypká, lepí se jenom lehouce a je tak akorát vlhká, rozmočenou ji nemáme rád nikdo. Po letech jsem se rýži konečně naučil (od Pauluse) vařit tak, že chutná i mně, předchozích 40 let jsem ji nenáviděl :-)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    FINSON: myslim, ze uz by sis klidne mohl zalozit auditko “varim pro svy dite”! :))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FAT: záleží, jak jsou skladované. Z našich už to jde.
    FAT
    FAT --- ---
    Jdu s dotazem - už jste někdo dělal z letošních brambor knedlíky nebo bramborák? Jak to dopadlo, už to jde?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Začíná to být evergreen, když dítě "nic nechce" nebo "je mu to jedno" - tohle sní vždycky. Kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze, koření dávám naprosto nahodile, ale vždycky je v tom trocha papriky, pepře a kurkumy, dnes ještě se zázvorem. Jindy dávám jemné curry, garam masalu, tandoori masalu nebo třeba tymián. Jako nosič olivový olej a trocha citronové šťávy.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Opražená rajčata s česnekem, bylinkami, Schwarzwaldskou šunkou a kachním vejcem má opečené bagetě.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes oběd na zahradě, aj když trochu pršelo.

FERRYH
    FERRYH --- ---
    MAR_TINA: HA!!!
    dejchly na mne devadesatky... :O)
    jeste by to chtelo - klicky rerichy a zelnak nebo coleslaw jako priloha na taliri... :O)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Je to tak :) krůtí prsa s broskví

LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Dnes takove to vareni, co vse da lednice
    Takze kure, brambory a mrkev ( focena v pekaci, pac potomkovi jsem stehno vykostila a uz to neni ono)
    No a v druhem hrnci mam veprove platky na liskach a bude k tomu ryze ( pokud tedy jeste nekdy zvednu a udelam ji)

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Platýs a barvy.

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Pátek a postní špagety se zeleninovou omáčkou a zbytek nastrouhanýho parmezánu.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Hovězí veverka s kukuřicí.

A včera tortily a salát s dipem z arašídového másla.

LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    a jelikoz na veceri je jeste brzo a navic zasoby z domaci zahradky se hlasi o pozornost, tak takovy lehky predkrm, jen tedy bazalku doma nemam

JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Já na mobilu taky píšu jako posťa :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Ajčata! :-D Se jak debil směju sama sobě, omluvte mě.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Mluvíš mi z duše, za chvilu jdu zalívat ajčata.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DOCKINEZ: zimě bych ti záviděla tu kačenu, dnes rozhodně ten déšť...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DOCKINEZ: kez by se konecne ochladilo a prselo, mozna kdybych taky naplanovala kacenu ... no nic
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Granola domaci, s pistaciovymi orisky, brusinkami a zbytky ze spize.

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Dneska dopoledne lilo jak z konve a konečně byla trochu snesitelná teplota, tak jsem vrznul do remosky kačenu, udělal zelíčko a trojboj doplnil kupovaný karlovarský knedlík.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam