• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SPIKE411: kazdej asi ne, ja ziju v dome s vietnamci a sousedka dava do rejzovaru cca pul lzicky soli. Neumi slovo cesky (krome dobry den, jo a diky), nenarodila se tady…. Je to fakt cistokrevna vietnamka ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SPIKE411: myslíš ty asiaty, co do rýžovaru dají rýži, studenou vodu a zaptnou hrnec?
    FINSON
    FINSON --- ---
    SPIKE411: Naštěstí já nejsem ani jedno ;-)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FINSON: By mu každej Asiat a Ind ruce zpřerážel. :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    ILLUZE: Tak to dělali rodiče. Never more.

    THEODORT, SPIKE411: Jestli jste se na to video nepodívali, tak ať netápete, prozradím vám, že v něm Paulus žádný tuk do rýže nepřidává. Voda a sůl, toť vše.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    JAJITA: V žádném případě.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ILLUZE: Obyčejná rýže se tak dělává i tady, na Hané ;-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SPIKE411: Máslo ,-)

    Slovenský recept. A na jižním Slovensku / v Maďarsku se nejdříve opraží na sádle (na masti) nebo klasicky výpečku.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    SPIKE411: Ty rýží nesolíš :O
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Olej? V rýži? Co to bude příště, sůl?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    FINSON:
    SALUT:
    Paulus je moc fajn, ale tipuju že jen zdůraznil že je v rýži potřeba adekvátní množství oleje...
    FINSON
    FINSON --- ---
    SALUT: Jedu konkrétně tady podle tohohle, fakt mi to změnilo život. Ďábel je v detailu :-)

    Jak uvařit rýži? - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu
    https://www.youtube.com/watch?v=_p6QgmFOqkQ
    SALUT
    SALUT --- ---
    FINSON: rýže od Pauluse? diky
    FINSON
    FINSON --- ---
    ACIDQA: Díky :-) Ale vařím nejen pro svý dítě, my dospělí to sníme taky, a navíc bych tím porušil svoji víc jak dvacetiletou tradici už z Magea ;-)
    THEODORT: TL;DR: Dítě to chce suchý.
    Elaborated: Prsa jsou šťavnatá, ale ne mastná (tentokrát jsem na ně pro formu před dopečením hodil kousek másla, ale jde to i bez něj) ani vyloženě netečou a rýže je akorát - není úplně sypká, lepí se jenom lehouce a je tak akorát vlhká, rozmočenou ji nemáme rád nikdo. Po letech jsem se rýži konečně naučil (od Pauluse) vařit tak, že chutná i mně, předchozích 40 let jsem ji nenáviděl :-)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    FINSON: neni to moc suchy? z fotky to vypada naprosto bez stavy
    FAT
    FAT --- ---
    JAJITA: Díky.
    FAT
    FAT --- ---
    MAR_TINA: Díky.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: Kamarád to u bramboráku řeší malým přídavkem škrobu, pro jistotu.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    FINSON: myslim, ze uz by sis klidne mohl zalozit auditko “varim pro svy dite”! :))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FAT: záleží, jak jsou skladované. Z našich už to jde.
    FAT
    FAT --- ---
    Jdu s dotazem - už jste někdo dělal z letošních brambor knedlíky nebo bramborák? Jak to dopadlo, už to jde?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Začíná to být evergreen, když dítě "nic nechce" nebo "je mu to jedno" - tohle sní vždycky. Kuřecí prsa v horkovzdušné fritéze, koření dávám naprosto nahodile, ale vždycky je v tom trocha papriky, pepře a kurkumy, dnes ještě se zázvorem. Jindy dávám jemné curry, garam masalu, tandoori masalu nebo třeba tymián. Jako nosič olivový olej a trocha citronové šťávy.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Opražená rajčata s česnekem, bylinkami, Schwarzwaldskou šunkou a kachním vejcem má opečené bagetě.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam