• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    WERKA
    WERKA --- ---
    QUANTI: To dělala tchýně. už jsem to taky tak 15 neměla.

    ILLUZE: Já z avokáda dělám pomazánku se žervé nebo lučinou

    MAR_TINA: Já v té česnekové nahrazuju část majonézy bílou Hollandií (která je hodně hustá, takže mi výsledek neteče z baget.

    Jinak jsem měla ráda ještě hermelínovou (hermelín, vajíčko, šunka, trocha cibule, hořičice, kari, spojeno majonézou+bílou Hollandií)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    QUANTI: Ježiši, tak to je to, co nedávám. Vždyť se z toho musí zauzlovat střeva 😲
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: https://www.toprecepty.cz/recept/2525-sloni-zradlo/ tohleto (nebo něco na ten způsob), s měkkým salámem, cibulí, majonézou, kečupem a octem.
    KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: super, priznam se že kromě ryb jsem masove pomazanky nedelal
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KURE: Ta kuřecí:
    - obereš zbytky kuřete a rozmixuješ je s žervé nebo lépe Lučinou, kyselou okurkou, lžící másla, bílým nebo Kajenským pepřem a solí. Případně s česnekem rozdrceným se solí.
    - podobně je skvělá i pomazánka z uzených lososových bříšek, jen ji zakápneš citrónem nebo limetkou. Dá se podpořit i koprem a lžící kysané smetany.
    - vajíčková je z uvařených vajec, másla (případně žervé), hořciče, pepře a soli
    - jo a miluji avokádovovajíčkovou - avokádo smícháš s vaječinou (takovou tou ještě ne úplně upraženou do sucha), pažitkou, solí a bílým pepřem
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    QUANTI: Myslíš vejce, kečup, cibule a koření?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Já milovala sloní žrádlo, ale je to strašná prasárna 😀
    KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: napiš prosím jak na ty pomazánky :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FAT: Z kombinace turista-majolka-cibule-taveňák mě bolí i žlučník, kterej nemam :-D
    FAT
    FAT --- ---
    ILLUZE: Přiznám, že nevím, jaký salám do ní manželka dávala, ale myslím, že nějaký druh turisty. Plus taveňák, cibule, asi majolka...
    Ještě mi chutnala pomatlánka z pečeného vepřového, ale ingredience, mimo masa, si nepamatuju. Chutná mi i budapešťská, ale musím si ji udělat sám, podle své chutě.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FAT: Ježiš, já nikdy nemusela maďarskou nebo jak tomu říkají - takovou tu s laciným salámem.
    Vlastně jsem nikdy nepochopila, proč někdo cpe do pomazánky jakýkoliv salám.
    Ale uvařené maso ok - naši mají moc rádi mou s kuřecím masem.

    A miluji falešnou humrovou a vajíčkovou.
    KURE
    KURE --- ---
    BRUKEV: moc si je nepamatuju, ale nejlepší byla vajickova (když jsem ji dostal ted ve špitálu, úplně mě to preneslo zpět) a nejhorší drozdova. To bylo s repou jediný co jsem nejedl.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    FAT: to samé))
    FAT
    FAT --- ---
    BRUKEV: Drožďová, rybí, salámová
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    nejvetsi zlej sen meho detsvi je ta drozdova pomazanka a drozdove knedlicky v polevce v druzine ... to byl posledni "uder"... odmitl jsem pak do druziny na obedy chodit ...
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    BRUKEV: Spenatova pomazánka? To slyším prvně, to jsem nikdy neviděla (a vlastně nevím, jestli to chci videt a ozkouset ;-))
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    BRUKEV: milovala jsem všechny, ale favoriti byli urcite spenatova, vajickova a zeleninova.. delali nam je extra nadychane, zajimalo by me, cim to)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    BRUKEV: jsem divná, chutnaly a chutnají mi snad všechny kromě drozdove:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Debata mi pripomnela detstvi a smesici pomazanek na pecivu.
    Jake jste meli oblibene a ktere naopak nesnaseli?

    Oblibene: spenatova a mrkvickova (ve skolce), rybi, drozdovou dodnes taky zboznuju

    Neoblibene: vajickova
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ad pomazanka, at zapadnu do fronty:
    Sardinky, pomazankove maslo (tvaroh mi tam mrska vzdy pusti moc tekutiny), vejce na tvrdo, sul, pepr, horcice, cibule, citron.
    Daval.jsem i okurky, ale radeji je.mam k tomu na prikusovani.


    S2FI: vezmi smalt. Pokud varis.parkratbza rok, vydrzi to dlouho, neboj.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Jak jsem ráda, že jsem si z práce přinesla vzorky tuňáka, uzené šproty, rybky v tomatě a druhé v oleji :-D
    FAITH
    FAITH --- ---
    FAITH: Rozmixovat, tym myslim pouzit tycovy mixer.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam