• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: já si vzpomínám, že máma dělala pomazánky jen slavnostně - narozeniny, Silvestr apod., ale ty suroviny míchala s majonézou.
    Věčná škoda, oboje.

    Zabijáckou česnekovou - česnek, sýr, majonéza, jsem upravila na pečená dýně, tvaroh, lžíce majonézy a česnek a je to dobrý a nezabije to žlučníky v celé ulici.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Občas stvořím domácí retro vlašák. :-)
    KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: chm, když připustíme že existuje kvalitní gothaj, tak určitě první co s ním udělám bude rozmatlat ho do nějaký s.....
    Někdy máme prostě neodolatelnou chuť na takové ty klasické retro recepty. Pokud se vám dostane do ruky kvalitní gothaj salám, zkuste z něj připravit sloní žrádlo.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: Taky jsem to už asi dvacet let nejedla 😆 jenom si vzpomínám, že to byla moje guilty pleasure.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    QUANTI: Ježiši, tak to je to, co nedávám. Vždyť se z toho musí zauzlovat střeva 😲
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: https://www.toprecepty.cz/recept/2525-sloni-zradlo/ tohleto (nebo něco na ten způsob), s měkkým salámem, cibulí, majonézou, kečupem a octem.
    KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: super, priznam se že kromě ryb jsem masove pomazanky nedelal
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KURE: Ta kuřecí:
    - obereš zbytky kuřete a rozmixuješ je s žervé nebo lépe Lučinou, kyselou okurkou, lžící másla, bílým nebo Kajenským pepřem a solí. Případně s česnekem rozdrceným se solí.
    - podobně je skvělá i pomazánka z uzených lososových bříšek, jen ji zakápneš citrónem nebo limetkou. Dá se podpořit i koprem a lžící kysané smetany.
    - vajíčková je z uvařených vajec, másla (případně žervé), hořciče, pepře a soli
    - jo a miluji avokádovovajíčkovou - avokádo smícháš s vaječinou (takovou tou ještě ne úplně upraženou do sucha), pažitkou, solí a bílým pepřem
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    QUANTI: Myslíš vejce, kečup, cibule a koření?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Já milovala sloní žrádlo, ale je to strašná prasárna 😀
    KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: napiš prosím jak na ty pomazánky :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FAT: Z kombinace turista-majolka-cibule-taveňák mě bolí i žlučník, kterej nemam :-D
    FAT
    FAT --- ---
    ILLUZE: Přiznám, že nevím, jaký salám do ní manželka dávala, ale myslím, že nějaký druh turisty. Plus taveňák, cibule, asi majolka...
    Ještě mi chutnala pomatlánka z pečeného vepřového, ale ingredience, mimo masa, si nepamatuju. Chutná mi i budapešťská, ale musím si ji udělat sám, podle své chutě.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FAT: Ježiš, já nikdy nemusela maďarskou nebo jak tomu říkají - takovou tu s laciným salámem.
    Vlastně jsem nikdy nepochopila, proč někdo cpe do pomazánky jakýkoliv salám.
    Ale uvařené maso ok - naši mají moc rádi mou s kuřecím masem.

    A miluji falešnou humrovou a vajíčkovou.
    KURE
    KURE --- ---
    BRUKEV: moc si je nepamatuju, ale nejlepší byla vajickova (když jsem ji dostal ted ve špitálu, úplně mě to preneslo zpět) a nejhorší drozdova. To bylo s repou jediný co jsem nejedl.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    FAT: to samé))
    FAT
    FAT --- ---
    BRUKEV: Drožďová, rybí, salámová
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    nejvetsi zlej sen meho detsvi je ta drozdova pomazanka a drozdove knedlicky v polevce v druzine ... to byl posledni "uder"... odmitl jsem pak do druziny na obedy chodit ...
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    BRUKEV: Spenatova pomazánka? To slyším prvně, to jsem nikdy neviděla (a vlastně nevím, jestli to chci videt a ozkouset ;-))
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    BRUKEV: milovala jsem všechny, ale favoriti byli urcite spenatova, vajickova a zeleninova.. delali nam je extra nadychane, zajimalo by me, cim to)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam