• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DOCKINEZ: ajaj, dostala jsem chuť na kapustnicu

    P.S.
    krása ten talíř, ach...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LYNCH: Já ho mám ráda na salátovém lůžku s nasekaným lososem a šalotkou.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    když jsme u avokáda. tenkrát jsem v nějakým ezo prostrenu videl pomazanku z avokada a uzený makrely:D úplně blbý to neni
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    obrácený švestkový koláč s fíky... skořicí, zázvorem...

    miluji dezerty narvaný ovocem, kde je jen minimum těsta

    ACKO
    ACKO --- ---
    JAJITA: já ani ten sůl, pepř, citron nepotřebuju, mám ráda jednoduchý chutě
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Se přiznám, že po všech pokusech s avokádem si ho nejvíc vychutnám rozpůlené, sůl, pepř, zakapat citronem, vyjídat lžičkou, k tomu kousek bagety :-)
    MIST
    MIST --- ---
    ILLUZE: avokadovajickovou pomazanku zkusim, vlastne delam to same, jen v mem provedeni to je s tunakem, avokadotunakova :) + citronova stava
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: uplne na tom vidim kopecek zakysane snetany
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    (A samozřejmě nejlépe chutná s chilli omáčkou Agent Orange.)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Bylo třeba sdělat všemožný zbytky zeleniny a nějaký vepřový, tak dneska luxusní bezdomovecký eintopf. Brambory jsem vařil extra.

    N_I
    N_I --- ---
    likvidujem kolegovi ryby z norska, co tam jezděj chytat páč je nesihl snít a už tam zase byl pro další
    baví mě jak to je rychlý, easy, jen rozmrazit, přídat petržel, sůl. olej, citron, pepř a dát to do trouby na dvacet minut mírněji a pak na chvíli víc,
    navíc nám tu dorostlo na zahradě cherry rajče tak to je skvělá příloha, jen se to k tomu hodí a jedna cibule která je snad ze všeho nejlepší takto pečená...

    FAT
    FAT --- ---
    ILLUZE: Ale kdepak! Nic takového.
    :-)
    FAT
    FAT --- ---
    LUCIASHECK: Já ho mám a nic mi to nedělá...
    :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Málem jsem z té ceny omdlela :O
    Za mlada jsme tady chodili na chlebíčky s chatkou, za pár kaček, moc lidí to nekupovalo, tak byly pořád k mání :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    KOCHANSKA_CH: jo to chapu. Vyrobit se to dá jednoduše i doma. Staci mrknout na recepty napriklad na Kamaboko, anebo na Chikuwa a mas domaci surimi za par minut. Treska, bílky, sul, cukr, škrob a tim to hasne.

    https://www.masterclass.com/articles/chikuwa-recipe

    Chikuwa (Fish Cake) • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/chikuwa-fish-cake/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: no to pak je rybí pomazánnka :-D Normálnně pošírovat filé v okořeněné vodě. Ale chutná to jinak, to už jednoduší udělat jen tu celervu remuládu.
    KURE
    KURE --- ---
    ZUZKAOU: no asi bych misto surimi použil nějakou vařenou rybu.
    imho je to pochybnej polotovar kterej pro mě nemá žádnou přidanou hodnotu.
    Jinak to zni jako dobrej salat.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NAGASAWA: Dík, dobrý vědět, ale vystačím si s opravdickýma rybama, kór když mám blízko zdroj, ač u mořa nepřebývám.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    KOCHANSKA_CH: sem tam se daji koupit o neco kvalitnejsi skandinavsky fiskekaker, anebo rybí puding, kterej ma podobnou strukturu a chut. Sem tam se da narazit i na rybi kolacky v Shin Foodu treba z Japonska, kde je vysoky procento rybí bilkoviny a minimum chemie.
    KAREN
    KAREN --- ---
    ZUZKAOU: Jo tak mně stačí ta fáze od kašovitý/pastovitý hmoty do finálního produktu, ta konzistence a všecehen ten processing kolem jsou pro mě uff... Ano, jím spoustu procesovanejch věcí, ale ty reely z nejožehavější fáze mě utvrdily v tom, že mi na tom nevadí jen ta chuť.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam