• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Ta bila vec je feta.

    FINSON
    FINSON --- ---
    FINSON: Zapomněl jsem v tom výčtu na zázvor, ten jsem tam hodil taky.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Už několik hodně let nemůžu ostré. Před tím jsem si mazal Moruga Mučíto na chleba k snídani, než mi to doktorka zakázala, ale výrazné koření mám rád pořád. A když už to tady rozebíráte, dám sem teda opět jednu málo fotogenickou věc - dělal jsem si předevčírem dhal. Zbyl mi hrách z kaše, která nedopadla podle očekávání, tak jsem k němu přihodil čočku belugu a hodil to na klasický základ: olej, římský kmín (oprančit a rozvonět, jak píše GRANTORINO), kurkuma, jemné madras curry, kokosové mléko, cibule, rajče, protlak, sůl, pepř, provařit, protřepat, nemíchat.

    Rýže je vařená naslabo pod pokličkou jen ve vodě a bez soli ;-)
    Dobrý to bylo.

    Jinak minulý týden byl týden mletého masa, ragů k těstovinám, koule s rajskou k těstovinám, zbytky ragů jsem zapekl do moussaky, chutnalo to všem, dítě si přidávalo, nefotil jsem to, nemělo to cenu. Jestli bude ze synka grafik, designer nebo prostě někdo s vkusem a citem pro estetiku, stane se jím tak tátově punkové průpravě navzdory, já to neumím, je mi líto.

    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZUZKAOU: Já vlastně nevím, jak hlasovat. Římský kmín mi vždycky přišel dobrej, koriandr ze začátku příšerně jarovej, ale už jsem si nějak zvykla.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LYNCH: to každopádně. Nechávám všechno to koření po indickém způsobu vždycky rozvonět v trošce másla ;)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LYNCH: Spis teda bucek a veprovy s knedlikem. A kachna se zelím :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    to nejdeee
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    LYNCH: Jo, uplne celej svet bez kminu, ze vseho nejlip :-).

    LYNCH: Kazdy koreni je nejlepsi, kdyz se nejdriv na sucho oprazi.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    SAMOUT: brambory, houby, hovezi na houbách atd atd bez kmínu??? to je trestný!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Riman je v pohode, ale nas klasickej kmin mi nesmi pod nos, velmi skaredy aroma.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    HELLENKA: je fajn ho prvně opražit na suchý pánvi. sypat ho přímo do jídla je o ničem
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

    římský kmín a koriandrová nať

    74 hlasy od 74 respondentů

    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Římský kmín
    Jeho typické, velmi intenzivní aroma má zhruba polovina lidí velmi ráda, polovině lidí přijde římský kmín nepříjemný a příliš intenzivní. Tuto kontroverzi způsobuje především silně aromatická látka cuminaldehyd.
    Zajímavostí vůně římského kmínu je přítomnost safranalu, aromatické látky zodpovědné za vůni šafránu.


    ja moc nemusim normalni kmin, ten rimskej mi ale prijde vytecnej .)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Já bych k avokádu římský kmín nedala, ale hummus, harira nebo perská omeleta by bez toho nebyla ono :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KAREN: Ja taky. Mam citlivy cich a v rimskem kminu cejtim upoceny fusekle.
    KAREN
    KAREN --- ---
    HELLENKA: A mletej koriandr, ten mám teda radši - ale mám k římskýmu kmínu takovej divnej vztah .)
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    k avokádu se taky výborně hodí římský kmín... ( a limetka :)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    JESSENKA: avokado + lucina + sůl a je hotovo. Velmi jednoduchá a chutná :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JESSENKA: Já dělám tedy guacamole, ale může to být i jako pomazánka, avokádo + česnek + sůl, pepř, limetka + na malé kostičky rajčata, taky bez cibule
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    JESSENKA: v pohodě :) kdybys to chtěla vyfiltrovat, dej vědět
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam