• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    HELLENKA: je fajn ho prvně opražit na suchý pánvi. sypat ho přímo do jídla je o ničem
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Římský kmín
    Jeho typické, velmi intenzivní aroma má zhruba polovina lidí velmi ráda, polovině lidí přijde římský kmín nepříjemný a příliš intenzivní. Tuto kontroverzi způsobuje především silně aromatická látka cuminaldehyd.
    Zajímavostí vůně římského kmínu je přítomnost safranalu, aromatické látky zodpovědné za vůni šafránu.


    ja moc nemusim normalni kmin, ten rimskej mi ale prijde vytecnej .)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Já bych k avokádu římský kmín nedala, ale hummus, harira nebo perská omeleta by bez toho nebyla ono :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KAREN: Ja taky. Mam citlivy cich a v rimskem kminu cejtim upoceny fusekle.
    KAREN
    KAREN --- ---
    HELLENKA: A mletej koriandr, ten mám teda radši - ale mám k římskýmu kmínu takovej divnej vztah .)
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    k avokádu se taky výborně hodí římský kmín... ( a limetka :)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    JESSENKA: avokado + lucina + sůl a je hotovo. Velmi jednoduchá a chutná :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JESSENKA: Já dělám tedy guacamole, ale může to být i jako pomazánka, avokádo + česnek + sůl, pepř, limetka + na malé kostičky rajčata, taky bez cibule
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    JESSENKA: v pohodě :) kdybys to chtěla vyfiltrovat, dej vědět
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    ILLUZE: omlouvam se za zbytecny prispevek...mam spatne pripojeni a nechce se mi nacist stranka...moc dekuji...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    JESSENKA: projdi si naše příspěvky z dneška ,-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: osolit/opepřit
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    JESSENKA: já teda dělám úplně jednoduše, avokádo + zakysaná smetana + pár kapek citronu a podle gusta jemně česnek nebo taky ne...
    absolutně bez cibule.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    JAJITA: je to tak
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    LYNCH: Za mě škoda obou surovin, z makrely se dají udělat nejmíň super pomazánky, avokádo akorát zabije.
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    Kdyz tu pisete o avokadu...lze udelat pomazanku z nej bez cibulky anebo salotky??pokud mate prosim recept,budu vdecna....
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DOCKINEZ: ajaj, dostala jsem chuť na kapustnicu

    P.S.
    krása ten talíř, ach...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LYNCH: Já ho mám ráda na salátovém lůžku s nasekaným lososem a šalotkou.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    když jsme u avokáda. tenkrát jsem v nějakým ezo prostrenu videl pomazanku z avokada a uzený makrely:D úplně blbý to neni
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    obrácený švestkový koláč s fíky... skořicí, zázvorem...

    miluji dezerty narvaný ovocem, kde je jen minimum těsta

    ACKO
    ACKO --- ---
    JAJITA: já ani ten sůl, pepř, citron nepotřebuju, mám ráda jednoduchý chutě
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam