• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jako fakt je to páteční ryba. Dostala jsem uzené makrely a chtěla jsem teplý pokrm. Internety poradily zapéct obranou rybu s rajčaty.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Pátek aneb šup s treskou do šachty.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vepřové curry, cuketové nudle.

    ENDER
    ENDER --- ---
    Zase jsem delal bucky (a krkovici, kdyby prisla krize).
    Ta svetlejsi verze je po 4 hodinach, ta tmavsi po 8.

    3.5kg boku s kosti (bez kosti to nefunguje).
    4 dny (idealne tyden) napichano soli (60-70g soli a 20-30g cukru na litr vody).
    Akorat uz nejsme tak ve forme, kdysi to vychazelo cca 0.5kg na osobu, ktera nikdy neji bucek. Tentokrat tech 3.5kg stacilo pro 10 lidi.

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ACID: Salmiak v pohodě. :) První mě trochu zaskočil, ale pak se to poddalo.
    ACID
    ACID --- ---
    ILLUZE: medové bonbóny zní lákavě, to takhle salmiak... Slaný lekoricovy bombon. To leda za trest
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DOCKINEZ: remoska je prostě top. Nám teď nejde trouba, tak ji žhavím každý den XD
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ANDREJKA: Pěkný vysoký kusy masa lehce naklepu (fakt jen lehce, asi jako na fotce), osolím a opepřím. Dno remosky vystelu cibulí na kolečka, aby maso nebylo přímo na dně. Na to vrznu ty plátky a ještě okmínuju. Pak jen zapnu remosku, v mým případě pečení trvalo asi 80 minut.

    A je hotovo. Tu cibuli ve výpeku lze pak použít taky, mám ji rád např. na brambory.

    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    DOCKINEZ: jak to děláš v remosce prosím tě?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Z_RYBY_KOST: hele, jsou to úplně jednoduché recepty, ale kdysi pro mne bylo uzené prostě kus krvavé flákoty, kterou nám dávali ve školení jídelně k nechutnému špenátu (na které aktuálně také ujíždím) a rozblemtaným houskovým knedlíkům (těm jsem doteď extra na chuť nepřišla)
    a teď ho prosím okořením, opražím na cibuli, přidám třeba česnek nebo domácí passatu či ho táhnu s fazolemi - vše je hlavně o koření a případných přílohách = ten recept je v základu vlastně velmi jednoduchý a přitom se s tím dá krásně chuťově i barevně čarovat
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Krkovice s kostí z remosky, knedlíky a zelí.

    A ne, to maso jsem fakt nedal celý :)

    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    ILLUZE: to dušené hovězí mě zajímá. Podělíš se prosím o recept?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Z_RYBY_KOST: Myslím, že každý máme svá traumata ze školních jídelen - já takhle nepozřu kakao a už vůbec ne švestkový kompot (v prvních dnech v prváku nám to předložili na intru a já tam měla červa a kakao byl bílý oslazený hnus se škraloupem.

    Na stranu druhou jsem kdysi hubla s pomocí jedné paní, která mne naučila naprosto luxusní dušenou mrkev na másle nebo kuřecí paličky na mrkvi a petrželi. A rehabilitovala jsem díky ní dušené hovězí, které si teď v různých obdobách u mne objednává celá rodina, když mají dorazit.
    Od té doby říkám, že žádné jídlo (až na medové bonbóny) není hnusné, jen je potřeba ho umět připravit, aby chutnalo právě mně / nám.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Vepřové v mrkvi mám velmi ráda. Manžel zcela odmítá. Ale došli jsme k variantě, kterou má rád, školnojídelnímu traumatu navzdory. Třeba by někdo také chtěl překročit své trauma a rehabilitovat tohle fajn jídlo ;)

    Dělám alobalové balíčky - kousky vepřového (většinou kýtu) osolím a opepřím, na to nastrouhám mrkev, opět lehce osolím a opepřím, navrch dám máslo. Zabalím balíčky, peču v troubě asi tak 20 min na 200. Chutě se spojí, ale není to rozblemcané. Podáváme s bramborem.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    většinou lidi který se v jídlu vůbec ale vůbec nevyznají, mají gastro-preference jako když sere někde v chlívě tchoř mi řeknou, že nesnášej koprovku.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FERRYH: jo to má muž se zelňačkou a segedinem, ale už jsem ho to odnaučila :D prostě tu mojí zelňačku nějak může prej.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mrkev miluju nejen dušenou, ovšem respektuju, když ji někdo nejí.

    Taky nevezmu do úst např. rejžovej nákyp, jakkoliv připouštím, že v nějakým paralelním vesmíru může existovat možnost, jak takovou věc připravit chutně a poživatelně. A? O to víc nákypu zbyde pro vás, kteří ho máte rádi, ne?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jej! nechte ho chudaka! asi ma mkrvovou PTSP, no a?!... na to se musi odborne, jemne a pomalu! zvlast jestli je to nelecena a z detstvi...

    ja mam neco podobneho se segedinskym gulasem a koprovkou...
    ;O)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    může ho to odpuzovat, já bych například nejedla kale pače no... ale nemůžu říct, že mi to nechutná :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam