• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnešní svačina - broskev s pomerančem, s kapkou čekankovéhp sirupu a drcenými pistáciemi.

    Oběd: hovězí Anguso kostky s fazolemi a dušenou zeleninou s rýží, posypané koriandrem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SPIKE411: Aaaa!!! :-o
    ACID
    ACID --- ---
    Snídaně

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Nějaká sytá…

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SPIKE411: a to ani nefotím i horký zázvorový čaj s medem z čerstvého biozázvoru samozřejmě :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GRANTORINO: Skvělý nápad!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Zelňačka s klobásou, zdá se mi ideální do tohoto počasí :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jako fakt je to páteční ryba. Dostala jsem uzené makrely a chtěla jsem teplý pokrm. Internety poradily zapéct obranou rybu s rajčaty.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Pátek aneb šup s treskou do šachty.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vepřové curry, cuketové nudle.

    ENDER
    ENDER --- ---
    Zase jsem delal bucky (a krkovici, kdyby prisla krize).
    Ta svetlejsi verze je po 4 hodinach, ta tmavsi po 8.

    3.5kg boku s kosti (bez kosti to nefunguje).
    4 dny (idealne tyden) napichano soli (60-70g soli a 20-30g cukru na litr vody).
    Akorat uz nejsme tak ve forme, kdysi to vychazelo cca 0.5kg na osobu, ktera nikdy neji bucek. Tentokrat tech 3.5kg stacilo pro 10 lidi.

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ACID: Salmiak v pohodě. :) První mě trochu zaskočil, ale pak se to poddalo.
    ACID
    ACID --- ---
    ILLUZE: medové bonbóny zní lákavě, to takhle salmiak... Slaný lekoricovy bombon. To leda za trest
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DOCKINEZ: remoska je prostě top. Nám teď nejde trouba, tak ji žhavím každý den XD
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ANDREJKA: Pěkný vysoký kusy masa lehce naklepu (fakt jen lehce, asi jako na fotce), osolím a opepřím. Dno remosky vystelu cibulí na kolečka, aby maso nebylo přímo na dně. Na to vrznu ty plátky a ještě okmínuju. Pak jen zapnu remosku, v mým případě pečení trvalo asi 80 minut.

    A je hotovo. Tu cibuli ve výpeku lze pak použít taky, mám ji rád např. na brambory.

    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    DOCKINEZ: jak to děláš v remosce prosím tě?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Z_RYBY_KOST: hele, jsou to úplně jednoduché recepty, ale kdysi pro mne bylo uzené prostě kus krvavé flákoty, kterou nám dávali ve školení jídelně k nechutnému špenátu (na které aktuálně také ujíždím) a rozblemtaným houskovým knedlíkům (těm jsem doteď extra na chuť nepřišla)
    a teď ho prosím okořením, opražím na cibuli, přidám třeba česnek nebo domácí passatu či ho táhnu s fazolemi - vše je hlavně o koření a případných přílohách = ten recept je v základu vlastně velmi jednoduchý a přitom se s tím dá krásně chuťově i barevně čarovat
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Krkovice s kostí z remosky, knedlíky a zelí.

    A ne, to maso jsem fakt nedal celý :)

    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    ILLUZE: to dušené hovězí mě zajímá. Podělíš se prosím o recept?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam