• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    GARFIELD: Husté jsou ty co zrají v kelímku a řidší krémovější jsou ty, co zrají v tanku.
    Na chuť mají vliv kultury, více streptokoka znamená sladší jogurt, více laktobacilů kyselejší jogurt.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Zrovna ted taky resim bily jogurty typu pomer bilkoviny/chut a obecne mi prijde, ze ty s vyssim obsahem bilkovin jsou tuzsi. Chci vic jist bilkoviny a jogurt je moje staple food, tak se snazim to vyoptimalizovat. Tuk moc neresim.

    Da se najit od 3-10%. Takze docela velky rozdil.

    Bohuzel po vyzkouseni asi 20 mi nejvice chutnaji ty, ktere maji obsah okolo 4-5g a jsou tekutejsi.

    Nejoblibenejsi: https://www.globus.cz/cela-nabidka/produkt-00076540004
    Top protein: https://www.globus.cz/cela-nabidka/produkt-00972976006 (a pak Skyr ale to uz se o jogurtu neda moc mluvit)
    Kompromis: https://www.globus.cz/cela-nabidka/produkt-01033168002

    Treba to pro nekoho bude uzitecny.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    FINSON: aha, tohle je hodně zajímavý!
    FINSON
    FINSON --- ---
    GALE: Super, díky! Já ho začal kupovat poté, co jsem si přečetl složení, to mi stačilo a takhle hluboko jsem nešel 🙂
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BSB: Tohle do tohoto klubu nepatří. Další podobné pitomosti mažu.
    Tohle je diskuze na fotky o jídlech, tipech, receptech. Své stravovací obsese si přesuň jinam.
    GALE
    GALE --- ---
    SAMOUT: Pokud jde o řecký jogurt, pak se jedna o jogurt zahusteny vykapáním (odstředěním) syrovatky. Tucnost se řídí tucnosti vstupní suroviny a není o ni vůbec řeč. Záleží jen na množství bílkoviny v produktu a technologii jeho výroby. V článku níže najdeš odkaz na legislativu, co to vlastně znamená a jaký je rozdíl mezi řeckým jogurtem a jogurtem řeckého typu.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Zrovna to sem nesu:


    SAMOUT: Napiš ohledně toho odpovědným osobám prosím, a klidně to nejez. Já se kvůli něčemu takovýmu hádat fakt nebudu. Tuku máme ve stravě dost i bez poctivých jogurtů.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SAMOUT: Tohle neni zadna smakulada, tohle je dost pricetnej vyrobek.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Vanek kdysi pro takovyhle veci vymyslel velmi prilehavej nazev "smakulady".
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SAMOUT: Jako možná je to protimluv (jo, vím, že tradiční řecký jogurt je hodně tučný), ale varianta řeckého jogurtu bez tuku se tu prodává už léta. Viz např. https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001120871289?srsltid=AfmBOoo_BUx2IlofszpsfHkICjwu1_aX4mFbXImF2hffIDEfV4ooKW00
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FINSON: Netucny recky jogurt je oxymoron. Tak bude je to recky, a tedy tucny, anebo je to netucny, a tedy ne recky.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    UNUX: wow
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A má závislost falešná humrová pomazánka (cekerovomrkvová) na opečeném chlebu s ořechy.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Pokračuji v objevování kaší - ovesná s ořechovým mlékem. Jednou s fíky, dnes s broskví, s mandlemi a skořicovou vanilkovým cukrem.

    FINSON
    FINSON --- ---
    QUANTI: Hrozně jednoduchý:
    250 g hladké mouky
    malá lžička kypřícího prášku
    půl lžičky soli
    => smíchat
    potom:
    lžíce oleje
    100 g bílého jogurtu (v receptu je obyč, já dal právě beztučný řecký a bylo to fajn)
    => smíchat, přidávat po troškách vodu a vyrobit "vláčné nelepivé těsto" - mně se lepilo jak vteřiňák, ale nějak jsem se s tím popral
    => přikrýt a nechat aspoň 15 minut odpočinout (tu dnešní várku jsme nechali přes noc a taky OK :-) )
    Potom brát přiměřeně velké kousky těsta, plácat z nich ca 1 cm tlusté placky a sázet je nasucho na nepřilnavou pánev, opéct z obou stran, až udělají puchýře
    => po vyjmutí z pánve lehce potřít olivovým olejem, ten lze navíc fotifikovat prolisovaným česnekem
    Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé :-)
    Jinak aby bylo na oběd k tomu masu pro tři lidi a pár kousků zbylo, dělali jsme tu dnešní várku z dvojnásobného množství, než popisuju výše.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    UNUX: Giomiky tu má mít ban.. po tom co dostal ban ve většině auditek si založil nový ID a spamuje to všude kde se dá.. sad story
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes skromný oběd, spolustolovník se cpal daňčíma medailonama na své alma mater, kde byla nějaká sláva pro absolventy po 105 letech. :-)
    Květákovo dýňová polívka s chilli a kurkumou, omeleta ze zahrady - rajčata a kadeřávek.

    QUANTI
    QUANTI --- ---
    FINSON: Potřebuju recept na placky! :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jak se pozná, že páteční ryba není připravená doma? Chybí indiánské prostírání kupované v USA, vyrobené v Číně. :-)
    Hospodskej candát s pečenou kořenovou zeleninou byl vynikající.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam