• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tomu rikam krasne jehnatko!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Tři druhy kapusty, žampiony, slanina, šalotka, trocha vývaru a česnek na závěr. V horkovzdušné fritéze vypečené čerstvé klobásy z podzimní redukce letošních jehňat ze sestřina stáda.
    Dezert - vyšlehaný tvaroh a rozvar z klikve velkoplodé, obojí s xylitolem.

ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Zblblo me to posouvani casu a pro sichr jsem se vzbudila az skoro na obed. Nedelni brunch co dum dal.

BERRUNA: miluju!

BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Kýta z divokýho prasete na víně se smetanou.

Volně jsem se inspiroval tady.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vepřová panna s květákem a pepřovou omáčkou. Květák byl připraven na přepuštěném másle s vínem, smetanou, parmezánem, sekanýma vlašákama a trochou toho šafránu.

VELCORO
    VELCORO --- ---
    Malo bylo tech hub, tak jeste ragu. Smazenice jsem samozrejme udelal kotel (doslova), ale ta neni moc foto friendly.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pátek a z mořa vystoupil na talíř hejk(al).

FINSON
    FINSON --- ---
    ILLUZE: Bloody Mary polévka!

GRANTORINO: Však jsem psal, že si k tomu ulovím placky 😎 Žena k tomu bude mít rýži.

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: hele my tohle děláme dost doma. Akorát teda hlavně červená čočka a ano koření a máslo.
    Jak mi říkal jeden kuchař, co vaří v té české variantě indické restaurace. Tak prostě koření a máslo to vždycky dochutí.
    Je to hodně variabilní. Tofu je takové neutrální, to se dá taky celkem dát do všeho.

Akorát je dobré to ještě dávat s dalšími přílohami, salátem nebo něčím, protože přejídat se čistě luštěninovým jídlem není úplně ideální (to je taková česká specialita). Proto tam vždycky Indové mají ještě to všechno další :) .
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KURE: Strašně jednoduchý ,-)
    Pokud se nechceš drbat s krájením řepy (já nechtěla), tak jen opražíš cibulku a 2 nakrájené brambory na kostičky na olivovém oleji, zaliješ to sklenicí sterilizované řepy. Přidáš 2-3 bobkové listy, 3 hřebíčky, nové koření, pepř. Pak ochutnáš, osolíš, dáš lžičku / lžíci octa.
    Vaříš cca 20-30 min.

Brambory lze i uvařit bokem, kdo má raději měkčí.
    KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: recept by byl, prosím? :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A na večery teď na zahřátí polévka z červené řepy :)

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tak ještě něco ke kapustičkám ,-)
    S vepřovou kotletou a rýží s adame fazolemi.

FINSON
    FINSON --- ---
    Já jsem nějak ujel na té Indii - i když nemůžu pálivý, nasypu tam tu masalu směs a vynechám chilli, i bez něho v tom ten zázvor a česnek pěkně štípou, ale trávení si zatím nestěžuje, tak si to užívám (a ženě to chutná taky). Dnes žena řekla, že si uvědomila, že jí moc masa (většinu obědů má z jídelny v práci, já si většinou vařím), tak jsem se okamžitě vrhl na to, že zítra si oba vezmeme veganský oběd.
    Nevím, jak to pojmenovat, logicky by to mělo být něco jako jako Tofu dhal masala, je to na základu pro chicken masala: cibule, česnek, mletý zázvor, kurkuma, chicken masala směs, garam masala směs, římský kmín, koriandr, mrkev, rajčata, pasírovaná rajčata. No a potom místo kuřecího masa jsem tam nakrájel marinované tofu, takže samo o sobě nebylo mdlé a ještě jak natáhlo tu omáčku, tak je to normálně mazec dobrý, zalil kokosovým mlékem místo smetany, dohodil k tomu bokem uvařené fazole mungo, čočku belugu a červenou čočku a vymíchal z toho takový indický eintopf :-)

Klidně mě omínuskujte, ale chutná mi to tak, že jsem toho právě na ochutnání srknul skoro půl litru a těším se na zítřek, zkusím si k tomu ulovit nějakou placku, vyrábět domácí čapátí se mi už nechce, to zas když tak příště. Ještě že je toho takový kotel.

VELCORO
    VELCORO --- ---
    Jo, taky jsme byli na houbach, takze bramboracka s houbama a karbose s houbama.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SALUT: Pokud možno nechávám játra vcelku, nemám ráda tu sečku z nich, která vzniká manipulací, když se nadělí.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    RUTHLESS: Ja vidim zirafatko :)
    SALUT
    SALUT --- ---
    KOCHANSKA_CH: ty játra řežeš na klasický kostky ala Čína nebo to jsou nějaký mazaný roastbeef plátky?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: Já v tom vidím srnku :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam