Já jsem nějak ujel na té Indii - i když nemůžu pálivý, nasypu tam tu masalu směs a vynechám chilli, i bez něho v tom ten zázvor a česnek pěkně štípou, ale trávení si zatím nestěžuje, tak si to užívám (a ženě to chutná taky). Dnes žena řekla, že si uvědomila, že jí moc masa (většinu obědů má z jídelny v práci, já si většinou vařím), tak jsem se okamžitě vrhl na to, že zítra si oba vezmeme veganský oběd.
Nevím, jak to pojmenovat, logicky by to mělo být něco jako jako Tofu dhal masala, je to na základu pro chicken masala: cibule, česnek, mletý zázvor, kurkuma, chicken masala směs, garam masala směs, římský kmín, koriandr, mrkev, rajčata, pasírovaná rajčata. No a potom místo kuřecího masa jsem tam nakrájel marinované tofu, takže samo o sobě nebylo mdlé a ještě jak natáhlo tu omáčku, tak je to normálně mazec dobrý, zalil kokosovým mlékem místo smetany, dohodil k tomu bokem uvařené fazole mungo, čočku belugu a červenou čočku a vymíchal z toho takový indický eintopf :-)
Klidně mě omínuskujte, ale chutná mi to tak, že jsem toho právě na ochutnání srknul skoro půl litru a těším se na zítřek, zkusím si k tomu ulovit nějakou placku, vyrábět domácí čapátí se mi už nechce, to zas když tak příště. Ještě že je toho takový kotel.