• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ACID
    ACID --- ---
    Tu barvu prostě miluju

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FINSON: Udělej ho normálně bez finty. :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ten mačkanej hrách s opečenou cibulou je tak jednoduchej, jak vypadá, nebo je v něm nějaká finta?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Domácí baranina z pastvy aj dnes. Jehněčí kýta si pobyla v kefíru se zahradníma bylinama, pak jsem ju svázala a opekla na sádle a přes noc se o ni postaral CrockPot, kde ležela na cibuli a česneku, aby bylo z čeho mixnout omáčku. K tomu fazolky se slaninou, mačkanej hrách s opečenou cibulou a řepa.

    WERKA
    WERKA --- ---
    Pokud rostou, tak řízkyz hub jednou za sezónu musí být

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: úplný beránek boží.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tomu rikam krasne jehnatko!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Tři druhy kapusty, žampiony, slanina, šalotka, trocha vývaru a česnek na závěr. V horkovzdušné fritéze vypečené čerstvé klobásy z podzimní redukce letošních jehňat ze sestřina stáda.
    Dezert - vyšlehaný tvaroh a rozvar z klikve velkoplodé, obojí s xylitolem.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Zblblo me to posouvani casu a pro sichr jsem se vzbudila az skoro na obed. Nedelni brunch co dum dal.

    BERRUNA: miluju!

    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Kýta z divokýho prasete na víně se smetanou.

    Volně jsem se inspiroval tady.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vepřová panna s květákem a pepřovou omáčkou. Květák byl připraven na přepuštěném másle s vínem, smetanou, parmezánem, sekanýma vlašákama a trochou toho šafránu.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Malo bylo tech hub, tak jeste ragu. Smazenice jsem samozrejme udelal kotel (doslova), ale ta neni moc foto friendly.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pátek a z mořa vystoupil na talíř hejk(al).

    FINSON
    FINSON --- ---
    ILLUZE: Bloody Mary polévka!

    GRANTORINO: Však jsem psal, že si k tomu ulovím placky 😎 Žena k tomu bude mít rýži.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: hele my tohle děláme dost doma. Akorát teda hlavně červená čočka a ano koření a máslo.
    Jak mi říkal jeden kuchař, co vaří v té české variantě indické restaurace. Tak prostě koření a máslo to vždycky dochutí.
    Je to hodně variabilní. Tofu je takové neutrální, to se dá taky celkem dát do všeho.

    Akorát je dobré to ještě dávat s dalšími přílohami, salátem nebo něčím, protože přejídat se čistě luštěninovým jídlem není úplně ideální (to je taková česká specialita). Proto tam vždycky Indové mají ještě to všechno další :) .
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KURE: Strašně jednoduchý ,-)
    Pokud se nechceš drbat s krájením řepy (já nechtěla), tak jen opražíš cibulku a 2 nakrájené brambory na kostičky na olivovém oleji, zaliješ to sklenicí sterilizované řepy. Přidáš 2-3 bobkové listy, 3 hřebíčky, nové koření, pepř. Pak ochutnáš, osolíš, dáš lžičku / lžíci octa.
    Vaříš cca 20-30 min.

    Brambory lze i uvařit bokem, kdo má raději měkčí.
    KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: recept by byl, prosím? :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A na večery teď na zahřátí polévka z červené řepy :)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tak ještě něco ke kapustičkám ,-)
    S vepřovou kotletou a rýží s adame fazolemi.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam