• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Lilek a la unagi
    Původně jsem ho chtěl dělat "podle receptu", ale pak jsem zjistil, že krom toho lilku mám z receptu jen cukr a vodu a cukr jsem tam ani nedal. Takže volná improvizace..

v receptu byl mirin - neznám. Dal jsem tamarindovou pastu. To zní podobně..
    pak kelp powder - dal jsem nori sheets. Mohl jsem jich tam dát víc
    místo sojovky jsem dal teriyaki a k tomu černej ocet a sladkou abc. To je taková moje asijská svatá trojice.
    Pak byl ještě v receptu javorovej sirup. Ten taky nevedu. Dal jsem ještě gochujang, trochu škrobu vyšplouchnutýho z rejže a stroužek česneku

Takhle to vypadalo.

Když jsem ho pak přelil redukcí z tý omajdy, tak už neni na fotce ani poznat, kde to mělo stopku a kde ploutev..
    Každopádně velice jednoduchej a chutnej pokrm z lilku
    ACID
    ACID --- ---
    Tu barvu prostě miluju

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FINSON: Udělej ho normálně bez finty. :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ten mačkanej hrách s opečenou cibulou je tak jednoduchej, jak vypadá, nebo je v něm nějaká finta?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Domácí baranina z pastvy aj dnes. Jehněčí kýta si pobyla v kefíru se zahradníma bylinama, pak jsem ju svázala a opekla na sádle a přes noc se o ni postaral CrockPot, kde ležela na cibuli a česneku, aby bylo z čeho mixnout omáčku. K tomu fazolky se slaninou, mačkanej hrách s opečenou cibulou a řepa.

WERKA
    WERKA --- ---
    Pokud rostou, tak řízkyz hub jednou za sezónu musí být

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: úplný beránek boží.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tomu rikam krasne jehnatko!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Tři druhy kapusty, žampiony, slanina, šalotka, trocha vývaru a česnek na závěr. V horkovzdušné fritéze vypečené čerstvé klobásy z podzimní redukce letošních jehňat ze sestřina stáda.
    Dezert - vyšlehaný tvaroh a rozvar z klikve velkoplodé, obojí s xylitolem.

ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Zblblo me to posouvani casu a pro sichr jsem se vzbudila az skoro na obed. Nedelni brunch co dum dal.

BERRUNA: miluju!

BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Kýta z divokýho prasete na víně se smetanou.

Volně jsem se inspiroval tady.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vepřová panna s květákem a pepřovou omáčkou. Květák byl připraven na přepuštěném másle s vínem, smetanou, parmezánem, sekanýma vlašákama a trochou toho šafránu.

VELCORO
    VELCORO --- ---
    Malo bylo tech hub, tak jeste ragu. Smazenice jsem samozrejme udelal kotel (doslova), ale ta neni moc foto friendly.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pátek a z mořa vystoupil na talíř hejk(al).

FINSON
    FINSON --- ---
    ILLUZE: Bloody Mary polévka!

GRANTORINO: Však jsem psal, že si k tomu ulovím placky 😎 Žena k tomu bude mít rýži.

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: hele my tohle děláme dost doma. Akorát teda hlavně červená čočka a ano koření a máslo.
    Jak mi říkal jeden kuchař, co vaří v té české variantě indické restaurace. Tak prostě koření a máslo to vždycky dochutí.
    Je to hodně variabilní. Tofu je takové neutrální, to se dá taky celkem dát do všeho.

Akorát je dobré to ještě dávat s dalšími přílohami, salátem nebo něčím, protože přejídat se čistě luštěninovým jídlem není úplně ideální (to je taková česká specialita). Proto tam vždycky Indové mají ještě to všechno další :) .
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KURE: Strašně jednoduchý ,-)
    Pokud se nechceš drbat s krájením řepy (já nechtěla), tak jen opražíš cibulku a 2 nakrájené brambory na kostičky na olivovém oleji, zaliješ to sklenicí sterilizované řepy. Přidáš 2-3 bobkové listy, 3 hřebíčky, nové koření, pepř. Pak ochutnáš, osolíš, dáš lžičku / lžíci octa.
    Vaříš cca 20-30 min.

Brambory lze i uvařit bokem, kdo má raději měkčí.
    KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: recept by byl, prosím? :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A na večery teď na zahřátí polévka z červené řepy :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam