• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KAIAFOX: Jo aha. To zjevně i ti v Babicáriu, že?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    JAJITA: Třeba proto, že to Rád jí..?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DYSTOPIK: Ale furt je tamarind fakt kyselej. Mirin vůbec. Jakože ani trošku. No, společně s tím nahrazováním sojovky babicovina non plus ultra :⁠-⁠D. Ale tak jestli ti to chutná...
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    SALVATOR: ta co jsem použil byla hodně sladká
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JAJITA: přiznávám, že dle mého jemnocitu je to přesně do babica styl. nemám, dám tam tohle a může to skvěe fungovat, jen třetinu ingrediencí neznám, takže vůbec nevím, jak to chutnalo
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Proč si někteří pletou auditko Rádi jíme a Babicárium?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DYSTOPIK: Tvl nahradit sladký rejžový víno kyselou tamarindovou pastou? Pěkně...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DYSTOPIK: ale ano, vypadá to tak, ten lilek :)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MAR_TINA: přesně tak
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DYSTOPIK: není unagi úhoř?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Lilek a la unagi
    Původně jsem ho chtěl dělat "podle receptu", ale pak jsem zjistil, že krom toho lilku mám z receptu jen cukr a vodu a cukr jsem tam ani nedal. Takže volná improvizace..

    v receptu byl mirin - neznám. Dal jsem tamarindovou pastu. To zní podobně..
    pak kelp powder - dal jsem nori sheets. Mohl jsem jich tam dát víc
    místo sojovky jsem dal teriyaki a k tomu černej ocet a sladkou abc. To je taková moje asijská svatá trojice.
    Pak byl ještě v receptu javorovej sirup. Ten taky nevedu. Dal jsem ještě gochujang, trochu škrobu vyšplouchnutýho z rejže a stroužek česneku

    Takhle to vypadalo.


    Když jsem ho pak přelil redukcí z tý omajdy, tak už neni na fotce ani poznat, kde to mělo stopku a kde ploutev..
    Každopádně velice jednoduchej a chutnej pokrm z lilku
    ACID
    ACID --- ---
    Tu barvu prostě miluju

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FINSON: Udělej ho normálně bez finty. :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ten mačkanej hrách s opečenou cibulou je tak jednoduchej, jak vypadá, nebo je v něm nějaká finta?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Domácí baranina z pastvy aj dnes. Jehněčí kýta si pobyla v kefíru se zahradníma bylinama, pak jsem ju svázala a opekla na sádle a přes noc se o ni postaral CrockPot, kde ležela na cibuli a česneku, aby bylo z čeho mixnout omáčku. K tomu fazolky se slaninou, mačkanej hrách s opečenou cibulou a řepa.

    WERKA
    WERKA --- ---
    Pokud rostou, tak řízkyz hub jednou za sezónu musí být

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: úplný beránek boží.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tomu rikam krasne jehnatko!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Tři druhy kapusty, žampiony, slanina, šalotka, trocha vývaru a česnek na závěr. V horkovzdušné fritéze vypečené čerstvé klobásy z podzimní redukce letošních jehňat ze sestřina stáda.
    Dezert - vyšlehaný tvaroh a rozvar z klikve velkoplodé, obojí s xylitolem.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Zblblo me to posouvani casu a pro sichr jsem se vzbudila az skoro na obed. Nedelni brunch co dum dal.

    BERRUNA: miluju!

    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam