• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: taky to tak dělám, místní asijská restaurace to jistí :)

ZAREK
    ZAREK --- ---
    JAJITA: Globus ma na svym kurecim pultu dost giganticky kurata.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BRUKEV: Oponuješ čemu? Já jsem to nikdy nedělal, ty jo? Říkají tomu spatchcocked chicken roast, žádné poházené kousky https://www.youtube.com/watch?v=NEnspx_swqU&ab_channel=EatingWell

Ten recept simulující Hazan už nenajdu, ale v principu bys měl dostat rovnoměrněji upečené kuře s lepší kůží, vyzkouším a přijdu referovat, jinak souhlasím s tou šťávou v původním receptu, taky to mám rád.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Smím dotaz? Kde v obchodě! běžně berete ta 2,5kg kuřata?
    Kupuju kuře do max 1 400 g.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ONDRAT: tak tady oponuji. Kure s citrony dle MH delame hodne casto. A pecene vcelku s citronem uvnitr je to opravdu jine. Prijde mi stavnatejsi a takova ta emulze vypecene stavy a citronu mnohem kompaktnejsi, jemnejsi, nez kdyz se delaji kousky prohazene s citronem.
    Je to muj nejoblibenejsi recept na kure, vyzkouseli jsme ho v ruznych variantach, ale vcelku chutna nejlepe.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FERRYH: Ta velká peču rozpůlená (rozkrojem dolů do mísy) klasicky na másle s Harísou nebo jednoduše jen osolené s paprikou.
    Kdysi je taťka pekl potřená vegegou, to už si nelajsnu. Ale objevila jsem bez přidané chemky u nás ve zdravé výživě pytlíky s názvem "Vegetka". A jako dobrý to je :)
    FAT
    FAT --- ---
    Díky všem, vyzkouším a dám vědět výsledek.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    FAT: pokud budes zkouset to pulene kure na soli, tak pak dej vedet jak to dopadlo, co do ztraty stavnatosti ...
    ...........
    mam take problem s obrima kuratama, pro jednoho cloveka ;O( a ty mrnave zlute mi moc nechutnaji...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FAT: dělám normálně celý život jenom stehna na soli v Remosce a je to úplně ok. Důležitý je mít na tom tu kůži, protože ta se vypeče na šťávu.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    FAT: Věřím tomu, že ne. Viděl jsem teď nedávno recept na kuře podle M.Hazan, kdy se kůře rozpůlilo a pod něj nakladli citróny a bylinky s tím, že šťávy zase navzlínaj nahoru, to mě zaujalo.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    FAT: Kure na soli jsem uspesne pekla i jako kusy kurete na pekaci, pulku kurete v celku jsem nezkousela
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    FAT: Skoro si troufnu tvrdit, že bude, protože tam nezůstane ta šťáva. Ale empiricky ověřené to nemám. Upekla bych ty půlky jak jsem zvyklá, na kořenové zelenině (nebo balíčku mražené, když nic není) a s touhle úpravou počkala na menší exemplář.
    FAT
    FAT --- ---
    Ahoj, dělal jste někdo kuře na talíři nebo kuře na soli? Měl jsem na to chuť a koupil jsem kuře. Jenže mělo asi 2,5 kila. Rozpůlil jsem ho a ptám se: když to budu chtít udělat jedním z těch způsobů, nebude vadit to rozpůlení?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ACID:
    Mushroom Risotto Recipe - Love and Lemons
    https://www.loveandlemons.com/mushroom-risotto/

Akorát jsem měl jen hlívu a hnědé žampiony.
    A místo čistě zeleninového vývaru/bujónu, kterého jsem měl doma už jen jednu kostku, jsem tam přidal ještě kostku houbového a půlku kuřecího, která mi zbyla z nějakého minulého vaření.
    Žampiony na ozdobení navrch jsem si osmahnul zvlášť.
    ACID
    ACID --- ---
    SPIKE411: jak ho děláš? Vypadá skvěle
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: Ty jo, budu se tam po tom muset podívat. Díky za tip!
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Včera uvařeno, dneska druhé kolo.

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Nestíhám teď vařit nic speciálního, co by bylo nutný sdílet :)) ale byla jsem nucena večeřet nouzově v obchoďáku na Zličíně a tak jsem poprvé zkusila hovězí ramen v tom jejich food courtu a teda luxusní a mega porce. Asi si to zkusím dělat i doma, na zimu ideální 👌

Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    GENEVIEVE: díky, to vypadá dobře a docela jednoduše. Já se těch asijských jídel trochu bojím, nemám s nimi moc zkušeností a asi mě odrazuje, že na to potřebuji trochu jiné suroviny než mám běžně doma. Ale už jsem si říkala, že nějaké to Pho Bo nebo Bun Bo Nam Bo potřebuji zkusit, tak si naplánuji nějaký asijštější nákup ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Z_RYBY_KOST: Ja nejradeji hovezi dam nejakemu spolustolovnikovi, ale napadlo me jeste nejaky proste umlit a jet recepty na mlete.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam