• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: jo, to zvládne :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: těsto jako na bramborový knedlík a ušoulá se to v ruce na tvar šiška. Dají se vařit - do vroucí osolené vody, čekat až vyplavou, nebo opéci na tuku asi 6- 8 minut.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MOODYCAT: to asi jo :) navrhnu mu to. Bez legrace.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GRANTORINO: Kdyz si takhle vymysli, tak se je prece muze taky naucit sam.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GRANTORINO: jsou ze standardního bramborového těsta
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SAMOUT: když škvařím sádlo, po vybrání sádla i škvarků do sklenic na tu zbylou škvarkovou drť s trochou sádla na dně litiňáku vyklepnu buď tohle, nebo ty hubený špecle, opeču, sůl, pepř a je to skvělý i samotný.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAR_TINA: Ty jsou az prekvapive dobry. Opekli jsme si je na sadle ke kachne se zelim, a lahoda velika.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Náročný den přede mnou, velká snídaně ve mně.

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ACID: na testo jsem dal akorat olivac a trochu strouhany mozzarelly. Po upeceni jsem pridal burratu a mortadellu. Testo delam takto :)

HOW TO MAKE NEXT LEVEL PIZZA DOUGH | DOUBLE FERMENTED + POOLISH
    https://www.youtube.com/watch?v=u7Hd6ZzKgBM&ab_channel=VitoIacopelli
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GRANTORINO: Ano, čekanka, mají v Lidlu :). Takhle upečený (balsamico a parmigiano) jsou boží.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: jsou výborné opečené na másle, já k tomu dělám obvykle hovězí stir-fry nebo stroganoff. Posypat po opevnění něčím sladkým by to šlo taky
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: no koukám, že ty šulánky si přitáhnul z Kauflandu.
    Akorát, že vtip je v tom, že chce doma dělaný ode mne :D koupit si to umí taky.... No ale vlastně mi neuměl popsat, jak se to dělá.
    Ještě se zeptám tchyně, ale upřímně vůbec se mi do toho nechce. Jinak si pamatuju, jak mlela babička mák s cukrem, párkrát jsem to mlela taky na nudle, ale s tou strouhankou nemám zkušenosti. Vlastně nevím, jak to má chutnat a ani to jíst nechci... He :))
    Dík všem za brainstorming. Možná fakt koupím tohle od Martiny v Lídlu a bude 👌
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: můžeš koupit tohle v lidlu

FRENNET
    FRENNET --- ---
    GRANTORINO: No protoze to je dva. Škubánky nejsou šulánky ;)
    To druhe je v podstate bramborový knedlík a to prvni kaše s moukou do hrudek pomazavane na stěny hrnce nebo pecena v troube ci na panvicce.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: Opražíš je na másle se strouhankou s cukrem ,-)
    To je vše.

Já nezapékám, prostě je uvařím, dám na ně kousek másla, mák a povidla.
    Ale když je opražíš na másle a rovnou i v závěru s povidly, tak to je nebe v hubě. Jen se nespálit ,-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ILLUZE: ha! Napíšeš recept prosím! Jinak muž tvrdí, že to tchyně zapejkala v troubě (?)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: Já je můžu opečené ve strouhance, dědeček je a nudle měl rád s mletými ořechy a cukrem 🥰
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ILLUZE: btw naprosto nejvíc oblíbené jídlo číslo jedna mého dědečka kdysi... S mákem a cukrem!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ILLUZE: díky :)!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: Je to stejné těsto - uvařené, najemno nastrouhané brambory, vejce, hrubá mouka a špetka soli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam