• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Já vždycky radši bílky s cukrem = sníh 🤤
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    To je hlavně z Děti z Bullerbynu :-) tam na to chodily za dědečkem :-) nosili mu cukrkandl a šlehali žloutky s cukrem :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACID: Píše se, že syrová vejce jsou bezpečná 9 dní od snůšky. Ale na majonézu někdy emulguju i starší, i když se snažím mít čerstvá orazítkovaná. Domácí vždy tepelné upravuju.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ACID: ne. Nikoliv ze strachu, ale proto, že mě to chuťově neláká.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BRUKEV: jako na syrovej žloutek s cukrem si taky vzpomínám, hrozně dobrý, jestli to ovšem máma dávala při nějaký nemoci nebo co, já už nevím :D
    ACID
    ACID --- ---
    BRUKEV: jako chceš říct, že když se peče, tak si nedloubneš do ušlehaných žloutků nebo vajíček s cukrem?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Moje babi zas delala tasticky z nudloveho testa plnene povidlama. Polito maslem, zadrobeno trochou tvarohu. Dodnes slintam, jen na to vzpomenu.

    To mi pripomina, ze jsem od ni dostaval i syrovy zloutek rozmichany s cukrem. Jidaval a doporucoval to prej nejaky ucitel operniho zpevu u nas.
    Dneska by na ni asi zavolali OSPOD, ale ja se toho tehdy mohl uzrat.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    cibulačka doplněná opečeným celozrnným toasťákem s čedarem k večeři
    /keramická miska vlastní tvorby, moje oblíbená :)/

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: jo, to zvládne :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: těsto jako na bramborový knedlík a ušoulá se to v ruce na tvar šiška. Dají se vařit - do vroucí osolené vody, čekat až vyplavou, nebo opéci na tuku asi 6- 8 minut.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MOODYCAT: to asi jo :) navrhnu mu to. Bez legrace.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GRANTORINO: Kdyz si takhle vymysli, tak se je prece muze taky naucit sam.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GRANTORINO: jsou ze standardního bramborového těsta
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SAMOUT: když škvařím sádlo, po vybrání sádla i škvarků do sklenic na tu zbylou škvarkovou drť s trochou sádla na dně litiňáku vyklepnu buď tohle, nebo ty hubený špecle, opeču, sůl, pepř a je to skvělý i samotný.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAR_TINA: Ty jsou az prekvapive dobry. Opekli jsme si je na sadle ke kachne se zelim, a lahoda velika.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Náročný den přede mnou, velká snídaně ve mně.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ACID: na testo jsem dal akorat olivac a trochu strouhany mozzarelly. Po upeceni jsem pridal burratu a mortadellu. Testo delam takto :)

    HOW TO MAKE NEXT LEVEL PIZZA DOUGH | DOUBLE FERMENTED + POOLISH
    https://www.youtube.com/watch?v=u7Hd6ZzKgBM&ab_channel=VitoIacopelli
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GRANTORINO: Ano, čekanka, mají v Lidlu :). Takhle upečený (balsamico a parmigiano) jsou boží.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: jsou výborné opečené na másle, já k tomu dělám obvykle hovězí stir-fry nebo stroganoff. Posypat po opevnění něčím sladkým by to šlo taky
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: no koukám, že ty šulánky si přitáhnul z Kauflandu.
    Akorát, že vtip je v tom, že chce doma dělaný ode mne :D koupit si to umí taky.... No ale vlastně mi neuměl popsat, jak se to dělá.
    Ještě se zeptám tchyně, ale upřímně vůbec se mi do toho nechce. Jinak si pamatuju, jak mlela babička mák s cukrem, párkrát jsem to mlela taky na nudle, ale s tou strouhankou nemám zkušenosti. Vlastně nevím, jak to má chutnat a ani to jíst nechci... He :))
    Dík všem za brainstorming. Možná fakt koupím tohle od Martiny v Lídlu a bude 👌
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam