• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    LUCIASHECK: to vypada skvele!!!!!moc moc dekujuu....

a neco sladkeho z dyne delate???zname se jich dost urodilo....😃😃😃
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    JESSENKA: Treba tohle (jen teda ja nedavam nikdy rybi omacku, protoze ji nemivam :-D). Ale v podstate ho jedu tak nejak od oka s ruzne variabilni zeleninou

Dýňové kari s cizrnou podle Kamu | Prima Fresh
    https://fresh.iprima.cz/recepty/dynove-kari-s-cizrnou-podle-kamu
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    LUCIASHECK: muzu poprosit o recept???

Dekuji vsem....urco vsecko skusim🫶🏻
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JESSENKA: Tenké plátky opečené dozlatova, sůl a česnek na finále. Super příloha místo hranolků, třeba.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JESSENKA: Pečenou, klidně i s další zeleninou. Mrkev, cibule, řepa, i s žampiony je to fajn.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    JESSENKA: Miluju cizrnovo-dynovy kari
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    ahojky,mam poprve dyni Hokaido....mate nejaky oblibeny recept???polevku urcite skusim rada bych skusila i neco jineho,jsme vsezravci...dekuji,pekny den...😊
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    VSICHNIMAME: Jo ten “spenat” jsem taky udelala, to bude prima.
    Z casti jsem udelala spenatovo-medvedi omacku ke gnocchi (ta se da taky mrazit).
    Jako ne ze by se tu nesezralo 20 sklenic pesta, ale tyhle cariace jsou prima, dekuju vsem!
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    BERUSKA_CA: já to krajim na menší kousky a nakladam do olivace. Nebo to oblansiruju, pokrajim a dám do mrazáku jako špenát.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    BRUKEV: Tady to roste jen chvili, asi jine klima.
    Spousta pesta se zuzitkuje.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BERUSKA_CA: Pesto a kostky a la krájený špenát do mrazáku. Moc jiných smysluplných metod na uchování velkého množství není. Nejlepší je prostě trhat toho méně, než tašky.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    BERUSKA_CA: mel jsem od kámoše sušený vepřový s medvedim cesnekem
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Skladuju v šuplíku na zeleninu nebo ve sklenici s vodou. Když ho máš hodně, udělej třeba "špenát " nebo polívku. Výborná je taky kombinace jahod a medvěda mixnutá s kefirem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vrhla jsem se na trhané hovězí s myšlenkou na něco šťavnatého a syteho a spíž a lednice vydaly toto

BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Naskubala jsem v lese velkou tasku medvediho cesneku. Mas tip na skladovani/vyrobu? Krome masla a medvediho pesta.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Chorizo fazole.

JAJITA
    JAJITA --- ---
    ACIDQA: Prosím tě, mohla bys dat link na ten chleba? Už tady kdysi byl, jenže na novém telefonu to neumím vyfiltrovat. Díky moc :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    RUTHLESS: podle toho jak opulentni je to menu, tak bych rekl ze tech spolubydlicich uz ma az az... :)
    ale taky bych se pristehoval!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ACIDQA: nemuzes bydlet se mnou?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ACKO: jako to nei zdrava ani plzen a umim jich zaklopit 12. Jako todle reseni kazdy maly sragory mi prijde fakt prehnany. Dokud nemas nejaky autoimunitni onemocneni nebo lupenku z kazdy druhy sragory, tak bych to fakt neresil.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BRUKEV: Když se koukneš pořádně, tak zjistíš, že se z té várky guláše 2 bramboráčky a krajíčkem ,-)
    Nesnáším rozmočené bramboráky. A nemusím ty prosáklé tukem - smažím je narychlo a každé patro je několikrát osušené papírovým ručníkem.

Já zase úplně moc nemusím houskové knedlíky - snesu max ty od tchýně nebo jednou za pět let svoje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam