• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Krome brambor jsem jeste nenarazila na jidlo, co se neda zmrazit.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KURE: dá, ale po rozmrznutí bych ji pak opekl na pánvi
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KURE: Dá, ale záleží na struktuře, kolik potom pustí vody.
    KURE
    KURE --- ---
    Da se zmrazit sekana? Myslím tím domácí upečená.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Vlastne jsem davala vedle a uz neni, takze dnes turecka vejce

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Krůtí kaťáček, netypicky s přídavkem černých oliv.

    Vážení přátelé, ano. Olivy jsou přínos.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Po dovolené pod Vesuvem to chtělo něco neitalského.
    Hovězí kari z pomalého hrnce s fenyklem, květáková rýže.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Páteční filé a domácí tatarčička.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Poslední dobou děláme 3x do týdne "šulánky 100x stejně" a doufám, že se to nepřejí, protože je to rychle hotový.

    WERKA
    WERKA --- ---
    ILLUZE: Proč slovenská? U nás se z tohoto těsta pekl jak závin, co pamatuju, se Slovenskem nemáme společného nic.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KAREN: Taková ta slovenská klasika 1:1:1 ,-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    ILLUZE: Ty tvarohový tyčinky jsem párkrát pekla, trkl mě nějakej recept Dr. Oetker neboco - a jsou fakt moc dobrý.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LADY_MYSKA: Imho je rozdíl pštrosí vejce (tvrdý vajco, peče se) a skotský vejce (polotekutý vajco, smaží se na pánvi nebo ve friťáku a fakultativně nechá chvilku dojít v troubě).

    Navíc jsem po hospodách viděl, že to český pštrosí vejce kolikrát ani nebylo v trojobalu a vnějšek byl jako holej karboš nebo sekaná.

    How to Make Scotch Eggs | Get Cookin' | Allrecipes
    https://www.youtube.com/watch?v=TixmZ2NylzI&ab_channel=Allrecipes
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Konečně je zase čerstvá zelenina.
    Hrášek na pyré, uzený pstruh.
    A brambor, chřest a tuňák.

    U nás je pátek celý týden.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A večeře ,-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Včerejší pečení - povidlová babka a tvarohové tyčinky.

    SALUT
    SALUT --- ---
    BARTOK: mistrovské dílo! Stačí se jen podívat a musím si jít odpočinout na gauč))
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    FERRYH: no nevim ktere vejce ma byt tekute, ja znam to, ze se uvari vajicko, zamota se do mleteho masa a da peci.. ale nepece se tak dlouho jako v ptakovi
    BARTOK
    BARTOK --- ---
    Pozdní pondělní oběd.
    Kachní prso s redukcí z výpeku a pom. štávou.
    Zelí s jablky a cibulkou na sádle.

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    LADY_MYSKA: jak pise FRENNET: ... a tam mi teda to vejce tak natvrdo-tvrde vubec neprijde...
    jinak ja spanel. ptacka fakt miluju! to zadna... ale to vejce v nem je uz dost divne, to zas jo... ja ho vynechavam :O) - nejakej zbytecek asi na taliri zustat musi...;O)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    FRENNET: nebo aspon polotekutej.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    LADY_MYSKA: je to tak, ale tam ma byt ten zloutek tekutej, nema to byt "diamantove" vejce.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    FERRYH: no uvarene vejce se jeste dává do mleteho masa ( pstrosi a nebo skotske vejce).
    Ale to je uz radu let, co jsem videla a jedla
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam