úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
WERKA
---
---
13:59:05 28.4.2025
+4
KAIAFOX
: Já pokrájené houby hodím do vroucí vody, nechám pár minut povařit, sleju, propláchnu studenou vodou, nechám okapat a zamrazím. Na houbovku, sekanou s houbama nebo smaženici jsou úplně v pohodě. Děláme to to tak v pohodě už asi 15 let.
BARTOK
---
---
8:40:12 28.4.2025
+10
Verze bez vajec a amaretto nahrazeno lísko-oříškovou Soplicou.
KAIAFOX
---
---
21:58:03 27.4.2025
1 odpověď
+4
DEFILA
: Hřiby normálně mrazím.. nejdřív je otestuju na ghí, nechám vychladnout, zamrazim a pak můžu dle libosti dávat pod maso, do omáček apod., naprosto bez problému 🤷
LADY_MYSKA
---
---
19:51:11 27.4.2025
+1
DEFILA
: daji se, kdyz se lehce podusi na sadle a po rozmrazeni se davaji pod neco… a vlastne Lidl ma taky nejake mrazenou smes hub a nebo lisek
DEFILA
---
---
18:50:21 27.4.2025
3 odpovědi
-7
MOODYCAT
: U hub bych byl asi opatrný :)
MOODYCAT
---
---
13:09:06 27.4.2025
1 odpověď
+3
KURE
: Krome brambor jsem jeste nenarazila na jidlo, co se neda zmrazit.
KURE
---
---
12:40:17 27.4.2025
diky
TOOMIX
---
---
11:26:59 27.4.2025
+1
KURE
: dá, ale po rozmrznutí bych ji pak opekl na pánvi
ILLUZE
---
---
10:31:58 27.4.2025
+1
KURE
: Dá, ale záleží na struktuře, kolik potom pustí vody.
KURE
---
---
10:15:32 27.4.2025
3 odpovědi
+1
Da se zmrazit sekana? Myslím tím domácí upečená.
LADY_MYSKA
---
---
19:58:43 26.4.2025
+9
Vlastne jsem davala vedle a uz neni, takze dnes turecka vejce
DOCKINEZ
---
---
15:18:54 26.4.2025
+7
Krůtí kaťáček, netypicky s přídavkem černých oliv.
Vážení přátelé, ano. Olivy jsou přínos.
KOCHANSKA_CH
---
---
13:11:44 26.4.2025
+18
Po dovolené pod Vesuvem to chtělo něco neitalského.
Hovězí kari z pomalého hrnce s fenyklem, květáková rýže.
DOCKINEZ
---
---
13:15:11 25.4.2025
+16
Páteční filé a domácí tatarčička.
MAR_TINA
---
---
21:15:04 24.4.2025
+11
Poslední dobou děláme 3x do týdne "šulánky 100x stejně" a doufám, že se to nepřejí, protože je to rychle hotový.
WERKA
---
---
14:20:53 23.4.2025
+1
ILLUZE
: Proč slovenská? U nás se z tohoto těsta pekl jak závin, co pamatuju, se Slovenskem nemáme společného nic.
ILLUZE
---
---
13:44:50 23.4.2025
1 odpověď
KAREN
: Taková ta slovenská klasika 1:1:1 ,-)
KAREN
---
---
8:50:16 23.4.2025
1 odpověď
ILLUZE
: Ty tvarohový tyčinky jsem párkrát pekla, trkl mě nějakej recept Dr. Oetker neboco - a jsou fakt moc dobrý.
DOCKINEZ
---
---
23:33:08 22.4.2025
LADY_MYSKA
: Imho je rozdíl pštrosí vejce (tvrdý vajco, peče se) a skotský vejce (polotekutý vajco, smaží se na pánvi nebo ve friťáku a fakultativně nechá chvilku dojít v troubě).
Navíc jsem po hospodách viděl, že to český pštrosí vejce kolikrát ani nebylo v trojobalu a vnějšek byl jako holej karboš nebo sekaná.
How to Make Scotch Eggs | Get Cookin' | Allrecipes
https://www.youtube.com/watch?v=TixmZ2NylzI&ab_channel=Allrecipes
MAR_TINA
---
---
21:55:21 22.4.2025
+12
Konečně je zase čerstvá zelenina.
Hrášek na pyré, uzený pstruh.
A brambor, chřest a tuňák.
U nás je pátek celý týden.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam