• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LYNCH: Vnitřek klasika jako u chleba z kvasnic, prostě taková buchta. Ale jinak bez vad.

Až jednou překonám lenost a zas si vypěstuju kvásek, tak to bude jiná liga.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DOCKINEZ: jsem napnutej jak kšandy
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Prosim, prosim, kde by se dala sehnat fakt vyborna susena paprika? Par let zpet jsem mela vybornou domaci madarskou, ale uz řadu let neni. Comjsem zkoušela v madarskych obchodech, nebylo to ono. Docela jsem spokojena s paprikou od Sonnentoru, ale neni to uplne ono, ale i ta dosla a tak jsem koupila nejakou bio v obchode a tedy hruza.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    DOCKINEZ: Přísahám Bůh, že slyším, jak ten chleba křupe a cejtím jak voní! Skvělá práce! :)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    DOCKINEZ: Krása! Ten bude křupat! :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zkusmo chleba od oka. 3 díly špaldy, 1 díl žita, nechat trochu vykynout, pak šup s tím přes noc do chladničky nechat pomalu fermentovat. Ráno vyndat, trochu prohníst, udělat bochánek, nechat ho na lince chvíli nadechnout, a šup s ním do rozehřátý remosky.

Tak uvidíme, jak to bude vypadat na řezu.

BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    FERRYH: předávat se bude už bez župánku ;)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BERRUNA: krasa! ale bacha priste... ten zupanek s tim moc barevne neladi! :O)
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Jeden malý mechový ;)

FERRYH
    FERRYH --- ---
    LOVE_DALI: je to jako prevelice luxusni a mnamozni dort!!
    ani nemuzu ted mluvit jak slintam!!
    ;O)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    LOVE_DALI: ach!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Srbské rizoto; hovězí mleté, rýže, hodně bílých paprik, kápie na proužky, cibule, česnek, sladká paprika, pepř, sůl, ostropestřecový olej pár lžiček na závěr. Sýr na posypání.

LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DEFILA: to je prvni vec, co delam, kdyz zacnou rust… nasyslim si do dalsi sezony!
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Domácí pesto
    (Nať z ředkviček, řapíkatý celer a medvědí česnek ze zahrady, oliváč, parmazán, semínka - dýně, slunečnice, len, sůl.. trochu jsem to přehnala s množstvím, ale tady se to sní, navíc převažuje zelená složka :D).

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Z pytlíkovýho hrachu, přerostlých hrachových výhonů, s hrachovým bordelem.

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Při pondělku trocha bůčku do remosky. A než se upeklo maso, udělal jsem v rendlíčku sádlovou cibulovou jíšku, přidal nakrájený hlávkový zelí a stvořil zelí.

A ejhle, copak to máme v chladničce? Uvařený brambory od víkendu? No pojď mi, budou špalíčky.

Miluju upcycling :)

WERKA
    WERKA --- ---
    KAIAFOX: Já pokrájené houby hodím do vroucí vody, nechám pár minut povařit, sleju, propláchnu studenou vodou, nechám okapat a zamrazím. Na houbovku, sekanou s houbama nebo smaženici jsou úplně v pohodě. Děláme to to tak v pohodě už asi 15 let.
    BARTOK
    BARTOK --- ---
    Verze bez vajec a amaretto nahrazeno lísko-oříškovou Soplicou.

KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    DEFILA: Hřiby normálně mrazím.. nejdřív je otestuju na ghí, nechám vychladnout, zamrazim a pak můžu dle libosti dávat pod maso, do omáček apod., naprosto bez problému 🤷
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam