• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LYNCH: tim přecházím na můj pokus o chilli olej..stal za hovno. koupil jsem od Fermata a vystřelilo mě to z trenek
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    nedavno jsem nakupoval na baues a fermato a ty křupavý chilli oleje doporučuju naprosto všem, Fermato je ma o chlup lepší+ ty jejich zalivky na saláty. nemalá bomba za pár kaček
    Od Baues knedlíčkový sós naprosto cool věc
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Konečně chřest za slušnou cenu, jupí! Takže rychlá večeře - krkovička, zapečený chřest s máslem a parmazánem a hotový bulgur s cizrnou a brusinkami z Lidlu.

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Všechno Sonnentor koření je z Rakouska, v ČR se míchají jen čaje. Ale je moc fajn, hlavně to na vejce

Koření na vejce bio 70 g krabička | produkt ekologického
    https://www.sonnentor.com/cs-cz/eshop/koreni/korenici-smesi/koreni-na-vejce-bio-krabicka?srsltid=AfmBOopzvyR56G-GWPfvjvHWUNyknxCSvO5IyeL6jktuCkFRDvrgec07
    KURE
    KURE --- ---
    ACIDQA: sladká sonnentor, approved :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Asi taky nejsem uplne papriko znalec… do kurete na paprice a kurete v kornflejkach davam sladkou sonnentor.

A pak mam dve uplne obyc za par € ze spanelskyho supermarketu a uzenou z Madarska… ty mam asi nekonecno (asi 3 nenacaty baleni), klidne odsypu. :)

FERRYH
    FERRYH --- ---
    LADY_MYSKA: ja v posledni dobe misto bezne mlete papriky (sladke) kupuju papriku uzenou ma to krasne zvyraznenou chut a do omacek skvele... davam si i jen tak na chleba s necim, kdyz nemam chut na pepr :O)
    ted momentalne mam nakoupenou: uzena od Kotanyi a chutna
    ale nejsem teda zadnej paprikovej gurman... tak nevim... :O)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Prvomájové menu; špenátový krém z čerstvého špenátu a paella nebo guláš z hlívy s basmati rýží...

LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZUZKAOU: radeji bych sladkou, byť mi pálivé nevadi, potomstvo by mohlo mit namitky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_MYSKA: musí být sladká a nebo může mírně pálit?

Ohledně pálivých - gočugaru - korejské chilli - silně paprikoé, hezky barví do paprikov, mírná štiplavost. A nebo pul biber-- alepské papričky, směs různých papriček, včetně uzených.

Korean Gochugaru Chilli | chillimafia.cz
    https://www.chillimafia.cz/cs/obchod/chilli/korean-gochugaru-chilli
    Bostan pul biber 100g | Chezamis Orientální Arabske Indické Potraviny
    https://www.chezamis.cz/bostan-pul-biber-100g

Do základů jídel jsou pak velmí zajímavé paprikové pasty - z těch nepálivých třeba ty v tubě

PAPRIKOVÁ PASTA sladká 160g | Květinka
    https://www.kvetiny-anna.cz/e-shop/madarske-speciality/paprikova-pasta-sladka-160g/
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jen pro ty hezké barvy ,-)
    A chuť :) Máme tu skvělou italskou pekárnu.

KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    LADY_MYSKA: Koření U Salvátora.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnes rychlovka, špagety s krevetami na pomerančové šťávě, s nakládanými rajčaty.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LADY_MYSKA: Kupuji v Rakousku a Španělsku ,-) Většinou na tržištích.
    A mám pocit, že ta naposled dobrá, kupovaná tady, byla z Koření od Antonína.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LYNCH: Vnitřek klasika jako u chleba z kvasnic, prostě taková buchta. Ale jinak bez vad.

Až jednou překonám lenost a zas si vypěstuju kvásek, tak to bude jiná liga.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DOCKINEZ: jsem napnutej jak kšandy
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Prosim, prosim, kde by se dala sehnat fakt vyborna susena paprika? Par let zpet jsem mela vybornou domaci madarskou, ale uz řadu let neni. Comjsem zkoušela v madarskych obchodech, nebylo to ono. Docela jsem spokojena s paprikou od Sonnentoru, ale neni to uplne ono, ale i ta dosla a tak jsem koupila nejakou bio v obchode a tedy hruza.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    DOCKINEZ: Přísahám Bůh, že slyším, jak ten chleba křupe a cejtím jak voní! Skvělá práce! :)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    DOCKINEZ: Krása! Ten bude křupat! :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zkusmo chleba od oka. 3 díly špaldy, 1 díl žita, nechat trochu vykynout, pak šup s tím přes noc do chladničky nechat pomalu fermentovat. Ráno vyndat, trochu prohníst, udělat bochánek, nechat ho na lince chvíli nadechnout, a šup s ním do rozehřátý remosky.

Tak uvidíme, jak to bude vypadat na řezu.

BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    FERRYH: předávat se bude už bez župánku ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam