• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: hele a kdyz mas doma drahy vino a nepijes ho, nestalo by za to z nej aspon varit? :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Z_RYBY_KOST: No, jak bych to jenom... z dědečkovy strany jsem Moravák, z babiččiny Východočech. A z další strany částečně fricek.

Takže je jasný, že zelí mám v genech a miluju ho v jakýmkoliv množství a úpravě :D

Včera jsem měl na udělání oběda asi tak 20 minut, tak jsem se s tím moc nemazal a po vrznutí kačeny do remosky akorát na sádle zpěnil cibuli, na to vrznul půl hlávky nakrouhanýho červenýho zelí, osolil, chvíli nechal ojet se sádlem a cibulkou, pak tak akorát zalil vodou a nechal dusit. Někdy v půlce procesu jsem přidal badyán, skořici a bílej pepř. Pak osladil a dokyselil a v pravý čas lehce zahustil jíškou. No a fertig.

Takže včera úplně primitivní varianta. Použil bych víno, ale neměl jsem čas jít koupit červený na vaření a doma byly jen samý drahý flašky, to by byla škoda použít na vaření, když jinak doma víno nepijem a načatá lahev by pak akorát půl roku stála v ledničce, až by si jednou někdo vzpomněl a vylil ji do záchoda. :(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Asi lehká preference kachny, ale jednou za rok je husa tradice :))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---

Jsem team

57 hlasy od 57 respondentů

FRENNET
    FRENNET --- ---
    RUTHLESS: jsem team husa. Nejlépe pečená v šouletu.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    DOCKINEZ: a jak děláš zelí?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    DOCKINEZ: u mne je tio spis kombinace br. knedlo + zelo + stavicka ... ta kacha/husa k tomu je uz jen takova priloha :O))
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Beztak to ale dělám hlavně kvůli tomu zelí, to je na tom to nejlepší.

Zbytek je příloha :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Tak to letos nebude! Bohuzel.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Já mám na té tradici nejradši, že když to končí, tak potom je brutálně levná kachna ve výprodeji XD a potom si ji samozřejmě koupíme a uděláme v troubě! Ale zase jednou za rok si dáme.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: To asi kazdej :-D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Taky jsem dneska dělal kachnu, mám ji nějak radši než husu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Já su z Moravy a jak stárnu, tak mě ty tradice baví čím dál víc. Kachní prso, pyré z červeného zelí s hřebíčkem, muškátnusssem a portským vínem, opečený brambor. Mladé víno nechybí.

LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    KOCHANSKA_CH: já myslel, že se počítají jenom vlastnoručně připravené pokrmy
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LORD_DE_SEIS: Jak jako nepatří?
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    I když to sem úplně nepatří... moje oblíbená tradice

MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    ACIDQA: Jestli to chutná jen z třetiny tak skvěle, jak je to nafocené, tak to musí být boží.
    KAREN
    KAREN --- ---
    ACIDQA: Všechno nádherný, ale pro ty červený ořechy mám prostě slabost... Jeden rok jsem sehnala od kohosi tašku a celá ta sezóna byla tak nějak lepší. .)))
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Bez poradi, je tam: houbivy ragu s zerve s krutimi medailonky, testoviny s omackou z pecene dyne s modrym syrem, omacka ze susenych fajcat a listicek s orechy, zitny tousty s kozim syrem, grilovanou hruskou a medem, marinovany baby kure peceny s bramborama pekne na plocho, dynovka a nejaky snidane… ;)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam