Z_RYBY_KOST: No, jak bych to jenom... z dědečkovy strany jsem Moravák, z babiččiny Východočech. A z další strany částečně fricek.
Takže je jasný, že zelí mám v genech a miluju ho v jakýmkoliv množství a úpravě :D
Včera jsem měl na udělání oběda asi tak 20 minut, tak jsem se s tím moc nemazal a po vrznutí kačeny do remosky akorát na sádle zpěnil cibuli, na to vrznul půl hlávky nakrouhanýho červenýho zelí, osolil, chvíli nechal ojet se sádlem a cibulkou, pak tak akorát zalil vodou a nechal dusit. Někdy v půlce procesu jsem přidal badyán, skořici a bílej pepř. Pak osladil a dokyselil a v pravý čas lehce zahustil jíškou. No a fertig.
Takže včera úplně primitivní varianta. Použil bych víno, ale neměl jsem čas jít koupit červený na vaření a doma byly jen samý drahý flašky, to by byla škoda použít na vaření, když jinak doma víno nepijem a načatá lahev by pak akorát půl roku stála v ledničce, až by si jednou někdo vzpomněl a vylil ji do záchoda. :(