• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Jemné bistro u Modřanského biografu dnes opět nezklamalo :)

RUTHER
    RUTHER --- ---
    Jablečný perník z mixéru. Rychlý, vláčný & podzimně voňavý | Forbes
    https://forbes.cz/jablecny-pernik-z-mixeru-rychly-vlacny-podzimne-vonavy/

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Krevetové rizoto s česnekem, rajčaty, sušenými rajčaty, čerstvou bazalkou a parmazánem a salát, dnešní oběd ve dvou. Plus sklenka primitiva.

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Snídaně pro muže ráno do postele... kozí sýr s pískavicí je poslední dobou můj top

LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    GRANTORINO: tu jsem dnes otevrela a pouzila poprve
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    a jinak jsem se zbláznila do ústřicové omáčky, už bez ní nemůžu žít asi...Mae Krua
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Skorošopský salát, protože nemám to koření čubrica, není tam paprika, cibule a narvala jsem do toho i olivy a mozarellu, ale Balkán nastrouhaný v tom je, tak asi kříženec s řeckým salátem. A naši do toho dávali ještě točeňák na kostičky :D ... Což mno už ehm nejíme.

Věděli jste, že Šopský salát "byl jako jeden z pěti nebo šesti podobných receptů vytvořen v bulharské státní turistické agentuře roku 1955, přičemž za touto kulinářsko-propagační akcí stál Petar Dojčev (1924–2019); šopský salát jako jediný z uvedených receptů získal trvalou popularitu.
    ...
    barvy surovin šopského salátu byly zvoleny tak, aby připomínaly bulharskou státní vlajku a byl nazván podle západobulharského etnografického regionu Šopi, s nímž ovšem nemá přímo nic společného. "

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vietnamská majitelka skvělé restaurace a kuchařka mě přesvědčila, že i já potřebuju rýžovar.
    Jako jo, i v hrnci umím skvělou rýži, ale večer namočit a načasovat celozrnnou a ráno mít nadýchanou teplou k snídani je úplná bomba. Na fotkách snídaně, nemám po nich 5 hodin hlad. (Funguje tomu jednomu z deseti Evropanů, co mají rýžový metabolismus jako já :))

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAREN: Jo, to na mě zrovna bliklo na FB.
    KAREN
    KAREN --- ---
    KOCHANSKA_CH: No nevim, napis strhali - ted jsi ve venkomestaky diskusi linkovala, ze se nejak snazi zachranit si pr pokracovat, ale tezko rict, jak to teda dopadne🤷🏻‍♀️
    [SIRIUS @ Restaurace - Brno a okolí]
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Nedělní domácí Bun bo nam bo.
    Někde tam pod tím ty nudle opravdu jsou ;)

ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    *stolu
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Mila parta tady, diky. Nabidky k snatku proberme prosim nejak v pulce leta, ted nemam moc casu resit zasadni zivotni rozhodnuti.

Spolustravniky u sveho stylu celozivotne vitam vrele! ;)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Vepřová panenka ve slanině s hořčico-cibulovou omáčkou a grenailema...

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: i ty jsi nám chyběla.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Nakládaná ředkev, koupená v Asia shopu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAREN: Většinou v Lidlu. V Žabinách uz nepracuju. Oceán u kapličky ale furt funguje, nebo už i ten zavřel?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAREN: Mlíko jsem tam nedávala, jen trochu jogurtu. S ním se to líp mixovalo úplně do hladka.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KAREN: to už neni ani ta prodejna na Minske?
    KAREN
    KAREN --- ---
    KOCHANSKA_CH: Majoneza me zaujala. Hledala jsem recept a mliko me celkem vydesilo - davalas ho tam taky, nebo bez? Co se ti osvedcilo?

Btw. kde ted po Brne lovis ryby? Ocean vypada kaput, nebo...?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam