LADY_MYSKA: holky si dělají pravidelně aglio olio, ale to já nemůžu, mám problém s česnekem, taky jsme ve vedra minimalizovali pečení i vaření, protože nemáme rádi horko, takže přes ty nejhorší vedra jsem vařil sáček/hrnec těstovin v noci, když se dalo větrat, po přecezení jsem do toho hodil kousek bazalky a kousek másla a druhý den se zeleninou a dresinkem nebo s vajíčkem, tuňákem, dijonským dresinkem a srdíčkovým/římským salátem - s těstovinami jdou dělat docela pojídatelné kombinace studených salátů...
Případně jsem ještě dělal v papiňáku 3h vývar z krůtích křídel a to si pak děláme polívku jako hlavní jídlo, říkáme tomu thajská - takhle nám to představil jeden zcestovalý strejda: bujon, maso, vejce natvrdo nakrájené na kousky, zázvor, česnek, (sweet) chilli, tamari (něco jako sójovka? ale japonská.) a ledový salát a vlasové nudle - vlasové nudle jde uvařit za 2 minuty, polívku ohřejeme v mikrovlnce...
V menším vedru dělávám burgery v kontaktním grilu - 2 masa na burger se upečou za 4 minuty, dvě housky se opečou za 2 minuty, karamelizovanou cibulku jde taky udělat na malé plotýnce relativně rychle... ale už je to více tepla, než třeba s těstovinovým salátem :)