• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    ZDENDAK: spotis se jako prase :)
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    HACECKO: Na kocovinu to funguje (yellow jangkong), teď jdu zkusit co to udělá na sport (green elephant thai) :) Citron došel, doufám že deci portského stačí :D
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    WOTAR: souhlasím, sám se tím hodně zabývám, a u kratomu zatím takový pocit nemám, každopádně zatím ho neužívám tak dlouho, abych to mohl úplně soudit. Proto jsem i založil tohle auditko.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    BRKODLAK: Tak SSRI hlavně mají být zaplata na dobu, než zabere psychoterapie, pokud na to kašleš, tak to časem fakt přestane "být ono" a s každym vysazenim se ten účinek snižuje.
    S Kratomem bych si moc nemazal med kolem huby, je to taky záplata (možná menší zlo, možná ne), která tě nějak oddaluje od skutečnýho řešení problémů. Na druhý straně pokud si tak spokojenej, tak proč ne, dá se to brát i tak, že je to něco jako kafe. Stejně tak pokud Ti to umožňuje projít nějakou expozicí v sociální situaci, která Ti vydrží i bez toho, tak proč ne. Prostě pokud Ti to dává víc než bere, asi to stojí za to, akorát bych si dal pozor, protože když je člověk zahákovanej nějakou látkou, tak má dost tendenci si různě nalhávat, jak mu to pomáhá a vyplatí se to, i když to tak ve skutečnosti neni (mám s tim rozsáhlou osobní zkušenost samozřejmě, dělám to dál, ale už si to aspoň většinou na rovinu přiznám).
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    WOTAR: mě teda ssri přijde, že je tak na rok. vždycky po roce už mám pocit, že je to jako dřív, a většinou vysadím, než zvyšovat dávku.
    každopádně, pokud jdu po antidepresivním účinku kratomu, tak nemusím dávat tak často, já se teď snažím jet v režimu, že si dávám kratom, jen když potřebuju (mám špatnou náladu, náběh na depresi, nebo potřebuju něco dělat, nemám energii) a většinou jeden den dám třeba třikrát tři gramy, a druhej den se probouzím s příjemným pocitem, a dám třeba až k večeru, nebo vůbec. další den je většinou zase trochu horší a tak pořád. i v týdnu, kdy jsem vynechal úplně jsem ve věcech, které mě kratom naučil, byl pořád lepší (sociálnost, stud, apod)
    takže věřím, že je možné s pomocí kratomu tyto věci jen vytrénovat, nebo vyřešit (stejně jako by tomu mělo být s klasickými antidepresivy)
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    RAINBOF: No náhrada klasických antidepresiv to neni, protože u klasických např. SSRI nemusíš zvyšovat dávku pro dosažení stejnýho účinku a nemusíš tak často dokrmovat - tohle je prostě droga se všim všudy. Pokud máš sklon k závislostem, tak to chce hodně opatrně a určitě ne dávat to od pondělí do pátku v práci (a pak mít pravděpodobně víkend naprd, když vynecháš). Účinek je každopádně dost individuální každý to vnímá jinak, mě to v práci moc nesedlo (zkoušel jsem teda taky bílé strainy), ale taky jsem to moc netestoval na to, abych si třeba mohl zvyknout. Na spaní mi to taky nezabíralo (zkoušel sem červené strainy), ale to co jsem tak slyšel prakticky nikomu. Pro mně to má tudíž funkci asi jako hulení, někdy mi to pomůže uvolnit po práci, když to nedovedu jinak (čimž se samozřejmě více či méně připravuju o možnost naučit se relaxovat jinak).
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    RAINBOF: me jo, pro tyhle ucely je idealni nejakej bilej strain a drzet se malyho davkovani (2-3 g), ale je to individualni, ja treba muzu pracovat po jakékoliv barve, dokonce to pouzivam, pokud potřebuju v praci maknout, zmizi takova ta nechut k praci, a clovek z toho ma radost
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    helebyl sem varovanej ze si s kratomem nemam hrat. me slo o to zda to funguje nebo nefunguje jako antidepresivum bez oblbujiciho ucinku abych v praci mohl makat.
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    ZDENDAK: jo, ale prave jen v sobotu, jiny dny to nefunguje
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    A co kratom na sobotní kocovinu z chlastu, léčí to? :D
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    FRDK: Jo v Subutexu a Metadonu se točej obrovský prachy, stejně jako v antidepresivech a celym farmaceutickym průmyslu, kterej všeobecně vlastně nechce léčit, ale udržovat v nemoci žejo
    FRDK
    FRDK --- ---
    WOTAR: Nj, bude v tom pěkných pár krejcarů zřejmě, v léčení narkomanů metadonem nebo čím ještě se to léčí.
    A v Thajsku ňák kolem druhé světové vláda postavila kratom mimo zákon a nařídila plošnou likvidaci keřů, jelikož jeho užívání připravovalo stát o prachy z obchodu s opiem, žeáno.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    BRKODLAK: Až bude čas, zkusim něco najít, hladinu serotoninu to zvyšuje každopádně. SSRI=selective serotonin reuptake inhibitor, blokuje je to zpětně vychytávání, čimž dlouhodobě zvyšuje hladinu serotoninu. Imho většinou myslim v kobinaci s MDMA dojde ke snížení účinku, tak jako tak to ale neni dobrý.
    FRDK: S tim substitučnim potenciálem bych se nedivil, třeba ibogain umožňuje prakticky vymazání abstinenčních příznaků a ten zametli pod koberec taky na základě nějakýho případu úmrtí ženský, co měla tak jako tak problémy se srdcem
    FRDK
    FRDK --- ---
    BRKODLAK: Není na škodu mít ve sklepě dva pytle rýže a pytel kratomu, pro případ ;)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    FRDK: tenhle dodatek jsem potreboval :D kdyby neco, dej vedet, at zakoupim metrak na horsi casy.
    FRDK
    FRDK --- ---
    Že se něco chystá je informace typu 'jedna paní povídala', nemám to čím podložit, není třeba panikařit :)
    FRDK
    FRDK --- ---
    Oukej, takže tři čtyři dny rozlámanosti a nepříjemné příznaky abstinence jsou pryč, jo? Bych řekl, že těch dní může být i víc, asi záleží.
    Jenomže tady už to souvisí s i psychickou stránkou návykovosti, když se člověk cítí nekonfortně (obzvlášť pokud se musí hýbat) a ví, čím to je a jak si od nepohodlí pomoci, někomu se může těžko odolávat, taky to bude individuální. IMO to už je trochu víc než lehce ovladatelná touha po účinku a myslím, že ten, kdo s kratomem začíná experimentovat či už je na hranici častějšího užívání by s touhle skutečností měl být seznán.
    A teď už se můžem bavit o tom, jak je kratom žůžo a bájo, což fskutečnosti je :)
    Co tu třeba ještě nepadlo - byl zaznamenán příznivý vliv co se týče milostného skotačení - apetitu, kvality erekce (občas i nevhod :) a schopnosti oddálit finiš. Zkrátka tisíce děkovných dopisů ;)
    Souhlasí? A jak je tomu u dlouhodobého užívání?
    Ještě stran té legality u nás; už před časem jsem zaslechl, že se něco připravuje, prý to má cosi společného se 'substitučními' vlastnostmi kratomu a loby farmaceutických firem, což mi zní stejně tak logicky, jako tak trochu fantasticky. Ovšem ať už z tohoto nebo spíš jiného důvodu, je třeba počítat s tím, že to tak časem možná dopadne a k. se ocitne na listině.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    WOTAR: o tech ostatnich vecech to vim, ale u ssri se mi to proste nezda. To prece nezvysuje hladinu serotoninu, ale pridrzi ho to dyl na receptoru, nebo je to to stejne? Rad bych ti veril, ale urcite by se to delalo lip, kdybys k tomu neco poslal. Erowid mi prijde jako hodně dobrej zdroj.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    BRKODLAK: Asi bych to nechal na klub MDMA, ale ano, u většiny SSRI se to hádá o receptory, takže to většinou sníží ten efekt. Ale všeobecně dvě věci, co zvyšují hladinu serotoninu se můžou potencovat a způsobit serotoninovej syndrom a lepší to neriskovat, zvlášť když druhá možnost je, že to stejně nebude fungovat. U MAOI je to asi mnohem rizikovější, ale třeba i DXM (sirup proti kašli) může v kombinaci se SSRI (zvlášť ve vysoký dávce) způsobit smrtelné stavy. Další věc je, že v té studii ten paroxetin užívali 3 dny a tu dobu se těm lidem v terapeutických dávkách nenahromadí zdaleka ne tolik serotoninu jako u člověka, co to bere třeba rok.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Možná to tak nepůsobí, ale mě na zdraví záleží opravdu velmi, s nepřírodníma drogama jsem začal až hodně po dvacítce a v podstatě i hned skončil. Vždycky se snažím hledat si, co nejvíc informací, takže mě to právě překvapuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam