• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    TALPENNY: v dobré víře jsem to objednal a poštovný na každý kilo je skoro dalších 40 babek, plus srandy s celním řízením, který ani nevím jak dopadnou, ale rozhodně poreferuju.
    jinak z eu vendorů doporučuju kratomgardens. kilo za tři a půl, kvalita topová.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    KAHAN:
    Kilo Borneo White za 40 babek?!
    Jsi císař mezi uživateli Nyxu,vřelé díky,mě hned něco řikalo že přeprodejci mají tu marži řádně napálenou:)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    FRDK: naopak, diky za sdileni zkusenosti. Ono se vazne doporucuje pri vzniku zavislosti vysazovat postupne, prave kvůli tomu, aby telo nedostalo takovou naloz, ale chapu, ze nekdo to potrebuje utnout naraz, jinak nic. Jen bych upresnil, ze ucinne latky kratomu nepatri mezi opioidy, v clancich se vyskytuje tohle oznaceni většinou v uvozovkach, asi pro lepsi představu o ucincich. Za sebe mam pocit, ze kratom zlepsuje imunitu, cemuz by teda nasvedcovaly i ty nemoci pri nahlem vysazeni, protoze podle toho, co pises, jsi byl v podstate porad zkratomovany. Kolik jsi daval v jedne davce?
    FRDK
    FRDK --- ---
    Vezmu ty moje zážitky trochu obšírněji, aby byl obraz ucelenější.
    Během uplynulých několika let jsem párkrát okusil kratom, nejdřív mě nezaujal, téměř nic jsem necítil. Zřejmě málo a taky jsem u toho míval už něco upito.
    Před dvěma roky jsem si ze zvědavosti pořídil více vzorků, zaexperimentoval s množstvím a druhy a nahlédl, oč kráčí. Docela fajn bylina. Od té doby jsem si občas dal, příležitostně, většinou s kamarády.
    Minulý podzim bylo kapánek hektičtější období, natahoval jsem dny co jak nejvíc, na spánek se moc nedostávalo. Zjistil jsem, že trocha kratomu po dvou třech hodinách spánku ještě v kombinaci s bezvodým kofeinem to elegantně vyřeší, lze vydržet několik dní i jen s takovýmto chvilkovým pospáváním, práce i vše ostatní jde líp od ruky, elán nechybí, navíc člověk je příjemně uvolněný, socializovanější - prostě nálada je celkově lepší a tak dál.
    Postupně jsem uvykl dát si dvakrát, třikrát denně. Začal jsem k tomu přistupovat bez pokory.
    Tady musím přiznat, že je jen moje chyba, jak se to vyvinulo. Hrubě jsem zanedbal sebeinformovanost. Jeden není nikdy dost dospělý, aby nemohl dělat píčoviny. Nijak zvlášť jsem si o kratomu nezjišťoval, co je zač, ze začátku jsem trochu zagůglil, ale erowid a podobné srandy nejedu (mám mizernou anglinu a jsem líný to louskat), a těch pár českých textů, co jsem našel, bylo velmi pozitivních, narazil jsem pouze na ten jeden už zde zmiňovaný neurčitý náznak, varování před návykem. Pak někde někdo řekl, že kratom patří mezi opioidy tedy jako opiáty a působí na stejné receptory. Hm.
    Pak si vzpomínám na rozhovor se známou na párty, ptala se, jak často užívám, že oni jen občas, víkendově, že jako pozor na to, ale nějak se to zakecalo a nic konkrétního jsem se zase nedozvěděl. Každopádně ta její otázka mi zarezonovala v hlavě, vždyť poslední dva tři měsíce se míchání stalo každodenním standardem.
    Rozhodl jsem se s tím přestat, až do léta. Dojel jsem zásobu a šmytec.
    Pak přišla rýmička. Na respirační nemoci trpím od mala, mívám je i víckrát do roka, jsem zvyklý. Tentokrát to ovšem byla pořádná potvora, bolel mě celý člověk, nemohl jsem ustát na nohou, zpocený, průjem... Vzal jsem si volno a doma se kurýroval. Nedalo mi to a zašel jsem pro jistotu k lékaři, ale krev naprosto v normě, běžná viróza. Jsem nějaký cimprlich.
    Po týdnu jsem musel do práce, bylo už líp, ale ještě tak dva týdny to dojíždělo.
    Po necelých dvou měsících pak padlo mé předsevzetí a začal jsem opět kratomovat. Všechno zas šlo o tolik lépe, hlavně ty šichty.
    Někdy po dalších dvou měsících jsem si chtěl dát opět pauzu, ale ouha - dalšího dne mi začalo téct z nosu, průjem a následovala bolest svalů a únava. Namíchal jsem, rýma ustala. Nenamíchal, zítra nudle u nosu.
    Hrozné překvapení.
    Prostě debil, vím.
    Okamžitě přestanu! Jenže to je dost komplikované, když je potřeba fungovat. Budu si dávat míň a vynechávat. Hm, blbost. Musím přestat najednou! Tak zítra. Párkrát jsem to odložil.
    Někdy začátkem léta se to podařilo. Vůbec nic. Pohoda. Dny plynuly, žádná rýma, žádná únava. Aktivní víkend, plavání, kolo, pohyb, no problem. Jak to? Vůbec nevím. Akorát teda chuť. Chuť na rozlévání toho příjemného tepla po těle, které zároveň uklidňuje i nakopává. Tvl vždyť to nic nebylo, takhle můžu přestat kdykoliv. Po týdnu jsem si zase dal. A znovu a zas, každý den, furt.
    Po měsíci další pokus, nejmíň čtrnáct dní budu marodit s ramenem, ideální příležitost, kdyby náhodou zase nejaký absťák nebo co, navíc čekala mě cesta do zahraničí, nechtěl jsem s sebou tahat kratom a riskovat nepříjemnosti s celníky. Čtyři dny doma bez jakýchkoliv negativ s výjimkou ztráty entuziasmu. Pátý den jsem se nechal vytáhnout na hřiby. Po pár hodinách courání po lese bolavý a vyčerpáný s vypětím dolezu k autu. Není nic jednoduššího než si dát kratom a tu ošklivou únavu a zlé bolení zahnat. Hned to taky udělám. Jedeme dál.
    Ze zahraniční cesty se vracím předčasně, došla mi zásoba.
    Končí prázdniny. Z hodiny na hodinu se zase rozhodnu - teď nebo nikdy! S podporou přátel (děkuju) se mi to podaří. První týden téměř nespím. Běžné úkony - řehole, každý pohyb vyžaduje vynaložit enormní úsilí. Připadá mi, jako bych se brodil v téru nebo medu. Po týdnu špička, jeden den téměř nemůžu vstát z postele. Zkouším tomu pomoct růžovými pilulemi v kombinaci s kofeinem, někdy mám pocit, že to trošilinku pomůže, ale většinou ne. Druhý týden to pomalu ustává, pak už bez bolesti. Ovšem únava do jisté míry přetrvává. Po práci jsem vyplivnutý a dvakrát si rozmyslím, jestli ještě třeba sednu na kolo a na vandrech si musím krájet menší krajíce.
    Taky blbé nálady jsou zpět, prázdnota, nezájem, nechuť. Jsem rozhozený. Po třech letech abstinování jsem začal pít. Což mě děsí. Už asi pět/šestkrát jsem se opil. Sám.
    Po pěti týdnech jsem se decentně zkratomoval minulý víkend na horách.
    Podobné kecy tu nechcete, kdyžtak smáznu. Třeba tahle zkušenost může někomu pomoct ušetřit si trabl.
    Kratom je fajn, když se k němu přistupuje s respektem. Jako se vším.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    TALPENNY: tak hlavně u kratomu se neprokázaly žádný nezdravý aspekty, pokud pominu závislost, spíš naopak. dvě vrchovatý lžičky jsou pro mě dost pořád. to chce váhu... a zrovna bílej je takovej, že to člověk ani nemusí poznat, než začne něco dělat
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    BRKODLAK:
    No ona je to dobrá volba kvůli testum atakdál,lehčí potenciál návykovosti tady ale IMHO je,jako jestli někdo měl problémy s opiátama tak tohle bych úplně neviděl jako dobrou volbu :D
    Ofc se to ale nedá srovnávat s chlastem kterej je svinstvo par excellence a má podle řady studií z hlediska relapsu horší výsledky než H.
    Po prvnich experimentech kdy se konalo nic jsem si tuhle naložil před workoutem a saunou dvě vrchovatý lžičky White Borneo a slušnej rozstřel,workout na kterej jsem čekal 2 hodiny abych se dal tak nějak do cajku utek jak pětiminutovka ovšem po sauně jsem vypadal jak smrtka,odvodněnej total:)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: no, jestezes byl doma
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: ještě lepsi kdyz zaklepou benga :D ze hledaj souseda. Idealni kardiostimulator
    FRDK
    FRDK --- ---
    Až bude chvilka, se trochu rozepíšu...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: jenže to, jak se mi po hulení nechce nic dělat, mě pak uvrhne do ještě větší deprese. kratom je jediný AD, který mi zároveň dodá chuť do práce. mě se teď daří už druhej týden jet v módu hulím jen o víkendu a to jen jednou každý večer, a nikdy mi nebylo líp. ta energie, která přijde třetí den po posledním záhulu je k nezaplacení. můj názor je, že to hulení sice krátkodobě pomůže, ale zvedá to standard, takže se pak bez toho člověk (nebo aspoň já) cítí hůř než když nehulím vůbec.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    FRDK: trošku nám ty abstinenční příznaky tady popiš. já dal po půl roce hodně intenzivního užívání týden pauzu a nad očekávání se nic nestalo. Pak jsem najel na počáteční dávkování 3 - 5 g jednou až třikrát za den, většinou obden, záleží na situaci. vysadil bych úplně, ale potýkám se s depresema a tohle mi přijde jako nejlepší antidepresivum, narozdíl od všemožných léků, které jsem na to měl.
    FRDK
    FRDK --- ---
    BRKODLAK: Poslušně hlásím, že jsem po prázdninách 'vyabstinoval'. Trvalo to dva týdny a říkejte si, co chcete, nebylo mi veselo a už to nehodlám znovu absolvovat.
    Takže neříkám kratomu definitivní NE, ale už jen velice opatrně a jednou za čas.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    BRKODLAK: já v pauzách mezi všim tim smahem určitě. ale koukám že s celním úřadem si závislost neuženu. na to závislák absolutně nemuže spolíhat!
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Tak co smažky, kratomujete?
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    pobavila me tahle laicka charakteristika kratomu z diskuze na fb u kratomuj.cz

BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    KONZUM23: pribliz to přeháněni pls
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    VEX: tak zácpa či něco v tom smyslu se objevuje i při užívání opiátů. naopak, když přijde opiátový absťák, promiňte mi ten výraz, tak chčiješ prdelí, průjem jako prase. stejně když si uženeš fyzickou závislost na kratomu, tak máš průjem při náhlém vysazení. tady ale mluvím o koňských dávkách kratomu, při střídmém užívání to bude možná trochu řidší konzistence, bez problému, pohybu ve střevech pomůžeš vhodnou stravou.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VEX: deje, ale neprijde mi to jako zacpa, spis zpomaleni. Trik na to je jit, az člověk fakt potrebuje.
    VEX
    VEX --- ---
    KONZUM23: Na hudebni produkci se mi kratom taky osvedcil. Pred rokem jsem jeden mesic daval pri sessions a slo to po masle jako nikdy. Si snad zase trochu objednam.

Pamatuju si, ze mi kratom zpusoboval zacpu, nic zavaznyho, ale ani prijemnyho. To se vam nedeje?
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    SM3: nemá moc cenu chodit přes 10g. při množství větší než 10 už síla účinků nestoupá lineárně. začne se ti líbit, uděláš si toleranci, přestane ti fungovat, návrat zpět bude trochu bolet :) a jednou denně. já dával v začátcích i třikrát denně. pak jsem musel vysadit a vrátit toleranci na baseline
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam