BERRY: no asi ne, no)). Ale tak dycky děsně záleží - jak dlouho to dělá, jak pravidelně, jak moc je typ závislostní osobnosti.. ale bohužel už asi fakt víme, že to není jako dát si 3x denně kafe, ten závislostní potenciál, psychickej i fyzickej je tam prostě dost velkej. Ale na třetí stranu furt zas ta kratomová závislost IMHO není zdaleka o takovým harmu, jako u alk, perníku, klasických opiátů (ale zase, je to děsně individuální, no).
XCIDER: no, tvářili se, že znaj. Prý tam pár lidí měli (ale minimum). Těžko říct, do jaký hloubky to maj pokoumaný. S tim subáčem naprosto netušim, jestli fakt nevyháněli menšího čerta většim ďáblem. Myslim, že jednou denně subáč nebyl takový HC, ale chemicky fakt netušim, jestli mi dávali nebo nedávali větší dardy. Subjektivně si myslim, že to toleranci asi trošku snížilo, měl sem OK noc potom, ale k večeru už jsem lehce tahání nohou cítil, než mi v 19 zase dali subáč. Nicméně když mi ho teda vzali tak ten absťákovej stav byl stejnej, jak když jsem to zkoušel doma - netušim, jestli by absťák bez toho subáče (a tedy pokusu o snížení tolerance) trval nebo netrval dýl. Primářka se tvářila, že ví, že by to bez subáče bylo horší.
Jinak doktoři/psychiatři se s tim moc nemažou, páč není čas, je tam dost frmol. Takže moje představa že si tam každej den půl hoďky pokecám o neurochemii mozku na kratomu a právě o rozdílnosti oproti standard opiátům apod. se rozhodně nesplnila). Max párminutová vizita a čau. A zaměřený prostě na aktuální stav.
Terapueti - těžko říct, byl tam jeden čerstvě 14 dní (btw ex-user, takže děsně drsnej, řek mi, že to bez celý 3m léčby nedám, tsst, nasrat), ten z toho byl vyjevenej, že si to teď googlili a že teda čuměl). Druhá terapeutka zas znala rozdíl white a green vs. red, ta asi něco věděla. Ale na cokoliv ohledně farmakologie a neurochemii zas odkazovala na doktory). Nicméně s těma sem tam dost řešil spíš motivaci a tvářili se, že i to chápou.. jakože je to rozdíl, že kraťák fakt nedělal moc harm, málně jsem fungoval žejo, nemáš posranej život. Takže dost rozdíl oproti těm ostatním v léčbě, např. těžký alkáči a gambleři co přišli o všechno, peníze, rodinu i zdraví - ale zas na druhou stranu maj se od čeho odrážet a proti čemu se vymezit (i když teda zas musim podotoknout, že oproti Apolináři, kde kdysi bylo 90% pacientů uvědomnělejch a chtělo se svym životem fakt něco dělat, tady bylo takových max nevim, 25%).
Takže na tvou otázku - jo, tvářili se, ale jak moc to maj prokoumaný do hloubky, to nevim. Ale na druhou stranu IMHO s tim stejně moc nevymyslíš no, prostě nějak to nakonec odabstinovat musíš, nic zázračnýho prostě neexistuje. Gró je v tom, že se to v tědle ústavech děje kontrolovaně a podporujícně a pro mě hlavně v tom, že mě tam zavřou a nemám šanci si ulevit a musim to vydržet, no). K tomu terapie super žejo, můžeš o tom mluvit (byť za mě trochu zklamání, ty ženský byly takový učitelský typy, za mě dost marný, ale zase, je to o tom co si z toho vezmeš ty..). A ten režim (rozvička, úklidy, todle, tamdle) taky OK, zabaví a nemáš čas myslet na to že ti je blbě a plácat se v tom. I když prostě kvůli tý Bohnický "úrovni" mě to tam furt tak napůl sralo, no). Jako primářka je super, razantní, vypointovaná, tvrdá ale spravedlivá žencká. Zbytek jsou takový "paní" a přišlo mi, že i proto je to tam trochu zvěřinec. Za Nešpora to asi bylo o dost jiný..