• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    Kratom, oficiálně Mytragina speciosa. Strom z asie, který je stimulant a relaxant zároveň. Ne úplně známá bylina, která patří mezi těch málo rostlin, jejichž účinek je opravdu znatelný. Klub slouží pro sdílení zkušeností s kratomem a vším okolo.

co je to vlastně kratom?
    rozbalit záhlaví
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    CDR: poslední roky života často přemýšlím, co je skutečně nebezpečná kombinace v reálu, a co se považuje za nebezpečný jen ze součtu účinků. taková svatá trojice, kterou se straší (opioidy+benza+alkohol), mě osobně jedno období držela těsně nad vodou, a nikdy jsem neměl sebemenší pocit, že by bylo něco špatně (kontinuálně si měřím tep smart hodinkama), nikdy ani náznak utlumenýho dýchání, žádná nevolnost, ani špatnej tlak. a to jsem do toho obvykle ještě i nemálo kouřil trávu. možná je to o dávkování, ale nakonec mi přijde, že z toho je nejnebezpečnější alkohol, kterej tě dokáže zabít i sám, když na to přijde (samozřejmě nepočítám nitrožilní užívání heroinu, tam jsou čísla celkem jasný, ale bavíme se o kombinacích, že)
    kratom s rivotrilem a lokem makovýho odvaru mi zase pomohl zvládat nesnesitelnou kolegyni, ale všechny tři věci jsem si dal míň, než kdybych si dával jen jednu samotnou.
    každopádně kratom a rivotril nepovažuju za něco nebezpečnýho (u silnějších opioidů s rivotrilem už bych si ale dával pozor)

hlavní riziko kombinace kratomu a farmak tkví v jaterních enzymech. kratom inhibuje tři cytochromy. u každého léku se píše, jakým cytochromem je rozkládán. pokud je to nějaký z těch inhibovaných, měl by se člověk kombinaci vyhnout. účinná látka léku pak není odbourávána a může se hromadit v oběhu a v nejhorším poškodit játra, případně i další orgány.
    jinak samozřejmě bych si dával pozor i na mechanismy účinku. kratom kromě opioidních receptorů uvolňuje dopamin.
    CDR
    CDR --- ---
    to je asi dost o nátuře, někteří lidé vyloženě vyhledávají nebezpečné kombinace
    Já jsem třeba zvyklý ve všech stavech chlastat (či pochlastávat).
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    PAN_GAZPACHO: No minimalne s tim Rivotrilem bych byl hodne opatrnej, protoze to narozdil od tech 3 zbylejch je benzak. A kombinovat tlumivy latky asi nebude zrovna dobrej napad.
    PAN_GAZPACHO
    PAN_GAZPACHO --- ---
    Máte někdo zkušenosti s uzivanim kratomu společně s antidepresivy typu Rivotril, Kvetiapin, Agomelatin nebo Brimtelix? Popr. jaké jsou rizika a proč?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    KRATOCHVILE_ORG: dik, opravim
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    MARTYZAN: ja a id kratochvile spravcujeme uz nekolikatou inkarnaci prvni facebookove skupiny kratomove cz/sk komunity, drive uživatele kratomu, ktera pred asi třetím zrušením dosahla 2 700 clenu. momentalne se skupina kvuli fizlbookovskym praktikam jmenune Uživatelé bažiny V.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    Hele o co tady jde?😃
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    KRATOCHVILE_ORG: Luku, jsem tvuj otec. :D
    ne diky, ja uz myslel, že jde o nějaký puč:D
    KRATOCHVILE_ORG
    KRATOCHVILE_ORG --- ---
    @BRKODLAK Správcem ty stal ses nyní. Chyby byly napraveny, ó pane brk. Zři a panuj.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    otazka je, proč po tech letech spravcovani v bazinarich číslo pět jsem jen radovej plebs?
    KRATOCHVILE_ORG
    KRATOCHVILE_ORG --- ---
    Btw, název této skupiny je špatně. Jsou tam prohozený y/i. Správně se ten strom jmenuje Mitragyna speciosa :) :D
    KRATOCHVILE_ORG
    KRATOCHVILE_ORG --- ---
    Čaukoo, fungují tu nějaký interní pravidla pro tento thread? Jestli jo, kde se dají sehnat? Nějak to tu asi nevidím
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    nepotrebuje nekdo kratom? :D musim zatahnout najem, zoufalstvi, ja vim.
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    CDR: jj, mas recht, produkty zlucniku a bilirubin je soucasti a dostane se do nich z jater...
    zena (MUDr) celkem koukala, kdyz prvni ranni otazka byla:co dela hovno hnedy:))
    CDR
    CDR --- ---
    HUZWA: no vždyť :) bilirubin je součástí zluci
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    CDR: zluc dela hnedou v hovne
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    CDR: krizova tolerance rozhodně je, ale ze by zustavala naporad...
    ja byl závislej na odvarech, oxykodonu, buprenorfinu, a když jsem vyabstinoval buprenorfin tak po trech tydnech mi zase stačily 3g kratomu jak na zacatku. vis jak je to s opiatovou toleranci, rychle nahoru, rychle dolů a proto se tak casto lidi prestrelej po pauze...
    CDR
    CDR --- ---
    BRKODLAK: nevím jak je moc zkrizena tolerance mezi různými opiaty.
    Cose týče kodeinu, morfinu či heroinu, tak ačkoliv jsem se nikdy nedostal k regulérní závislosti, tak po 20 letech občasného užívání mám toleranci vysokou, dávky které jsem schopný ustát by jiné položil.
    Ale nemám srovnání s jiným kratomem.
    Jsem kratomovy nováček :)
    Tak když tak napíšu
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    CDR: taky si myslim. jestli chces, rad ti za poštovny poslu vzorky kratomu, který tady kolega vex určitě rád doporučí.
    CDR
    CDR --- ---
    VEX: může byt
    VEX
    VEX --- ---
    CDR: když jsi toho musel spapat tolik, tak to spíš vypovídá o kvalitě toho kratomu než o tom, že to má každý jinak imho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam