• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    VEX
    VEX --- ---
    MARTYZAN: lidi možná, ale děti jedou jiný kanály než kterejma to teď proudí. Ty už o tom vědí dávno.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    Taky se máte ten pocit, že současná vlna infa v médiích není vůbec ku prospěchu? Spíš to namotá další lidi/děti si dát...imho
    tady něco pro odlehčení ;)
    OMNION (visuals by Bionic): KRA-TOM (Kratom live 2020)
    https://www.youtube.com/watch?v=i1dzyjbh_Wk&ab_channel=Omnion
    VOP
    VOP --- ---
    Kvůli chybějící legislativě se k návykové látce kratom dostávají i děti. Odborná skupina Pirátů připravila návrh racionální regulace
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/kratom-odborna-skupina-piratu-navrhla-racionalni-regulaci.html
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VOP: kratom je hodne univerzalni substituent. všichni co maji plnou hudbu vytloukání klínu klínem nejsou úplně nejostřejší pastelky v penálu. když se zbavím dvacetiletyho návyku na huleni behem dvou měsíců kratomovani, ukoncim dvouměsíční návyk daleko jednodusseji, než ten desetiletej.
    VOP
    VOP --- ---
    Hele jako.. já sem během těch dvou (takže tří ;) let uzivani kratomu taky postupně dost vypustil alk.. a výrazně se mi snížily ulety a prodluzovala doba mezi úlety (tou dobou již "jen" občas kkš) se stimulantama.. aneb docela se v tom Bleskově příspěvku vidim).. a jelikož to bylo dycky do plnejch a pak kocoviny a djzdy/rozbitost jak prase, tak kratom ve srovnání s tím vlastně docela zdravé papání)).. jasně, zaplacnuti závislosti závislostí, stejně se to pak muselo resit jinak/zbavit se komplet, ale imho jako substitut vlastně docela fajn)

Teda je možný že pulka uspechu byla v tom, jak konečně stárnu a moudřím, že))
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    MARTYZAN: nejlepsi je kdyz lidi se svyma 3g lzickama zjistej ze je to 7g :D
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    BLESK808: no zrejme aspon usetris :) od krtm se odvyka dost blbe pac je relativne levny..nejvetsi problem byva davkovani. Doporuci si to kontrolovat na vaze. Btw jak se komu poradilo odvyknout je zde dost vyznamne tema. 🤭😎
    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    VYHULENY_UFO: Je to možný. Klidně sem napíšu, jak to dopadlo, pokud to někoho bude zajímat.
    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    VYHULENY_UFO: :-) chápu, že se tomu směješ, ale přečti si znovu, co jsem napsal úplně na začátku. Kratom vyřešil něco, o co jsem se pokoušel neúspěšně několik let, včetně odborné pomoci atd... Pokud dám tyhle dva životy (před a po) na misky vah, tak mi to připadá jako skvělej deal.
    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    VYHULENY_UFO: Kratom si dávám v menších dávkách do 3g. Žádné negativní účinky nepozoruju kromě toho, že jsem si na něj pravděpodobně vypěstoval závislost.
    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    VYHULENY_UFO: S Marihuanou mám mnoho zkušeností a v mnoha podobách:-) ale nehulím už víc jak 10 let, spouštěla mi schizofrenní stavy a úzkosti.
    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    HARVIE: Já jsem na kratomu odvyknul nejen úplně od cigár, ale také úplně od alkoholu a od víkendového užívání kokainu. Všem závislákům bych ho doporučil.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    BTW Tady tvrdi, ze odvyknul z cigar pomoci kratomu: https://erowid.org/experiences/exp.php?ID=101814
    VEHUIAH
    VEHUIAH --- ---
    Slyšeli jste někdo o vapování kratomu? Máte někdo zkušenost, nebo informace? Děje se to, funguje to?
    VOP
    VOP --- ---
    Hm tak co rychle koukam na ten článek na webu 24, tak to dopadlo přesně jak jsem se obával.. a respondenta si koukam sehnali nějakýho, co jim do toho nestoural..

Jako regulace od 18, jas.. proč to u chlastu jde a u jinejch věcí ne??

Plus by mě zajímaly přesný statistiky - tisíce konci v nemocnicích, rly?
    Jako já vím že Bohnice nejsou jakoze přímo nemocnice, ale byl jsem jejich druhej pacoš s kratomem..

V tom článku je tuna nejasnejch spojitostí imho.. "50 úmrtí s kratomem", to je jako co.. a vůbec, Frydrich ať mi taky políbí prdel))

//Nebo sme tady v naky bubline kdy si přinejhorším maximálně tak v pohodičce resime komu jak jde nejde vysazovat, když už se mu to nechce žrát, a kolem fakt jedou smrťáky?
    VOP
    VOP --- ---
    INK_FLO: mě tam chtěli na rozhovor, asi jakoze na ukázku "jak to může dopadnout". Nakonec jsem odmítl, asi hlavně kvůli tomu, že jsem imho extrémní pripad (kdy za ujetí si na kratomu "muze" nebo teď už spíš "mohlo" moje osobnostní zavislostni nastaveni) a nechci prostě kurvit kratomu pověst, kor ve světě, kde se vesele prodava věc jako chlast. Mě ta ostrakizace všeho jinyho než je chlast fakt strašně sere. Ten redaktor zněl chvilema pricetne, jakoze to chápe, ale pak zas mudroval že "můžou si to kupovat i děti" a "startovní droga", no - což je za mě taky k diskuzi/demence - osobně budu radši když si puberťák svoji rebelii a touhu experimentovat ukojí koupí kratomu než aby si stejně sehnal bokem něco jinyho - což sem se redaktorovi taky snažil vysvětlit a sondoval, jeslti by mi třeba nedal prostor říct i naky názory, ale holt nejsem odborník no, jsem jen (byvaly) uživatel))

Tak sem zvedavej co z toho nakonec vzniklo, měl tam prý být aspoň např. Voboril a zmínit naky rozumny věci.. bhzl na to teď nemrknu a jsem na dovo.. nějak zminoval prave i to že co vyzjistil tak diskuzi hodně kurvej ty provozovatelé automatů, který nekoukaj nalevo napravo..

Bohužel to vypadá že ten chystaný postup, že se vytvoří naka zvláštní etnobotanic skupina latek, holt neklapne.. já si říkal ze je to moc příčetný.. nknc asi holt klasika, MZ by se s tím muselo moc vymýšlet, radši to prostě zakážou, nic jinyho neumej//

(Pardon esi to v těch odkazech a 168 vsechno je, jen jsme chtel rychle napsat postřeh nakej..)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VYHULENY_UFO: kurva rozšířený to je už od 00... Jen žádnou piču nenapadlo si na tom udělat komerc sociální byz aby si mohl doma udělat novou kuchyňskou linku a koupit si na víkend ťapku

Co durman nebo povijnice nachová. to by taky někdo mohl hodit do mašin
    THEON
    THEON --- ---
    A do třetice https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3535215-mladistvych-zavislych-na-kratomu-pribyva-utraceji-tisice-konci-v-nemocnici-je

Novinka je pro mě spíš teda, že se tím ČT vůbec zabývá, i když:
    „Opakovaně jsme navrhovali, aby se kratom zařadil mezi návykové látky. Je skupina odborníků na Úřadu vlády, kteří to diskutují. Stále tam není shoda,“ popsal mluvčí ministerstva zdravotnictví Ondřej Jakob.

Podle něj ale i přes trvající diskusi ministerstvo zřejmě zařadí kratom do novely vyhlášky o seznamu návykových látek.

Nějaký vývoj, nebo jen aby to hezky znělo? (:
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    reportáž o kratomu "dětská droga" od 08:55

9. říjen - 168 hodin | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10117034229-168-hodin/222452801101009/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam