Já phenibut miluju, ale dávám si ho jen občas. V průměru jednou za dva týdny, teď je to pár týdnů co jsem měl naposled. Návykovost tam určitě je, ale já s tím nemám problém.
Většinou dávám v sobotu ráno, dám si max. 1 g, tak hoďku na to kafe, má dobrou synergii s kofeinem. Důležitý je dát ho nalačno a pár hodin nejíst. Většinou se rád na něm věnuju kreativním věcem, třeba něco dělat na e-shopu, DJing, hudba zní skvěle, žonglování cvičení atd. Ve festivalový sezóně je to fajn věc na hraní a socializaci. No a jak to jede přes GABA a dopamin, tak sex je na tom dobrej no :-)
Pokud máte problém s kratomem a závislostma obecně, nežerte to!
Vzhledem k tomu jak má kratom komunita problém se závislostma tak nevím zda to sem vůbec psát :-)
Každopádně v první půlce roku jsem přestal prodávat na mým e-shopu kratom kvůli tomu jak ho lidi zneužívaj a kvůli návykovýmu potenciálu. A to jsem strávil kvanta hodin edukací veřejnosti o rizicích a těšil se na regulaci, ale seru na to, není to moje cesta a chci jet jen vysoký vibrace :-) Pak asi nahodím nějaký moje bláboly, jakože 15 let zkušenosti s kratomem a proč si myslim, s nadsázkou, že kratom kultura je součástí opioidový krize :-)
Ale kratom miluju, akorát ho prostě nechci prodávat, ačkoliv je to nejpopulárnější rostlina s nejvyšší marží.