• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    XARGH: jo, opiem i heroinem
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    XARGH: To spíš Pregabalinem. Na odvykačku pár dnů z toho nejhoršího.
    Ale je NAVYKOVY tak bacha.
    XARGH
    XARGH --- ---
    Zkoušel uz někdo nahradit bahno opiaty? 🤣
    DREAMCAST
    DREAMCAST --- ---
    ZEDRALEK: Tak to klobouček, už tak mizerný vyhlídky na dny po vysazení si ještě nalevelovat střízlivěním po dalších srandách a fesťáku, no zpříjemnil sis to dobře 😀
    Nicméně fakt ruky hore, drž dál... pokud jsi přežil ten první tejden po tom všem i tak, setsakra bych se už pohlídal to dotáhnout, našlápnuto máš skvěle.

Když to tak všude možně čtu u ostatních, čeká mě slušné peklo s 50g denně po 6 letech.
    Nejhorší je... že já mám prachmizernou vůli, ale všechny ty elementy, kvůli kterým s tím všichni končíme + co si budem, ta finanční stránka téhle zábavy už je taky značná, mě definitivně vedou k tomu, že si to prostě vyžeru taky.
    Volno si vzít nemůžu, starat o dítě se musím... jedinou berlickou bude 200mg benza... což se s trochou opatrnosti nemusí brát jako další průser, tak jsem zvědav.

Každopádně, gratuluji ti a jen tak dál, držím palce 👌
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    je to sice rok starý video, ale dobře dokumentuje situaci v US se zaměřením na extrakty

The Growing Toll of America's Booming Kratom Industry
    https://youtu.be/yPrUWrO8yJs?si=G2KQrm3CE6OQ4y5S
    ZEDRALEK
    ZEDRALEK --- ---
    DUDEL: no to si ma moc nepotesil 😀 ale party bola dlha, zadarmo to nebude
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    ZEDRALEK: ja som mal tak cca po troch mesiacoch pocit ze moje telo uz sa dostalo do takeho normalneho stavu.
    takze este chvilku vydrz :) drzim palce!
    ZEDRALEK
    ZEDRALEK --- ---
    HUZWA: presne to mam v hlave neustale :) este raz diky za podporu
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    ZEDRALEK: jsi dobrej!! drž se, fandím!!
    a s každým dalsím týdnem od posledního bláta bude vše lepší, spánek, zažívání, prožívání i nálada, jen to chce vytrvalost a trpělivost a uvidíš postupně, že i ty největší zkoušky jdou vyřešit levou zadní i bez Mytraginy
    ZEDRALEK
    ZEDRALEK --- ---
    HUZWA: clovece, ak dobre pocitam, je to 22 dni co som si nedal :) mal som to dokonca pod nosom ked som bol u kamosa skusat Asetto corssa rally, zlaty kamos, na moju ziadost to teda nevytiahol, ale vedel som ze to doma ma. Chodim stale do offisu, kde si mozem urobit vylet do shopu a behom hodky si to namiesat ale drzim ako kun. Bazeni sem tam, ale spis vacsinu casu ne, ale ten spanok neni stale bohvie co a zazivanie tiez. Zacal som cvicit, speky si tiez uz nedavam. Az mi to je divne.. Tak verim, ze to takto zostane. Nalada obcas vyborna, obcas mam depku jak emak... Je to vo vlnach. Zacina skolsky rok, dalsie skusky bez bahna budu este len nasledovat, drzte palce :) Diky za opytanie
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    ZEDRALEK: tak co? jak to jde bez bláta? nebo...?!
    ZEDRALEK
    ZEDRALEK --- ---
    VOJCANKROCAN: je to tak ako pises, tie brain zaps som si urobil s velmi velkou pravdepodobnostou tou hromadou MDMA.

Tak isto mas pravdu, ze od objednania, pripadne polhodinovej cesty do najblizsieho shopu ma odradzuje prave to (okrem ineho samozrejme), ze uz nechcem zazivat tie noci co som zazival, ked som miesal vo velkom. Uplne debilne dlhu dobu som to pripisoval vsetkemu moznemu, len ne tej hromade bahna co som lial. Lebo predsa tak dobre sa po tom kedysi spinkalo :) Inak hulit som prestal pred cca mesiacom, tym myslim, ze balit si 3 speky kazdy den potom co som uspal deti. Mam este nieco doma, dokonca to mam zabudnute v batohu co nosim stale so sebou a ani ma nenapadne si ubalit.

Je zaujmave, ze dnes som mal pocit (streda), ze som spal uplne na picu a pritom Garminy ukazali 7,5h prerusovaneho spanku, cakal som tak max 3h. Viem neni to uplne najpresnejsie meranie.
    Dalsia vec co pozorujem, ze rano, po cviceni a studenej sprche mam dost energie na to aby som isiel do prace a tam fungoval minimalne do doby nez si dam obed. Potom brain fog, zas ten divny palivy pocit a ked pridem po praci domov, tak som mrtvola (podrazdena) a nemam na nic silu. Chapem, ze to ma plno ludi i bez bahnoveho abstaku, ale fakt som cakal, ze budem v pici 24/7 a budem si brat neplatene volno s tym, ze som dostal nejaku exoticku nemoc ako vysvetlenie v praci..

Diky za reakciu :)
    VOJCANKROCAN
    VOJCANKROCAN --- ---
    ZEDRALEK: Ta "elektřina", kterou popisuješ, jsou "brain zaps". Je to reakce na výraznou změnu hladiny serotoninu v mozku. Děje se to při konzumaci vyššího množství MDMA, resp. po jeho odeznění. Stejně tak to funguje, když snižuješ nebo vysazuješ antidepresiva. Je to nepříjemný, ale běžný. Ten deficit kratomu taky hraje roli, ale není hlavním zdrojem problému.

Já jsem sám dával kratom 2, možná dohromady 3 roky a to odvykání je dost nepříjemný. Důležitý je na to pak myslet a brát to jako důvod si už fakt nedávat. Já jsem dával teda násobně menší dávky, tak si úplně nedokážu představit, jak to probíhá v tvym případě, nicméně kdybys dával 2 krabky cigaret denně, tak to odvykání a craving bude mít dost podobnej průběh.

Předtim než jsem dával kratom, tak jsem hodně hulil a na kratomu mi přišlo hrozně zajímavý, že ačkoliv měl u mě především fyzický účinky, ne psychoaktivní - se zhuleností se to nedalo srovnat, tak odvykání od něj bylo velmi nepříjemný a bylo spojený přesně s tim, co popisuješ - podrážděnost a zvláštní forma melancholie. Brain zaps jen při absolutním vyčerpání. Obecně mi teda ale na kratomu přijde nejhorší, jak výrazně zhoršuje kvalitu spánku a od toho se pak odvíjí všechno další.

Nevim, co jsem tim chtěl vlastně říct. Já šel metodou studenýho krocana. Tvůj způsob je dobře yolo :D Tak good luck
    ZEDRALEK
    ZEDRALEK --- ---
    DUDEL: asi by som to fakt nedoporučoval :D som si vedomi, ze rock n roll ešte len bude, hlavne ze uz začal
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    ZEDRALEK: blazon :-DDD
    kratomovy detox zacat na festivale s hentakou vybavou... no nevim kamo :)
    ale drzim palce. ja som mal asi 3 tyzdne docela dost hrozne iba z kratomu...
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    ZEDRALEK:

:D toto je kvalitní příspěvek. Nebudu rozebírat smysl užívání čehokoliv na Brutalu ( koneckonců jsem věrný tradicím Metalu jakožto vpodstatě celoroční abstinent celou dobu vždycky tak ožralej že na to neni čas ) ale zařídit si odvykání čehokoliv v kombu s pofestivalovym Blues ?

Klobouček
    ZEDRALEK
    ZEDRALEK --- ---
    ok,

Na uvod, prosim, neprestavajte ako ja, divim sa, ze som to prezil, nerobte to takto :)

tak, 3 roky si uzivam vzdy nieco okolo 20g denne, asi sa nebudem rozpisovat, co mi to dalo a vzalo, len poviem, ze mi to viac vzalo nez dalo. Zaciatky boli fajn, potom uz ne :) Ani neviem kedy som to zacal brat tak, ze hoci kedy sa mi zachcelo, potom sa to ustalilo ze som si daval rozne mnozstva cca kazde dve az tri hodiny denne.

Prestat mam v plane uz niekolko mesiacov, chcel som sa vyhnut cold turkey, mam dve decka, pracu, mal som narocne obdobie.. Tak som skusil postupne znizovat davky, ale vzdy som sa vratil k pravidelnemu uzivaniu a nikam to neviedlo. Dovolenku uz nemam, ze by som niekam odcestoval na 3t, tak jedina mozna sanca pre mna bola 5 dni na Brutal Assault festivale. Povodne som si vravel, ze si to tam vobec nevezmem, ale samozrejme som dostal strach, ze ma studena kruta dobehne hned druhy den festaku a ja tam budem zesraty chodit so zimnicami. Tak som si zobral 50g. S tym, ze si budem davat prilezitostne, aby ma to nepolozilo a aby som nemusel stale mysliet ako dlho som si uz nedal a ako mi je. Ajtak sa to ale stalo tak nejako, ze som si dal denne tych 5g, coz som si vravel, ze je uspech ktory by sa mi doma urcite nepodaril. A na to naviazem.

A teraz k tomu varovaniu zo zaciatku mojho textu, vedel som, ze si brieme mrte koksu a mdma. To si myslim, ze pomohlo spolu s kapelami som na to skoro vobec nemyslel, myslim, ze som si nemusel davat ani tych narazovych 5g, abstaky prebilo vsetko mozne co som do seba lial a sypal. Posledne dva az tri dni je pravda, ze som mal vecer na kapelach sialne krce v nohach a nevedel som stat na jednom mieste, skakali mi nohy, neslo ich udrzat v klude. Spanok bol taky ze par hodin max, ale cez den mi to vobec nechybalo. A tie efekty som pripisoval ostatnym drogam.

Festak skoncil a ja vo velmi zubozenom stave zbalil saky paky a nastastie soferoval kamos a doviezol ma domov, keby som bol vlastnym autom, asi tam lezim este dnes.

Zbytok kratomu som vysypal este v sobotu, tak aby to nikto nevidel, lebo samozrejme sa to snazim drzat v tajnosti. Od nedele mi bolo strasne zle, nohy ma boleli, telo znicene z nekonecnych koncertov, chodenia, tancovania, inych drog.. Prisla na mna pofestivalova depka, chybali mi kamosi a do toho som sa musel doma tvarit, ze som len zniceny z festaku. A to som si i hovoril, je mi zle z toho vsetkeho co moje telo za poslednych 5 dni zazilo a muselo spracovat. Je jedno ci mi je zle z toho ze nemam kratom, alebo ze som paril, ako keby to bol posledny den v mojom zivote. A tak som prve dva dni (nedela a pondelok) prevzdychal a prelezal v posteli doma. Celym telom mi prechadzala ako keby elektrina, krce v nohach, precitliveny som bol uplne na vsetko, rozplakalo ma skoro cokolvek. Ale stale som si hovoril, ze je to kombnacia toho Brutalu a vynechania kratomu, ze by som sa citil dost podobne i bez mojej zavislosti a proste ze to MUSIM VYDRZAT, PREJDE TO!!!

UTOROK:
    V utorok som isiel do prace, vypadal som dost podobne ako v pondelok a presne tak som sa i citil. Nastastie vsetci vedeli co som za hovado a ze som zniceny z festaku a tak ma nechali vzdychat a ten den presediet na YT. Ale vo vnutri, ludia, ja zazival strasne stavy, elekrina telom, krce v nohach kupodivu ne, len som ich mal slabe a kazdy krok bol ako keby som isiel do 70stupnoveho kopca. Nemal som na nic silu ale povedal som si ze to proste dam, lebo festak, uz som to hovoril. Vecer som sa doplazil dom, odpadol som do poslele a kupodivu som mal 7h a 32m spanku s troma prebudeniami (Garmin) a citil som sa velmi povbudeny, ze ked to takto pojde dalej, tak to dam bez problemov.
    STREDA
    Precitlivelost na vsetko ale v stredu opat pokracovala. JEDINE CO MI POMOHLO BOLA HUDBA. Na Brutale som objavil kapelu The Ghost inside (Death core (asi) kapela mala skaredu autonehodu, par mrtvol, bubenik bez nohy nad kolenom, spevak tusim dolamanu celu pater a maju album kde o tom pojednavaju, jak vyuzivaju druhu sancu v zivote, novy zaciatok, nevzdavat sa atd. Za 1. ta hudba ako keby zo mna pri kazdom prasknuti kopaku odhadzovala ten sialeny palivi pocit co som mal na hrudi, texty mi dodavali odvahu ist dalej i ked som hovno v koži...

Takze z mojho planu, ze zostanem radsej na HO aby som nemal moznost (Som mimo Prahu) si bahno zas kupit, proste pojdem do prace a nasrat, proste teraz alebo nikdy. V tom najhorsom mi asi o 10:00 pise kamos, ze ide objednavat kratom a ze ci nechcem. V sekunde ma napadlo, tvl, tak aspon trochu, pomozem si malymi davkami aby som to nejako prezil a potom.. NE, prcat, vieme ako by to dopadlo. Okamzite som vystrelil, ze ne diky. Hudba a praca ma zabavili v tie nekonecne hodiny v praci. Vedomie toho, ze sa mozno zas dobre vyspim ma drzalo tiez nad vodou. Ale cakali ma vecer moje deti (7r a 5r), manzelka isla vecer prec a ja som sa o ne mal postarat. Vravim si TPČ, nebud podrazdeny, precitlively, proste to das, o osmej slus a pretrpis to v posteli. Stale mam moznost toto martirium ukoncit do hodiny bud objednavkou alebo z prace vyletom do najblizsej predajne... Ne, dam to. No moc trpezlivy som nebol a vytocila ma kazda picovina, asi 5x som potom uz doma utekal do kupelne a miesto kricania na deti sa proste rozplakal jak maly kokotko. Pomohlo to. Deti som uspal asi o 21:00 s tym, ze budem spat s nimi. Noc nebola uz tak idealna, spal som 5h 22m s castym budenim, obcas krc v nohach (zabudol som spomenut strasne busenie srdca celu tu dobu od vysadenia) ale urcite som sa budil koli detom a 5 a pol hodiny je faj.

STVRTOK
    prebiehal dost podobne, v praci unava, bolesti, craving, vedomie toho, ze to mozem do hodiny ukoncit bolo stale v hlave, ale vzdy som si predstavil so ma na tej zavislosti sere, ze to naspat nechcem a unaveny a zniceny by som bol i bez kratomu lebo Brutal, tak to neposerem predsa. Ved som najviac dni bez za cele tie roky.. Stavy stale take iste, vecr som sa tesil do postele, ale spalo sa mi vyrazne horsie (pocitovo) ale podla hodiniek 4h 19m... WUT? Kde je to, ze nespi clovek cele dni, mozno tyzdne?

PIATOK
    V praci zas podobny rezim, ked mi bolo najhorsie ventiloval som to hudbou, bolo to ako ked si date 3 papiere a idete na koncert, kazdy ton som brutalne precitoval. Az teraz si uvedumujem ako mi kratom splostil veskere vnimanie vsetkeho. Je mi smutno o co vsetko som prisiel. Stale ten pocit, ze to mozem ukoncit do hodiny, ale cakal som len na to az opustim region Prahy a dojdem o moznost si to kupit/objednat. A je jasne, ze vydrzim az do pondelka. Podarilo sa. Noc zase podobna, objavili sa krce v nohach, ale to moze byt i tym, ze ten barak ma 4 patra a do pici stale chodim hore a dole a nohy si nemaju kedy oddychnut. Plus ten kratom.. Ale dalo sa to prezit a spal som 4h

VIKEND:
    mal som jediny ciel, nebyt podrazdeny, zvladnut vsetko co sa odomna ocakava (navsteva rodiny, nejake pochodzky, pomoc s detmi, praca okolo baraku), nemal som ziadnu silu, ale nejako som to zvladol, v najhorsom som sa zavrel a vyplakal to zo seba, musim povedat, ze to dost pomohlo. Je fakt haluz ako si clovek rychlo zvykne dat si par g pred vsetkym co ho caka. Zvladol som to bez toho. Noc horsia, zase 4h spanku, ale slo to. V nedelu dokonca prisla rodina na navstevu (ne moja) v podstate som ich nepoznal, ale potlacil som v sebe vsetko, snazil som sa netvarit sa a necitit ako troska, snad sa mi to podarilo. Ten cas celkom rychlo ubehol.

PONDELOK:
    Ten palivy pocit na hrudi a nutkanie plakat pri vsetkom co ma caka zacina byt o mnoho mensi, som v praci, kratom do hodiny moze byt na mojom stole, napalil by som rovno 5g a ten eply prijemny pocit by bol spat, ako kedysi, ale neurobil som to. Viem, ze by som sa zas dostal tam kde som bol. Takze tyzden cisty, unaveny a zniceny, ale hrdy na seba. Viem, najhorsie ma este len caka, ale motivacia je obrovska. Uz musim bezat pre decka primestaku.. Uf.

Sorry ze to je take dlhe, mozno zmatocne, tlaci ma cas, ale MUSEL som to zo seba dostat, celu tuto haluz drzim v tajnosti, doma som to nepovedal, manzelka asi ani nevie ako som na tom zavisly, vie ze si to obas davam. V praci asi nikto, z kamosom nikto. Tak som to vybuchal sem.

Kto to docital do konca, diky, citim sa teraz lepsie. Ak mate otazky, rad odpoviem.

Berte kratom to s rozumom, ak mate sklon k zavislostiam, neberte to kurva vobec, je to az moc idealna vec zo zaciatku.
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    ZEDRALEK: Dej sem :-)
    ZEDRALEK
    ZEDRALEK --- ---
    Ahoj,

keby bol zaujem, mozem napisat report z mojho dnes tyzdenneho netopenia sa v bahne :) 20 - 30 GPD, nebolo na to ine auditko, nech to tu nezasieram? Diky
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    SDN33: Fakt to neber ve zlém. Z tohodle pocitu, že to pomáhá - energeticky, zdravotně, motivačně - se musíme vyhrabat všichni. Když jsem odvykal z "větších dávek" kolem 15 g denně, nebyl jsem schopnej vůbec nic dělat asi týden. Pak ten pocit trval dál, ale už nebyl fyzickej, jen v hlavě. To bylo samozřejmě pořád píčou ke zdi, ale dalo se na to ve chvíli, kdy jsem měl moc práce, prostě zapomenout. To už je člověk jednou nohou venku a druhou z bláte, jen se nesmí zastavit. Já si nakoupil hromady bylin a začal si dělat čaje a tinktury. Nemyslím, že by to reálně pomáhalo, ale zaměstnalo to mou hlavu a touhu po rituálu.
    A co si budem povídat, seknout s heřmánko-lipovým čajem pak už bylo dost jednodušší:) Držím palce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam