• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONsmall fullframe cameras or NONfullframe :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KEJML: kdezto u fuji ti pridaj novou featuru v novym firmwaru (a ze treba nektery starsi modely docela naboostovali v ramci moznosti) :))

    mam to z druhy ruky, ale prej ty full frame alphy mely timelapse v sobe.
    KEJML
    KEJML --- ---
    MURHAAYA: Jako ten koncept aplikací je trochu mimo a jeste to komplikuje uz tak obcas slozity menu. Ale zdá se, že se v Sony trochu chytli za nos a nova A6400 už umí timelapse z výroby.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    FOGH:
    KEJML:
    tohle s tou tiimelapse appkou jsem resil u bejvaly a jejiho sony. Stahovani nejaky appky pres playstation network, martyrium zakladani uctu jen aby ti to reklo ze fuck off... (to cely kvuli veci, kterou me fuji defaultne v menu). Nakonec jsme to vyresili nejakou timelapse spousti za dva dollary z ebaye. Coz bylo ve vysledku levnejsi snad nez ta aplikace.

    Tohle a jejich menu ve stylu labyrint je pro me konecna. Lidem co chtej jen cvakat na auto mod, max si prepnout do CB je to jedno a ruzny sony kompakty jim doporucuju(mati jsem poridil jeden a je nadsena a kamosce jsem pomohl vybrat RX100III a nemuze si ho vynachvalit), ale sam bych se doho nedotkl. Coz je skoda. Ta RX100 rada je krasna, skoda ze to nema fuji software :D
    KEJML
    KEJML --- ---
    FOGH: Nejde to stáhnout s českým účtem a u existujícího účtu nejde změnit zemi. Ještě jsem nezkoušel založit účet s lokaci v jiné zemi - zkušenosti někoho dalšího uvítám.

    Já mám A6000 a jsem s ní velice spokojen, ale časosběry nefotím. A5100 jsem nechtěl kvůli absenci hledáčku a malýmu množství tlačítek, vyšší modely mi už přišly zbytečně drahý pro moje užití.
    FOGH
    FOGH --- ---
    FOGH: tak mi prave bylo doporuceno jit radeji do A6000
    FOGH
    FOGH --- ---
    Je tu nekdo vlastnik APS-C Sony mount E?

    Shanim druhe telo, primarne na casosbery - idealne prave Sony E kvuli objektivum. Predbezne jsem se dival na A5100, ale necham si pripadne doporucit jiny...
    Lze v CZ stahnout tu jejich Sony Appku Timelapse? Nejakou dobu zpet to byl hrozny problem...

    DRAGON: Mam tu APS-C verzi 9mm a taktez - ostrost super, casem urcite do 15mm pujdu...
    EGGH
    EGGH --- ---
    DRAGON: Nahod prosim i rawy :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    tady je upravenej jpeg (zmenseny o 50% velikosti rawu), to sklo je bozi a Rko ma skvelej raw :)

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    btw: 100% crop z neupravenyho rawu cr3 z Canon EOS R. objektiv je manualni lehouckej LAOWA 15mm Macro1:1 tilt-shift, sem s nim HODNE spokojenej (plus sem jeste ten jpeg ulozil s kompresi, aby to melo pod 500kb na nyx zobrazeni)

    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ty sony objektivy jsou fakt provar, hmotnostně i cenově.
    Sony se chlubí, že G-spot master jsou vhodné na 100 mpix, tak uvidíme časem.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FUZZSTORTION: jo, to sice jo, ale problém je ten, že já to celé dělám kvůli váze, chci zlehčit svojí fotovýbavu a v okamžiku kdy se to zlehčí jen o 200 gr, tak fakt váháš jestli do toho jít nebo ne
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Kupodivu se mi vystavený EOS R držel v obchodě lépe než vedle postavený Nikon Z7, ale každý to máme s rukama a prsty jinak. :-) Být v situaci, že mám Canon skla, tak i přes tu vcelku mohutnou redukci bych nejdříve zkusil pracovat právě s tím co mám doma.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    EGGH: jj, ja nad iso cca 800 nikdy nefotil, takova skoda pritom, protoze ten nejnovejsi digic 8 s tim fakt kua umi pracovat, ale jaksi muj typ fotografie tento potencial nevyuzije. Maximalne obcas nejakou kalbu, kdyz fotim, ale to uz se prakticky nestava.
    Ergo uplne v pohode, stejne pohodlny jako 6D, co ted mam. A ten display je skvelej, jen teda pres nej neumim fotit, takovy drobny nedostatek ;))

    EGGH
    EGGH --- ---
    DRAGON: jj to už je extrém. Já myslel spíš ISO 800 apod. I na to ISO 3200 se dostávám málokdy naštěstí (fotím na clony 1.4 - 1.8 apod.) Jak jsi spokojenej s ergonomií toho těla?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    EGGH: ok, dodam, vyssi iso to ma spatny, ale to asi tipuju ze to bude stejne u vsech..mluvim teda o isu, na ktery nikdy nebudes fotit, 32000 a tak, samozrejme iso 3200 je krasny :) treba sem vcera zkousel neco vyfotit na iso 800 a to je uplne v pohode. Neco ti nastrilim dneska :)
    EGGH
    EGGH --- ---
    DRAGON: Kdybych mohl prosit nějaký rawy ukázkový, ideálně na vyšší iso a třeba i portrét :) Taky mě svrbí ruka ale furt odolávám :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam