• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONsmall fullframe cameras or NONfullframe :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: no canon apsc zrcadlovky vs fuji apsc nabidka jsou dve naprosto rozdilny veci. V tomhle smyslu treba ta xpro2 ma ten optickej hledacek.

    hloubku ostrosti na moderni matnici nepoznas, leda ze by sis tam dal klasickou matnici, ktera bude tmavsi. Uz si nejsem presne jistej, ale na modernich matnicich jsou nejaky mikro cocky nebo nejakej jinej bazmek co to zesvetluje ale zaroven dela hloubku ostrosti ekvivalentni f/3.5 (nekde sem to cetl). Zkus si vyfotit fotku 50kou 1.4kou a kam se kouknout do hledacku jesli vidis skutecne to, co si vyfotil, podle mne ne.

    U apsc canonu ztracis ten velkej svetlej hledacek. U digi hledacku je velikost snimace jedno. . To mi skoro prijde ze v digitalnim hledacku clovek vidi spis co foti a vidi skutecnou hloubku ostrosti. Plus si to muzes priblizit a ostrit bud zvyraznenim hran nebo bez pomucek, kde vidim velice cistej obraz (mam fuji x-e3). Muzes si nastavit co uvidis v hledacku, jesli tam chces mit prednahled teploty chromaticnosti a barevnyho profilu nebo ne, jesli tam bude vodovaha, baterka nebo vubec nic... u nekterejch lepsich si snad muzes nahrat i vlastni frame lines u fuji. U leicy treba nemas nahled hloubky ostrosi a koukas vedle, takze presnou kompozici taky nemas...

    DRAGON: Prijde mi, ze si trochu protirecis, na jednu stranu davas na prvni misto low light perfomance, ale zas rikas ze to neresis pod mikroskopem.

    to s tim analogem chapu, fotky z filmu hodim do skeneru, kterej sem si jednou nakalibroval a vim ze mi z toho vylezou supr barvy a jen dorovnam horizont a umaznu smitko prachu co ICE neodstranilo. Zas to ale neni velkej rozdil proti nejakejm LR presetum ala VSCO. spousta presetu dneska vypada fakt dobre.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MIKEKT: jasne, ale mne moc o kvalitu vystupu nejde, nejsem zrovna typ fotografa, kterej resi pod mikroskopem kvalitu fotky, dela si nejaky mereni noise levelu a podobne, kdybych mohl, staci mi muj starej dobrej snimac z 6D a budu spokojenej. Vic mi zalezi na tom jak se to ovlada, jak mi vyjde svetlo, kompozici, jaky mi dava ohniska, jakou to ma vahu atd atd... ja stejne neumim postprocesovat fotky, v tom mi vic sedel analog, ze sem na to uz nemusel sahat, maximalne sem v komore nadrzoval presvetleny mista.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: hele zaklad je mit dobrej tight fit aby ten hledacek nevypadaval. ten muj je canon 28mm (sel sem po nizky cene) a az v tom thumbrestu ke kterymu sem si pridelal sanky to drzelo. co by mozna pro tebe bylo lepsi je revolverovy hledacek: https://arsenal-photo.com/...uct/12845/md/contax-ii-universal-turret-finder-4427-carl-zeiss-jena.jpg



    KEJML
    KEJML --- ---
    RATTKIN: Zajímavé, já snad ten americkej účet budu muset založit
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    DRAGON: Ja myslim, ze fuji na tom bude s vystupem lepe nez canon APSC a kdyz by si chtel pruhledovej hledacek tak to ma model xpro2. Mel by asi nekdy byt xpro3, ale netusim kdy.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    EGGH: pockej, ted koukam na ten Fuji, vzdyt to ma taky elektronickej hledacek 3mpixely, tak to diky za supr radu :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    EGGH: tam uz zas takovej vahovej rozdil neni. To bych spis pak zustal radsi u Canonu s jejich APSC. Neni duvod chodit jinam v tom pripade.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    DRAGON: chápu jak si to myslel... já pořád zůstávám u FF s optickým hledáčkem (jsou v tom teda i finance samozřejmě u toho rozhodování, ne že ne), ale pohled do digi hledáčku se mi ani nelíbí.
    Jsem doopravdy zvědavý jak tu situaci vyřešíš.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KEJML: já měl starou verzi a ta nová má víc funkcí a je rychlejší.
    EGGH
    EGGH --- ---
    DRAGON: DOF nepoznáš, X-T3 je utěsněná, výstup je srovnatelnej s 5D IV, hledáček boží a doporučuju tomu dát teda šanci. Sám už cestuju jen s Fuji. Nevím, co fotíš ale když jsem viděl v auditku z cest tvoje fotky, tak bych nepoznal, že to je z ff.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PLUTO: tim myslim, co dal, kdyz neexistuje, to je velmi tezka volba, pro fotografa mejch potreb.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    DRAGON: Spíš díra, než volba :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MURHAAYA: das mi link pls? jak se s tim pracovalo?
    PLUTO: bohuzel. je to tezka volba (a dira na trhu).
    TWISTRABBIT: tak hlavne low light perf, potom svetelnejsi hledacek, hloubka ostrosti a castokrat i lepsi funkce a telo fotoaparatu, precijen je to drazsi a tim padem i vybavenejsi.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    DRAGON: Lehký FF s optickým hledáčkem... vůbec mě nenapadá nic.
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    DRAGON: a proč to musí být full frame?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: nic ti nebrani si poridit ekvivalentni pruhledovy hledacky do sanek. Ja mel 28mm na fuji x70. docela to fungovalo. perifernim videnim sem videl jesli na lcd zezelenal ctverec ostreni (jen zelena smouha) a cvak...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    i kdyz ted koukam, ze ten taky nema optiku. Fakt tomuhle nerozumim, proc kua nemuzou delat jak leica pruhledak do sanek na blesk, napriklad. Clovek si nakoupi ohniska jaky ma a cau.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: ale tam taky nemas optickej hledacek
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    takze jeste premyslim nad FUJIFILM GFX 50S, ale to je dost velky, ale zas je to stred.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    EGGH: chci fullframe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam