DRAGON: co te vlastne tak drzi v canon EF systemu? (cekam neco jako 85/1.2 :D)
Ja sem svoje trable s nonfullframe vyresil koupi fuji X-T1 (16mpix a stejnej cip jako mam v X70), ale taky sem tak nejak si rikal ze mam doma par EF skel (co pouzivam na analog 500N) a jestli se nevratit k nejakymu FF (6D/6D2) ... ale minuly tyden sem pri prohrabani archivu narazil na svoje fotky z 5D2 (je to dost starickej model, dost hodne, ale ono 6D/6D2 taky neni zadna novinka a 6D2 jsem mel tedka nedavno na chvili pujceny, kdyz jsem si rozmejslel ten navrat k FF) a zarazilo me, nakolik byly ty barvy totalni garbage. Uz vim, proc jsem s tim fotil jen v noci po klubech a na party, protoze na dennim svetle to proste bylo brutalne meh a brutalne malej dynamickej rozsah... naprosto me presla jakakoli nostalgie (a tech par fotek co sem si nacvakal s 6D2 me taky rozhodne nepresvedcilo).
Samo, R6 je jinde, a mozna ty IBISy a AF systemy apod vyuzivas daleko vic jak ja, ale kdyz si vezmes tu cenu, to, ze ty EF skla stejne budes muset pouzivat pres adapter, vyhoda malyho tela je celkem ta tam a prijdes o zivotnost baterky, ktera u 5D/6D byla klidne 1000+ snimku... tak mi to prijde takovy zbytecny.
jestli treba nejit do sony a "premigrovat" par skel a jestli mas nejaky srdcovky typu 85/1.2 tak si na ne poridit adapter s AF. Canon snad nema v RF lineupu zadnej pancake, nejbliz je tomu snad ta 50/1.8 a stejne je obri v porovnani s tim telem. O co mas mensi telo, o to vetsi objektiv (leda ze bys pouzival treba leica skla, pak by to molo davat smysl, pokud si zvyklej na canon raw).
nepremyslel jsi, ze bys treba poridil nejakej apsc fotak typu fuji X-E4 (nebo klidne starsi, secondhand) s nejakou 27/2.8 nebo 18/2 jako maly kombo (nebo nejakej adekvatni stroj od jinyho vyrobce), chvili s tim casual fotil a treba si te to ziska.
Ja sem si poridil X70 jako kompakt a pak casem sem proste presel do fuji, protoze mi to prislo supr co z toho leze.