MELDA: proč bych se měl začít hádat?
Nevěř moc těm svým kamarádům a jejich pomluvám o mne, laskavě. Urážíš tím zejména vlastní inteligenci (a funguješ jako užitečnej idiot mimochodem). Myslím, že jsem ti odpověděl naprosto poctivě proč říkám co říkám.
Já CD Red hrozně fandím, protože přináši něco, na co ostatní nemají ani koule. A zůstávají hodně věrní právně těm klasickým CP knihám a stylizacím, které – ano, vycházejí mimo jiné i z BR. Vedle toho ale i z japonska, čímž mi prostě udělali strašně velkou radost. Po prvním traileru se nicméně rozprsknula i veliká kritika lidí, kteří tvrdili že cyperbulnk je město v děšti a BR a byl toho první internet. A že je trailer příliš veselej.
No a při tom psali o knihách a dílech co považují za cp a bylo vidět, jak už je to jiná generace, úplně vynechávali pro nás stěžejní GITS a pana Širó (a obecně japonskou stylizaci, kde přitom cp propadla celá generace tvůrců – anime, film, manga, hry – máš PS, myslím že vís lépe než já o čem mluvím :D), pár uvedlo Neuromancera a nikdo neuvedl ve své době mnohem stěžejnější Hardwired (u nás vydán jako HardWare), podle kterýho si pojmenovali jedno album i Frontline Assembly (a kterej vám všem doporučuju, v antikvariátech je běžně k sehnání za 45 korun, zažijete mindgasm, bezesrandy – tu knihu a koneckonců najit si ve spotify i to album od FLA).
GRAETAR: ale jo, to asi jo. Ony i ty existenciální temata v zásadě přenesly japonci i do toho CP, takže i v tom motivu se to pak začalo překrývat.