hele, když čtu ten návod: "turn off HDR, film grain and chromatic aberration (in that order) and see if that improves on the blurry graphics. Next, try turning off depth of field and motion blur." je tu nějaká dev, který zná to přemýšlení kolem obrazu.
Kromě HDR, jsou to všechno artefaky nedokanalosti záznamnového aparátu (tak HDR je reakcí na to).. pretext pro jejich použití je předpokládám v tom, že navazují pocit "filmové" podiváné. Občas se tak třeba některý scény pouští ve 21:9 a v letterboxu na 16:9 monitoru, aby dosáhli tzv. filmovej look. Všechny ty další efekty, jsou asi stejně motiovavný. Mají připomínat pohled skrze záznamové zařízení.. Je to trochu podobný, že když přišla DSLR revoluce ve filmové produkci. Tak anamorfický objektivy, byli jakoby více filmovějš. Rozumím tomu argumentu, ale pocitově všechny blur efekty vypínám. Mám pocit, že tyhle efekty mi dodává vlastní percepce, když se dívám na displej. Mám části obrazu v periferním vidění, páč na ně nemám zaostřeno. Proto mám rád třeva 21:9 a i to 32:9 či co to je, se mi líbí, že nemám ostření omezené jen v 16:9, ale že začne fungovat i periferní vnímání a reakce na pohyb v něm.