• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELDACyberpunk 2077 - Nová, dlouho očekávaná hra od CD PROJEKT RED
    rozbalit záhlaví
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LSDMASACRE: GANDHI: Bohuzel ne, jen jsem probehl okolo pri reseni crime reports na "very hard"... potrebuji jeste par levelu. Jsem hroznej no, nemam na ten pribeh uplne cas :-)
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    LAUNCHER: říkám si doprčic tam sem byl, nějaký baterie nebo co. a pak si uvědomím, že to bylo ve dne a vůbec to nevypadalo takhle cool :) byl si ve sklepě?
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    LAUNCHER: tam bude urcite nekde nejakej shard s hintama
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Nevim na co se koukam, ale zaujalo me to. Z nahodne jizdy po meste.

LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    LAUNCHER: až se budu nudit tak si tam nahodim DE dabing.. to bude slušnej bizar :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LSDMASACRE: Ja jsem zvazoval, jestli nedat DE. S tou celozivotne bojuju a spis prohravam :-)
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    LAUNCHER: ale já to zvolil blbě. stejně jako při nedostupnosti cz titulků u seriálu prvně sleduju bez, pak na to mrknu znova s eng titulky protože ne všemu rozumím a pak to vezmu s cz titulky. ano sem magor co se na jeden díl podívá třikrát... takže prvně sem měl hrát CP77 s eng titulky a podruhé s cz titulky :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LSDMASACRE: No prave. LSDMASACRE: Protoze ses polepsil :-)
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    a abych doplnil, hru sem rozehrál s cz titulky ale příště si to hodím komplet v eng. ani nevim proč :)
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    LAUNCHER: já třeba ty titulky ocením. anglicky jsem se nikdy neučil a za ty léta kdy hraju hry a sleduju filmy/seriály v eng s cz titulky sem se obstojně naučil rozumět a nedělá mi problém si cokoliv přeložit, popřípadě si i lehce s odřenýma ušima a za pomocí rukou a nohou pokecat anglicky.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MELDA: Ja se pak divim, proc je problem do prace sehnat cloveka, co pri jednani s klienty v EN neudela ostudu... Natoz v DE.

Lidi jsou tu tak liny, ze i ty hry musi dostat v CZ, misto toho aby tomu dali chvilku prace a pak slo v EN vsechno samo... Ach jo.
    MELDA
    MELDA --- ---
    Treba by mohl rozhovor nekoho zajimat, jestli bylo, sorry.

Testování češtiny v Cyberpunku 2077 překazil covid, loni jsem přeložil přes 2 miliony slov, říká Filip Ženíšek | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/...ekazil-covid-loni-jsem-prelozil-pres-2-miliony-slov-rika-filip-zenisek.html
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    D1RABBIT: heh, kdyz to reknes takhle, neda se rict nic jinyho, ze je to naprosto legitimni nazor a dokonce ho chapu a souhlasim s nim:)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    MELDA: ale jo, me slo spis o to, ze od open worldu jako takovyho clovek obecne ceka velkou svobodu, ktera si ale zas zpravidla vybira dan v tom, ze dost casto koliduje s nejakym predem pripravenym scenarem (a cim je ten scenar konkretnejsi tim vic) a teziste vetsinou spociva v nejakym obecnym scenari, pricemz ale hlavnim hybatelem je hrac a jeho akce. Pokud nekdo cekal tohle od CP, asi bude zklamanej, protoze tady celej pribeh tahne nekdo jinej - furt cekas az ti nekdo zavola, az se neco stane, veskery rozhodnuti jsou vlastne poddruzny, protoze konecnej vysledek uz je v zasade danej (a je jedno kolik ma hra koncu, kdz valna vetsina z nich proste nejspis je jen lehkou variaci na totez)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    D1RABBIT: Ja jsem videl FPS videa a mnul jsem si rucicky, to je ti asi jasne :-))

Pokud nekdo nema rad FPS, tudy cesta IMHO nevede.

Ja tomu pocitu rozumim, nebavi me hry z minulosti vetne westernu, zkusil jsem RDR2 s tim ze "to nejak pujde" a neslo to vubec. Pritom RDR2 za to nemuze, proste nejsem cilovka. Akorat jsem vcas uznal prohru a kliknul na refund. Nebrat pls jako kritiku RDR2 a nehledat za tim, co tam nepisu.
    MELDA
    MELDA --- ---
    Jinak teda v nejblizsi dobe je zase ocekavan velky patch.. 1.07 s tim, ze ten byl avizovanej uz na zacatku, jako jeden z tech prvnich velkych, ktery maji i upravovat prostredi hry, takze je mozne, ze se do te doby dostane neco co tam predtim chybelo, nebylo dodelano. A ze toho je :-)
    Dalsi velky patch ma byt pak nekdy v unoru. Tak uvidime :-)
    MELDA
    MELDA --- ---
    GANDHI: Ja to spis myslel tak, ze mne proste open world a dejova linie hlavniho a vedlejsiho pribehu nejako nevadi, tak jak pises, ze se klasicky bijou dve veci...silnej pribeh a open world. Naopak diky open worldu sem narazil prave na plno tech vedlejsich pribehovych misi, kdy z male nenapadne mise se najednou vyklubal quest aka Peter Pan :-)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    MELDA: zeptej se Jackieho, jestli te pribeh nejak limituje:p Ja tu misi projel jak stin ve tme a stejne k ty prestrelce dojde:p
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    PENTAFEKTEK: prachy se daj zcela legitimne vydelat craftenim a prodavanim, kde to jde - i kdyby mel clovek pouzivat jen kombo nakoupim limonady, rozeberu a nadelam z nich snajperky, tak furt bude v plusu (a to jsou pak jednak diky perkum, jednak diky nejspis nedotazenejm receptum sofistikovanejsi zpusoby)

btw ad crafteni - s prekvapenim jsem zjistil, ze z common planu na mody mi pri craftu padaj i epic verze modu, coz treba u takovyho armadilla dokaze potesit:)
    MELDA
    MELDA --- ---
    GANDHI: hele mne to nejak nelimituje... jedu pribeh...na nejakou dobu se odklonim od hlavni mise k vedlejsim a zjistuji, ze ty pekne plynule doplnuji ten pribeh, takze delam vedlejsi mise do te doby, dokud samy naskakuji, az nejsoiu, pohnu zase s pribehem. Do toho cas od casu si v mezicase proste jen tak projizdim mesto, expuju a vydobavam ruzny flicky na mape. Hlavne ty nejzasitejsi mista :-)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    imho se proste klasicky bijou dve veci - silnej pribeh a open world. Open world proste nemuze bejt tak svobodnej a open, aby nenarusil pribeh a silnej pribeh holt musi bejt udrzovanej korekci hrace. Vedle to nekdo imho velice trene prirovnal k hram od Telltale - kde vlastne podstatou neni aby kazdej vypravel jinej pribeh, ale aby vsichni co ho vypravej meli dojem, ze vypravej ten svuj jedinecnej ackoli co se udalosti tyce, jde veskrze o totez:)

A CP ma ten pribeh dobrej, tak dobrej, ze si hrac ani neuvdomi, jak je mozny, ze supersilna korporace neni absolutne schopna najit jednoho nymanda, proc vlastne neni poradne mozny spolupracovat s nekterym s gangu, zatimco s fizlama, ktery by meli mit plny ruce prace s vasim hledanim to jde, jaktoze policajti na rozdil od gangsteru u sebe nemaj prakticky nikdy solidni loot(:p), proc ukoly zadava jen vybrana skupinka fixeru...a kde se sakra da koupit toaletni papir:p
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam