• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELDACyberpunk 2077 - Nová, dlouho očekávaná hra od CD PROJEKT RED
    P_T
    P_T --- ---
    MELDA: No jasne, akorat pro to teda neni zadnej duvod. To je skoda no, zbytecna ztrata spokojenyho zakaznika, ale tyhle veci si nejspis diktuje Sony, vzhledem k tomu, ze na GOGu (kterej patri CDPR) neni problem. Jinak pc za 100K fakt nemam.
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    MELDA: ja to dohral dvakrat a stejne si myslim ze nedokazu posoudit vubec nic co se budoucnosti tyce, uvedom si ze na tu hru koukas zkrze hubeny kukatko svoji old gen konzole na kterou tedka imho serou naprosto nejvic ze vsech platforem a na jejich miste bych uprimne udelal to samy(jakkoliv souhlasim ze je to nefer a ze to na ne v prvni rade vubec nemeli tlacit)

ten posledni patch je mnohem vetsi nez kterejkoliv predtim, ale v momente ze neresi veci ktery treba palej konkretne tebe na tvoji platforme, nejsou relevantni tvymu playstyle etc ti nemusej prijit dulezity ale furt na tom bylo mraky prace. Na to ze ze covidek a nejakej ten hackerskej utok jako bonus davaj damage control relativne dobre imho a dokazu si predstavit ze ten letosek podle planu dotahnou. Ale je to naprosty vesteni, jak muj nazor, jak tvuj. Ted delali nejaky velky zmeny co se fungovani cely firmy tyce, to muze veci bud zasadne vylepsit nebo to cely muze jit uplne doprdele a cokoliv mezi tim.
    MELDA
    MELDA --- ---
    P_T: Ne, bohuzel...u nas dokonce nejde hra hrat bez toho, aniz by mela nejnovejsi aktualizaci. U vas to jde, ze se muzes po nainstalovani posledniho patche vratit k nejakemu predchozimu?
    P_T
    P_T --- ---
    MELDA: Ja chapu, proc jsi nastvanej. Tak se vrat k ty verzi, co ti slapala v pohode. To na konzolich nefunguje?
    MELDA
    MELDA --- ---
    P_T: Ctes co pisu? Si me tady vyfiltruj nekdy z prosince.

Pisu, ze v den vydani byla hra cajk - prisel prvni wow efekt. Hral jsem to od zacatku na PS4 Pro. Pak do toho poprve hrabnuli, protoze na oldgen PS4 a Xboxech to proste vubec nejelo, bylo to desny. Takze se snizila kvalita vsude. I na PS Pro. Pak to fixnuli a vratili to na uroven puvodni grafiky a tak to je dlouhou dobu... az do fixu 1.06 ... s prichodem patche 1.1 se snizily detaily textur a celkove grafiky aby se zvedla stabilita FPS. To se opet delalo celoplosne na PS4 bez ohledu na to, jestli PS4Pro do te doby celou hru v pohode stihalo. No a patch 1.2 tu uroven grafiky jeste snizil. Takze za sebe mohu rict, jako majitel PS4Pro, ze za dobu 4 mesicu od vydani se jim podarilo jen to, ze kvalitu hry stale snizuji. Zadnej progres ve vylepseni tam absolutne nevidim a sem zklamanej vic a vic.

To ze to na masine za 100k beha uplne super bomba nikomu neberu a za ty prachy mu to preju. Ale nechapu, proc je potreba hru, ktera behala na PS4Pro od zacatku super a grafika byla super, tak proc je potreba ji menit a kvalitu snizovat. Tohle nepochopim a sere me to.
    P_T
    P_T --- ---
    MELDA: Tvoji schopnost posoudit stav hry na PS4 nijak nezpochybnuju, bohuzel jsi od nich dostal cernyho petra v podobe vydani na oldgen. Tady je proste nemuzu a nechci nijak obhajovat. Muzu jen zopakovat svuj pohled na vec, po tom, co bylo jasny, jak moc velkej pruser ty oldgen konzole jsou: "Imho jsi to mel refundnout a zahrat si to na funkcnim systemu. Klidne pockat na next-gen port, kdyz nemas pc. Jasne, cekani je otrava (taky jsem cekal skoro 4 mesice), ale nebyl bys tak prehnane slanej a zahorklej."

Co se obsahu tyce, tak pro ilustraci, vydat free DLC ktery prida dalsi obleceni a treba moznost si ho koupit "online" bez jezdeni po jednotlivych obchodech jim fakt zas tak moc prace nezabere. To ze zaplatujou a napravujou, co zprasili je samozrejme pravda.
    MELDA
    MELDA --- ---
    A prave onen dotaz na patch 1.2 a spokojenost atd smerovala prave na to, aby se tu lidi podelili o sve postrehy. Sam za sebe mohu rict, ze od vydani patche 1.1 sem tu hru hodil do suplete a moc ji nehraji, proste tim snizenim grafiky se z ni najednou vytratilo jiste kouzlo, smrnc a ztratila atmosferu. Patch 1.2 sem si pustil jen abych vedel, zda doslo k nejakym dalsim zmenam, ale ta pachut te ztrat celkove atmosfery zustala, vic sem ho zatim nemel cas zkoumat, ale uz od pocatku jsou uplne jine textury u povrchu silnice, odlesku, atd... proste... za me jen daleko vetsi zklamani.
    MELDA
    MELDA --- ---
    P_T: Hele..ja ti nevim....ale myslim si, ze jako clovek, kterej tu hru hraje od momentu vydani a mam v ni nabehano kolem 250 hodin, tak si myslim, ze muzu celkem solidne a docela objektivne posoudit, jakym smerem se nasledny "vyvoj" pohybuje. A rekl bych, ze to jde od deviti k peti. Na zacatku vydani hry to bylo cajk, pak do toho poprve hrabnuli a byla to tragedie, pak prisel okamzita prvni hotfix a bylo to cajk. Nasledovali dalsi dva hotfixy. Od update 1.1 sleduji pokles kvality. Nejparnejsi to bylo pri patchy 1.2 kdy bylo videt, jak je najednou mesto orezane na detailech. Takze pokud pro tebe je ta spravna a doba cesta, ze patch od patchu snizuji narocnost hry na vykon na ukor graficke kvality, tak ja si nemyslim, ze to je spravna cesta. Hra se na PS4 Pro hejbala vzdycky uplne v pohode a nebylo nutne snizovat kvalitu textur a detailu, ke kterym doslo tedka pri patchi 1.2

Ok, chyba pekladu, beru to. Na druhou stranu pak teda onen preklad mnoha aktualizace a vylepseni = jinymi slovy napraveni toho co zprasili, dalsi a dalsi patche a zaplaty. Hmm.. tak to na pridavani obsahu uz nevypada vubec :-)
    P_T
    P_T --- ---
    MELDA: Aha, tak to je chyba v prekladu :]]
    multiple updates and improvements = mnohé aktualizace a vylepšení
    MELDA
    MELDA --- ---
    P_T: Aha, takze multiple update neni multiplyer update? Tak v tom pripade moje chyba. Pak teda ten vyznam multiple update absolutne nechapu. A taky nechapu, proc teda vubec kdy mluvili o pripravovanem multiplayer update.
    P_T
    P_T --- ---
    MELDA: Ja chapu, ze jsi zklamanej a nechci ti sypat sul do ran. Ty old-gen console proste strasne posrali. Vubec to na ne nemeli vydavat a port meli zkusit behem roku na novou generaci. Bohuzel cistej copro greed (co mi to jen pripomina..?) je stal povest a ztratu duvery, kterou budou dlouho a tezce ziskavat zpet.
    Nicmene jak uz to byva, i tahle mince ma dve strany. Tak treba kdyz se podivas na to, cim tu sam argumentujes, tak v ty roadmape zadnej multiplayer update neni. Mohlo to bejt fajn, ale v damage control modu proste museli neco osekat. Treba nekdy priste az bude postava v 3rd person vypadat a chovat se jak ma (absence 3rd person me treba mrzi daleko vic nez multak na kterej bych stejne nemel cas).
    Ten hackerskej utok neni vymluva, sorry, na to i tady myslim probehlo dost odkazu a byl to pro ne slusnej pruser. Devs byli nejakej cas odriznuty od systemu - stejne tak se to dotklo Gwentu, kde taky nabrali skluz.
    Tvoje teze, ze "behem tohoto roku se v ramci CP2077 nedockame niceho" je skoro jiste naprostej nesmysl a klidne proti tomu vsadim penize. I kdyz odectu celej prosinec, tak maji osm mesicu a paralelni vyvoj dalsi hry ma zacit az pristi rok. Tomu preci sam neveris, ze za tu dobu nevydaji vubec nic, to studio ma nekolik set zamestnancu...
    Imho jsi to mel refundnout a zahrat si to na funkcnim systemu. Klidne pockat na next-gen port, kdyz nemas pc. Jasne, cekani je otrava (taky jsem cekal skoro 4 mesice), ale nebyl bys tak prehnane slanej a zahorklej.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    TOM_HOST:Nemusi koukat na cele, proklikej si ho zbezne.

PRAASHEK: Protoze na PS je ted sice stabilnich 30fps, ale za krvavy downgrade na uroven GTAIV na PS3.

MELDA
    MELDA --- ---
    Jo a teda k te timeline a k tomu "Zatím jedou podle plánu co představili a do konce roku" tak zatim jen zrusili multiplayer update - a vlastne kompletne odpiskali celej online na dobu neurcitou, coz dle me znamena - nikdy.

To teda me neprijde, ze jedou podle planu co predstavili. Naopak me to prijde, ze maji s tou hrou tolik prace a team docela v troskach, ze se musi celkem dost hecovat, aby s tim nekam pohnuli natoz aby pripravovali novy obsah a dodelavali neco navic.

Ja sem se smiril naopak s tim, ze plno naslibovanych funkci, interakci a obsahu se nikdy nedockam. Trochu zklamani, ale furt lepsi nez dratem do oka.
    MELDA
    MELDA --- ---

MELDA
    MELDA --- ---
    MONKEYFIGHTER: No tak zatim to jde smerem "naslibovali jsme hory doly" nedodali jsme nic a jeste v dost hrozne kvalite. Pak se objevilo plno slibu ohledne patchu a pridavani obsahu, kde uz opet maji dost velky zkluz, kdyz zatim jen patchuji a vymlouvaji se na ruzne hacky od hackeru a pandemii. No a v neposledni rade zrusili Cyberpunk Online.. takze tolik moje kristalova koule.

CDProjekt budou radi, kdyz CP2077 doladi nekdy do finalni podoby, ze budou moct byt spokojeni s tim co pustili lidi. Pak bude mozno zacit premyslet o pridavani obsahu. Otazkou bude, jestli se k tomu s timto pristupem nekdy doberou.

P_T: Hraju to na old gen konzoli PS4 Pro. Jinak teda ted tu timeline nemuzu najit, ale patch 1.2 byl puvodne oznamen nejpozdeji na konec unora. Touhle dobou meli puvodne v planu pomalu zacit priavat obsah. Osobne si myslim, ze behem tohoto roku se v ramci CP2077 nedockame niceho a nasledny obsah bude v ramci plnohodnotneho placeneho DLC dodan nekdy v roce 2022.

Ale jak rikam, vestim z koule....odehrano mam cca 250 hodin... a jsem asi v 70% takze asi tak :-)
    P_T
    P_T --- ---
    MELDA: Když myslíš. Zatím jedou podle plánu co představili a do konce roku by měly být i DLCs. Evidentně toho už hodně opravili. Skoro se mi zdá že to zkoušíš hrát na old gen konzoli a tam se asi budeš muset smířit s tím že to nikdy nebude ono...
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    MELDA: muzes to nejak za pomoci svoji kristalovy koule rozvyst?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Už jsem teď dlouho neviděl auta napůl zapadlá v asfaltu... :-)
    MELDA
    MELDA --- ---
    P_T: Mas v tom textu jednu drobnou, nepatrnou chybu a to ve vete "az to jednou doladi a pridaji obsah".
    P_T
    P_T --- ---
    Poslušně hlásím že jsem to konečně rozjel po dlouhým čekání a po cca 15 hodinách je to super. Vysloveně bug zatím žádnej, spíš nějaký grafický glitche a občas otravný nedodělky. V rámci nejlepších CDPR tradic je občas problém sbírat předměty což mě zatím spolehlivě rozesmívá: mluvení s npcs is the new zhasínání svíček :]]
    Ray tracing je občas naprostá bomba co udělá neskutečnou atmosféru a občas postavám nesmyslně svítí okraje očí nebo zubů (asi móda budoucnosti nebo co). Využití gpu už je ok, s 2070S to běží na 1440p plynule. Na PC se už teď není čeho bát a až to jednou doladí a přidají obsah bude to imho stejná klasika jako W3.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam