• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELDACyberpunk 2077 - Nová, dlouho očekávaná hra od CD PROJEKT RED
    LOLIRAPE
    LOLIRAPE --- ---
    MELDA: tyvole, ty jedes dneska pecky.

Jinak ukazkovej cyberpunk jsou veci okolo Network 23 Maxe Headrooma, Freejack, Super Mario Brothers a Johnny Mnemonic.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MELDA: to je klasická politická veselohra
    MELDA: etiologická bajka
    MELDA
    MELDA --- ---
    A teda jeste bych se optal, kam b se zaradil film Loganuv utek :-)
    MELDA
    MELDA --- ---
    A pamatujete na Escape From New York, kultovni film s Kurtem?
    MELDA
    MELDA --- ---
    A co Metropolis od Fritze Langa z roku 1927
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TRAGED: jinak soudím, žes nepochopil co jsem psal, proto se buď vrať do školy, nebo se zeptej.

U RB jsem řekl, že z tvůrců nikdo CP ani neznal a tak ho těžko mohli točit. A spousta z vás, i na games.cz nebo ta tvá bejvalka, jste řvali že i kniha je CP. Což ani jedno není pravda a ani být nemůže, protože to časově a dobou vzniku neodpovídá.

U Total Recal ale máš řadu lidí, co už ale i CP dobře znali, respektive ty témata je bavila, a bylo to aktuální a byla i oblíbená (nechci říkat komerční). FIlm navíc vznikal nejenom dlouho, ale jeho scénář byl mnohokrát přepisovaný.

Ale asi ses rozhodl manipulovat a plést několik věci dohromady, a cítit se při toma si nějaký lepší, přitom asi skrýt to, že ses v minulosti mnohokrát pletl (ale já ti to nebudu připomínat).
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MELDA: to je magický futurealismus
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TRAGED: fakticky správně je – předloha je P.K.Dick, tedy předloha je součástí nové vlny Sci-fi. Film je ale o dost jiný a scénář ovlivňovalo více lidí, hodně svérázných tvůrců.

jak vznikal Total Recal

MovieZone Live Speciál: Total Recall
    https://youtu.be/U_ZK69pRfk8

Tam už těch vlivů je rozhodně víc.
    MELDA
    MELDA --- ---
    TRAGED: Achjo
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MELDA: No, vzhledem k tomu, ze je to opet P.K.Dick, tak zas "jen" klasicke Sci-Fi.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    na XSX i PS5 se mi to jednou načte tak, že těch chyb je minum (občas zapomenutý mobil ve vzduchu nebo doskakující značka). A někdy tak, že to musím restartovat. Kide, zkus si to pustit a vypnout a zase pustit.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    já to teda hraju teď zrovna znova a mám to v úplně stejným stavu jako na vánoce 2020, téměř bez chyb... včera za 3 hodiny jedinej bug že Wakako lítalo cigáro tak 10cm vedle ruky... xsx
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    Z jiného soudku - ta hra na Xbox je snad ještě rozbitější, než byla. Už v tutoriálu se špatně generovaly zdi s okny, lidi bývají napůl ve dveřích a tak. A saves, to je bugfest sám o sobě - oblečení se po loadu sundá, skills se resetují... Fakt na facku :/ jak dlouho, že je to oficiálně venku? :/
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    mimochodem, i theatrálnost u diskuzí má smysl. I ta vypjatost nebo hraní rolí.

Na civilizovaném západě se to dělá normálně, dokonce by Melda třeba i někomu určil, že bude něco obhajovat, protože je zapotřebí u nějakýho tématu nějaká opozice. A pak se normálně rozjede, i agresivnější (upřímější), diskuze a lidi hrají svý role.

U nás ale do toho vstoupí lidi co hájí dogma, jedinou pravdu a začnou kohokoliv co nešoustá brázdu jako ostatní morálně převychovávat, případně ho prostě vystrkávat do izolace. A tvořej skupiny. Hájí pravdu a určují diskuze. A sami nikdy neprojeví své názory.

Všimli jste si toho? Toho sovětského konformního druhu myšlení?

Nedivím se, že u nás není žádný Sterling nebo Gibson, to tu nemá jak vzniknout, důvěrnci to utlučou čepicema. Akorát teda za situace, kdy sem natahuje drápy ruská nacionalistická bestie to teda není zrovna super pozice, ne pro zemi, který minulý století byla docela často okupovaná.
    MELDA
    MELDA --- ---
    VIRIK: V pohode. Me to je fuk.

A kam by patril Total Recall 😀
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    MELDA: diskuze v poště ale potom nemá cenu. Smysl třeba toho s LoliRape je v tom, že si to přečteš a sám si uděláš názor, vypíšeš nebo připomeneš si nějaký filmy, sám si něco vyjasníš, případně si uvědomíš že třeba sis myslel co říká jedna strana, ale asi to byla blbost a přehodnotíš to.

Smysl má ty diskuze dělat i tvrději, aby se vyjasnila pozice.

Výhoda je, když tě nebaví, nečteš to.

Jinak je to jen systém zpráv z internetu, nebo – což je horší – se všichni skrýváme před těmi domovními důvěrníky, kteří tu prosazují správná dogmata (i když naprosto není jasný jaká, ale vždycky to budou ta aktuálně platná).

LOLIRAPE: ono to ještě není česky? to jsem si ani neuvědomil.
    LOLIRAPE
    LOLIRAPE --- ---
    Btw, vcera v noci jsem si koupil Headcrash od Bethkeho. Uprimne se divim, ze to nevyslo jeste cesky.
    LOLIRAPE
    LOLIRAPE --- ---
    VIRIK: Klidek nedelal bych z toho aferu. Proste jsme diskutovali a bylo to zajimavy.

MELDA: ja to taky vedel, ze to tak dopadne :D
    MELDA
    MELDA --- ---
    VIRIK: Ja te varoval hned na zacszku, at s tim jdes do posty... :-)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Zapoměl jsem na někoho?

Já: doporučil jsem nějaké scifi filmy, nestydím se za své postoje, argumentuju

LoliRape - nesouhlasím s ním, ale nestydí se za svů názor a stojí si za ním (jako jeden z mála, což se cení), cituje a jmenuje tituly

AIAX: normálně věcně diskutuje

Kid: normálně věcně diskutuje

JVMlok: stalkuje, opatrně nic neprojevuje, jen nenávist, vždy se připojí do davu, kde se cítí bezpečný a pak zbaběle útočí, což dělá napříč internetem.

Běďar/Blackhead: jen nenávistně vystupuje a je agresivní, zbabělec, maže po sobě a jen rozdává minusy

Miketus: klasický agresivní anonymní zbabělec

Poslední tři si však budou činit nárok na pány diskuze a klást morální soudy, předpokládám už někde ječí, ať mne zabanují.

Jo a Avatar, který se snaží být asi nad věcí a je jen trapný.

Výsledek by měl být jasný, a to po česku tradičně RO pro mne na několik dnů, možná týden, JVmlok, Blackhead a Miketus by se měli stát spolusprávci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam