• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELDACyberpunk 2077 - Nová, dlouho očekávaná hra od CD PROJEKT RED
    rozbalit záhlaví
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    BUCKOWSKI: Všechno bude :⁠-⁠)
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    DEEFHA: tyhle trofeje se dobře získají, když máš sandevistan, pak je to úplně easy
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Trošku progress toho mého druhého průchodu. Jedu na pohodu, první akt mi trval patnáct hodin a dělám spíš vedlejšáky, než abych tlačil na příběh. Jak to hraju skoro na den přesně po roce (březen je na CP zjevně ideální měsíc, nijak jsem to neplánoval a prostě to takhle vyšlo), tak si už spoustu věcí nepamatuju a nebo si je pamatuju nějak jinak. Na tom může mít podíl několik věcí. Byly nějaké patche, takže mi Night City přijde obecně živější a lidi dělají nové činnosti, to je rozhodně plus. Taky přibylo pár drobností v souvislosti s Edgerunners, ale to mě zatím nechává v klidu. Pořídil jsem si 4K OLED, na PS5 zapnul raytracing a takhle to teda předtím rozhodně vypadat nemohlo :-) Ale hlavně tentokrát hraju za ženskou, a to je teda změna zásadnější, než jsem si představoval.

    Já jsem si to prostě musel vyzkoušet (kvůli Judy, ehm...), ale upřímně - až to budu hrát zase za rok, tak určitě pojedu za chlapa. Těžko říct, jaký bych na to měl názor, kdybych hrál poprvé za ženskou a pak teprve za chlapa... No ale takhle mi prostě spousta věcí nesedí. Nesedí mi hlas, intonace, hlášky, už teď mi nesedí vztahy s některými postavami a myslím, že to dál bude jen horší. Některé části příběhu podle mě neudou dávat smysl, no ale uvidíme. Když už jsem se do toho pustil, tak se tím prokoušu.

    Ale pozitivní zpráva nakonec: znovu hraju vlastně hlavně kvůli dotažení několika chybějících trofejí. Jednou z nich je Gun Fu - Kill or incapacitate 3 enemies in quick succession with a revolver or pistol in close combat. Protože jsem při prvním průchodu tyhe zbraně prakticky nepoužíval, za celých 140 hodin se mi to nepodařilo. A najednou teď trofej cinkla už během Interlude, když jsem poprvý hrál za Johnnyho Silverhanda! Tak to mě jako fakt potěšilo.

    Takže jsem se na oslavu trochu vymódil(a) :-)

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Nevadilo by, kdyby to bylo třeba letos na konci roku nebo na začátku příštího. Právě mám rozehráno podruhý, rád si to pak dám ještě jednou :-)
    MELDA
    MELDA --- ---
    Ja osobne si myslim, ze letos to 100% nebude.

    Cyberpunk 2077: Phantom Liberty — Official Teaser #2
    https://youtu.be/zrHb2p4YPT0
    MELDA
    MELDA --- ---
    BOBISKO: 😀 To je otazka za deset tisic 😀 Myslim, ze uz tady neexistuje zadny optimista, ktery by cekal, ze to bude brzy.
    BOBISKO
    BOBISKO --- ---
    Kdy by se mohlo dostat ven DLC?
    Ať vím zda čekat. Bo mám velkou chuť se do hry pustit podruhé a nevěřím, že ji dám potřetí dříve než za deset let, pokud vůbec ;)))
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TRAGED: OK, no dám vědět.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DEEFHA: Hele, netusim. Akorat na cloudu jsou myslim jen posledni 3 pozice, ktere se prubezne prepisuji, takze pokud si chces na cloudu udrzet dve ruzne postavy, tak pred vypnutim hry jeste musis loadnout a ulozit posledni pozici z te druhe postavy. Ale pokud hrajes jen jednu, tak by to IMHO melo fungovat uplne bez problemu.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TRAGED: Hmmm, no já bych to na Steam Decku radši nativně přes Steam... Inu tak co. Koupím a uvidím, jestli to bude fungovat. Když ne, tak to refundnu :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TRAGED: Zajímavý. Tak proč všude píšou, že to nejde? Ale samozřejmě ti věřím :-)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Akorat je potreba davat pozor, jestli jsi prihlasenej k CDPR uctu a na PC musis poustet z GOG Galaxy
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DEEFHA: Funguje naprosto v pohode. Hraju stridave na PC a PS5. A urcite to funguje vsemi smery.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Btw. máte někdo zkušenosti s cross platform save? Docela rád bych si někdy vzal CP s sebou na Switchi. Představoval jsem si to tak, že hraju normálně na PS5, syncnu save, chvíli hraju na Switchi, syncnu save, pak zase hraju na PS5... Ale co si tak o tom čtu, tak to funguje jen směrem z konzolí do PC a naopak ne...? To mi pak ale úplně nedochází, k čemu by taková funkce měla být. Nebo jsem něco špatně pochopil?
    MELDA
    MELDA --- ---
    BUCKOWSKI: Za me ani ne, ja jsem RDR2 dohral asi pred mesicem poprve :-)
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MELDA: no právě, včera bylo pozdě
    MELDA
    MELDA --- ---
    HAVANA: Tak RDR2 nema ps5 update.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    Haptika na ps5 je top. Nejen v cp.

    Hrál sem ghost of tsushima a pak red dead redemption a to rdr je divný jak ti ten ovladač nevibruje při jízdě na koni nebo při natažení luku...
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MELDA: Já ji totálně žeru při řízení, to je prostě parádní pocit.
    MELDA
    MELDA --- ---
    DEEFHA: Ta haptika mne dala dost zabrat hlavne u strileni :-) nez sem si zvyknul :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Loni na jaře jsem dohrál Cyberpunk a od tý doby si ho chci dát znovu, protože mi utekly nějaký trofeje, který s aktuální postavou už nedokážu získat (resp. chytře jsem si promazal savy a nedokážu se vrátit dostatačně hluboko zpátky). Mezitím vyšly nějaký další patche plus takovej ten bonusovej obsah k anime, který jsem na podzim skouknul, a taky jsem si koupil 4K OLED... No, takže včera jsem po jedenácti pivech usoudil, že nastal ten správný okamžik a pustil se do toho :-) Tentokrát jedu za ženskou, abych si mimo jiný mohl užít i romanci s Judy. Po 120+ hodinách za chlapa je to hroznej nezvyk, vůbec mi nesedí hlas a i samotný hlášky jsou jiný, no ale to se poddá. Skoro tři hodiny jsem se prokousával tutorialem a prvním úkolem, těch piv bylo přece jen trochu moc :-) Dál už pojedu radši střízlivej, hehe. Night City je pořád nádherný! A na PS5 haptika rulez.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam