• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELDACyberpunk 2077 - Nová, dlouho očekávaná hra od CD PROJEKT RED
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    HOWKING: Já to asi hrál nějak jinak, ale už si to nepamatuju. Taky bych to hrál ale...

HOWKING: ... ale mám stejnej problém. Bydlím v podkroví, a kdybych hry tohohle typu zapnul, tak komp uvařím. Takže na čas zpět ke Quakovi apod. :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Teď už týden nehraju a začínám mít absťák, ale topit si 1kW navíc v těch horkách se mi fakt nechce, tak snad za 14 dnů už by mělo to nejprudší léto končit :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    JAMILLOS: Jako po záchraně Evelyn a pak její smrti mě to poslalo hned na Woodoo boys, tedy vzpoura loutek nutná k romanci s Judy ještě nenastala. Stejně tak s Panam jsem teprve sundal to vznášedlo, ještě jsem nezachraňoval jejího otce, takže ani tam romance ještě nehrozí (a mě jako ženské nehrozí vůbec - už předtím jsem vyzkoušel všechny možné postupy v haboobs scéně a nevyšlo nic :D)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    HOWKING: Já nevim, mně to přijde vcelku logický. Jednak když jedu otevřenej svět, většinou se po mapě pohybuju lineárně, čili v době, kdy se otevře PL (tj. na jihu), měl bych už mít tuhle linii/čtvrť hotovou (chápu, že to tak nedělá každej).
    Za druhý, v první části je jedna z linií romance (Judy/Panam) a související mise a dá se předpokládat, že než dojdeš k Voodoo atd., měl bys to mít víceméně hotový (ne že bys musel), no a tohle je součástí story Judy. Proč přeskakovat, když tam můžeš normálně dojít v pravou dobu.
    A za třetí je CP hra asi s největším faktorem znovuhratelnosti z hlediska příběhu, co jsem kdy hrál (ještě RDR2, ale tam jsem teprve spíš na začátku), takže i tohle je nejspíš jeden z podnětů dát si to znova.
    Taky si člověk před tím většinou aspoň trochu něco načte, pokud tu hru fakt hraje poprvé. Když instaluju Dying Light 2 (nebo i 1), taky se tam téměř hned zpřístupní určitý DLC, ale je mi jasný, že na ně ještě ani zdaleka nemám skills. Tady to pro změnu platí příběhově. Dojdu tam, až tam dojdu. :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    JAMILLOS: No to je další quest, který jsem ještě nedělal - vzpouru loutek. Takže když tam potkám Maiko, tak ji ještě neznám. Fakt to povolili moc brzo. Já bych to nechal až před setkání s Hanako s tím, že bych to klidně udělal adekvátně obtížnější, aby to odpovídalo schopnostem před závěrem hry.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    HOWKING: Nebudeš dělat, že se znáte. Prostě jenom pokecáte. Rozhodně je lepší udělat ten quest před tím. A taky tam lze údajně potkat Maiko, pokud jsi ji nechal naživu (což bych doporučoval, jinak nasereš Judy).
    P_T
    P_T --- ---
    HOWKING: 😱
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Ale třeba kšeft s Lizzy Dizzy jsem ještě nedělal a teď bych měl jít na její koncert a dělat, že se známe? To nedává smysl.
    GASI
    GASI --- ---
    JAZZZ: čelenku jsem dostal i jako chlap :-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    JVMLOK: jo, dostaneš od ní čelenku ale asi jenom když hraješ za holku. pěkný, ale za rozehrávání další linie to nestojí.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    HOWKING: Myxslím že to je potřeba rozjet hned a prokládat story. Já teda šel až po Arasaka compoundu, ale to bylo protože Phantom vyšel. Měl jsem pak problém s nějakým questem s Niky Minaj..eee...Lizzy Dizzy...je tam prý nějaká speciální odměna když ji potkýš na koncertě a už máš za sebou její mise v City. Ale už to mám zmlžené...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    JVMLOK: Ano po woodoo boys
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    HOWKING: Myslím se otevče po "konci" Woodoo boys, Nest ce pas?
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    TRAGED: Co si vybavuju, tak v CP2077 je to tak, že některé questy musíš aktivovat ve správném "Aktu" - později to nejde. Když už jsem v prvním runu došel moc daleko, tak některé SQ prostě už nešlo spustit.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Deus Ex: HR měl časově omezený úkol hned v prvním questu. Všichni tě honí ať spěcháš, že rukojmí umřou, a hle, oni fakt umřou. Pak je ještě dalších pár takových momentů. Hra se dá dohrát i bez toho..
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    TOM_HOST: Tak zrovna Zelda ti tohle umožňuje. Po záchraně tě vrátí do světa dodělat co chce.

Časově omezený rámec na Main questu a to nejlépe bez oznámení, takže se po 100h dozvíš, že hru nemůžeš dohrát, proto jsi před 95h něco minul fakt nechceš :-)

A co pamatuju tak v CP2077 takové SQ jsou, namátkou soused policajt.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    To je pravda, ale je dobrý na to jít nějak jako Far Cry 5 nebo jak píše Buckowski dole. Tj. když člověk něco do nějaký doby neudělá, prostě se to nějak vyřeší samo, ať už pozitivně nebo negativně. Opačným extrémem by totiž bylo strkat do hry časovej aspekt (time limit), což je naprostej mor a nesnáším to, kdekoli na to narazím. Chci hrát ve vlastním tempu (zvlášť open world hry), a pokud chci takovouhle challenge, najdu si odpovídající hru, že jo.
    Ostatně v CP Phantom Liberty je ten aspekt taky – nikdo člověka nenutí jít pak prezidentku skutečně zachránit. Ovšem má to následky...
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Pokud si pamatuju, tak třeba v Kingdom Come byl u některých questů triger a pokud se aktivoval (rozhovor s nějakým NPC), tak byl jen omezený čas na v to, aby se ten quest spustil.

Ženská mi řekla, že v nějaký vesnici řádí nějaká choroba a mám tam dojet to prozkoumat. A když sem se na to vysral, tak mi jen za par dní v rozhovoru řekla, že už tam jezdit nemusím, že už jsou všichni mrtví. (dokonce i Peterson a kpt. Hollister)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    TOM_HOST: To je spíš o rozmazlenosti dnešních hráčů. Většina her je naprogramována tak, že dokud se do úkolu aktivně nezapojíš, tak nezačne a hráč klidně může dělat dalších 20 hodin blbosti ani by přišel o jakýkoli obsah.
    HOWKING: ja bych ti spis doporucil odehrat dlc co nejdriv. Pote, co dohrajes zaklad, je to moc snadny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam