• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOBYTEKAkademický svět - tipy a triky
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    MIGUEL: no dotycny je editor casopisu, kde se to ma publikovat, takze asi uplne klidne...
    Kazdopadne diky vsem, tohle je presne ten reality check, co jsem potrebovala.
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    DOBYTEK: no tak to je masakr, kazdopadne myslis, ze kdyz te vysoupnou z publikace, ze pak zvladnou recenzentovy opravy?
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    MIGUEL: v Asii je to proste realita, krade se fakt vsechno, napadem pocinaje a grantovym zamerem konce, netusim tedy, jak v prirodnich vedach, ale v humanitach jsou pomery drsne (a lidi paranoidni).
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    DOBYTEK: presne tak, nikdy se mi nestalo, ze bych nekdy spolupracoval s nekym, ke komu bych nemel duveru, a uprimne, kdyz k nekomu nemam duveru, tak naopak bych ani nebyl schopen spolupracovat. A uprimne ani si nedokazu predstavit, ze bych napsal clanek a pak me z toho vysoupli. Nevim, co by pak delali, kdyz by po nich chtel recenzent neco predelat.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    DOBYTEK: kdyz to tak po sobe ctu, tak mas asi pravdu :)
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    DOBYTEK: nevím, jestli by se mi vůbec chtělo do spolupráce, v níž by byla až taková nedůvěra.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Přátelé, potřebuji brainstorming: jak se chráníte při spolupráci s někým jiným, typicky při spolupráci na článku, kde děláte každý vlastní výzkum, s kolegou z úplně cizí instituce, kde nemáte žádné pravomoci? Chci napsat článek se známým, jsme předběžně dohodnutí, mám nápad i něco rozepsáno, a ne že bych si myslela, že jsou mé nápady geniální a neopakovatelné, ale mám prostě obavu, že to napíše sám, resp. přepíše co napíšu já a mě z toho vyšoupne. V dané oblasti se to stává, lidi si jdou po krku i pro méně, a hotový článek je hotový článek. Na druhou stranu by se mi tahle spolupráce hodně hodila, ale nemám s takovým spoluautorstvím zkušenost (vždy jen sborník koordinovaný editory a pod jejich dohledem). Obecně uvítám i tipy jak to celé zorganizovat z praktického hlediska.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    GAARQ: Respirátor jedině se sponou (minimálně u jedněch to dal výrobce, jiné mi vyrobil kolega 3D tiskem), za ušima bych to taky nedal.
    KATIA
    KATIA --- ---
    GAARQ: fakt doporučuju ten Respilon, je prodyšnej a má měkké gumičky, není cítit. Bez něj bych to asi nedala...
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    MIGUEL: pro mě je ho odložit při mluvení základem přežití - neudýchal hych to, bolí mě z toho hlava, hlavně kvůli vrškům boltců za ušima, asi nějaká nervová zakončení. bez kecaní vydržím i několik hodin, ale mluvě jen v řádech nižších desítek minut.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MIGUEL: v takové konstelaci je to fakt na zvážení, asi bych počkala na to, jestli se to teda celé uvolní v té polovině března (tzn. že se omezí nošení i ve společných prostorách atp.) jestli jde teda o tu férovost vůči studentům a tak.
    MAFO
    MAFO --- ---
    MIGUEL: dodržujeme
    mně osobně je jednak blbé ho nemít, když ho studenti mají, navíc když ho mám, oni ho neodkládají ;-), a taky je kolem tolik nemocných, že mi to přijde zodpovědné...

    oficiálně nicméně můžeme odložit, jsme-li min. 1,5 m od 1. řady, studenti mohou odložit při výuce, pokud sedí, mezi sebou neinteragují a je jich méně než 50... ehm.

    mám nano roušku, takže to v pohodě udýchám, jen někdy na konci druhé 90 min přednášky, když je mám po sobě, jsem u konce s dechem ;-)
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    GAARQ:
    KATIA:
    no podle pokynu zhora, bych ji mit nemusel, ale me je blby to nutit studenty a sam ji nemit, sam jsem vlastne uz i mene opatrny, tri davky + prodelany omikron, nicmene nosit ji ted chvili budu, jen si rikam, kdy bude ten okamzik, ze si rekneme, uz to je aspon pro letosni jaro ok....
    KATIA
    KATIA --- ---
    MIGUEL: podle platných pravidel - tzn. buď dodržují rozestupy a nemusí mít a nebo sedí blíž sobě a měli by mít. u katedry, když např. prezentují, tak nemusí mít. já jsem na podzim přednášela dobrovolně s (díky respilon, dá se to udýchat úplně v pohodě), teď zvažuju, ale jsem nakloněná tomu, že si ho nechám (děti v institucích jsou riziko přenosu tak i tak, máme v rodině zcela neočkovanou osobu, a já jsem zatím musela ze zdravotních důvodů odložit třetí dávku, takže ochrana taky nic moc). na konzultace teda bez.
    zároveň je teda otázka, zda nepřijde nějaká změna pokynů zhora, ale mám pocit, že na vš si dost často ani moc nevzpomenou.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    MIGUEL: u nás platí, že ten kdo delší dobu mluví, jej mít nemusí, tj. třeba přednášející, ale na semináři si je necháváme po celou dobu.
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    chtel bych se zeptat, dodrzujete respiratory pri vyuce? pokud ano, v jaky moment byste asi pousoudili jeho odlozeni?
    BURDIC
    BURDIC --- ---
    Úspěšnost nižší než 20%…
    Nejvíce badatelských projektů jako každý rok uspělo v hlavní soutěži standardních projektů. „Všechny vybrané projekty jsou excelentní a srovnatelné s mezinárodními standardy, a to i kvůli tomu, že v této soutěži bude podpořeno méně než 20 % návrhů projektů,“ říká Petr Baldrian a dodává: „O kvalitě projektů vybíraných GA ČR svědčí i výsledky již ukončených projektů, které přinesly řadu publikací a hlavně nových poznatků, patřících do absolutní světové špičky.“ Standardních projektů bude financováno od příštího roku celkem 434.
    BURDIC
    BURDIC --- ---
    TEST-VYHLASENI-2022 - Grantová agentura České republiky
    https://gacr.cz/test-vyhlaseni-2022/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam