• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOBYTEKAkademický svět - tipy a triky
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DOBYTEK: nestalo se mi, že by přímo nečetl, ale už se mi jednou stalo, že recenzent nerozuměl evidentně obsahu. obrátil jsem se přímo na editora s dotazem, jak je to možné, a poukázal na exemplární příklady neporozumění. dostal jiného recenzenta. nevím, nakolik je to možné obecně nebo jsem měl jen pekelné štěstí.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Stalo se vám někdy, že recenzent článek viditelně moc nečetl, celá recenze je asi na pět řádků, a v ní mi v zásadě nařídil dopsat půlku článku na trochu jiné téma? Já vůbec nevím, co si s tím počít. Jo a mám na to tři týdny :)
    SLL_QUY
    SLL_QUY --- ---
    Zdravim, shanime tip na zpusob jak hlasem diktovat data v terenu do (idealne) tabulky, idealne (ne nutne) offline.

    Vyzkousel jsem jich vic (gboard, gdocs, ms) a vysel z toho nejlepe MS Word, sice online ale ma jako jedinny funkcni ovladani hlasem (next row, delete, atp) a sam se nevypina

    Pokud by mel nekdo overenejsi workflow/napad/odkaz tak uvitam.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    BURDIC: Lol, opet :)
    BURDIC
    BURDIC --- ---
    Gris je out:-(
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Dotaz do pléna (a malý trigger warning), děláte tu někdo potenciálně traumatizující výzkum? Jak přistupujete k duševní hygieně a obecně jak předcházíte psychologickým následkům při práci s materiály drastického obsahu?

    Shodou okolností se ke mně dostalo toto https://www.bellingcat.com/resources/how-tos/2018/10/18/prevent-identify-address-vicarious-trauma-conducting-open-source-investigations-middle-east/ a nepříjemně mě překvapilo, že mě vlastně nikdy nikdo o rizicích obdobné práce nepoučil ani jako studenta, ani jako doktoranda. Vyučující se mnohdy naopak ztotožňovali s agresory (zdravíme pražské trestaře a experty na římské právo), a celkově začínám mít pocit, že důsledky tohohle zanedbání nejspíš přispěly i k slušnému vyhoření po dokončení PhD studia a vlastně až nějaký článek o Iris Chang mě poprvé tak nějak upozornil, že to nemusí skončit jen vyhořením. Tak chci změnit způsob práce i do budoucna, a případně dát i doporučení studentům, protože např. v oblasti mého výzkumu je ten potenciál pro sekundární traumatizaci docela vysoký.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    CHIMERA: coz je docela hloupe, protoze v jednicce se cestou da alepon pracovat, ve dvojce smula i bez deti :)
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    DOBYTEK: u nás by ti to nebylo nic platné, protože celofakultní směrnice určuje jen 2. třídu a bez příplatků. Ani vedoucí katedry a ani děkan na tom nic změnit nemůže. Jo, jsme chudoba :D
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    JINX: jo tohle se na kazdy skole jmenuje jinak, u nas to je iga, jinde si vybavuju trochu jine zkratky. Co se tyce vlaku, tam je rozdil minimalni, treba u regiojetu bezne jezdim vyssi tridou, kdyby nekdo prudil, tak proste reknes, ze jiny listly byly vyprodany, business class ti ale opravdu nezaplati :)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    JINX: v německu jsme před 20 lety vlakem jezdili jedničkou, ale letadlem turistické třídě. v česku, jak říká níže pan kolega to bylo vždy druhou třídou vlakem a letadlem turistická.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    JINX: z mé zkušenosti se v ČR od akademiků žádá až extrémní asketismus, s výjimkou situací, kdy to schválí vedoucí katedry, to jsme pak jeli z Olomouce do Prahy jedničkou :)
    JINX
    JINX --- ---
    MIGUEL: SGS je studentská grantova soutěž a platí se z toho napr. cesty a úbytovani na konference.

    Můj problém je ze nemám rad při cestách delších než 3h rvouci decka a podobne excesy :-(
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    JINX: co to je sgs? Myslis jestli litat turistickou nebo business class? :)
    JINX
    JINX --- ---
    Jakou třídu dopravy pro vlak/letadlo/autobus obvykle akceptujete v ramci SGS?
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    MIGUEL: no dotycny je editor casopisu, kde se to ma publikovat, takze asi uplne klidne...
    Kazdopadne diky vsem, tohle je presne ten reality check, co jsem potrebovala.
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    DOBYTEK: no tak to je masakr, kazdopadne myslis, ze kdyz te vysoupnou z publikace, ze pak zvladnou recenzentovy opravy?
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    MIGUEL: v Asii je to proste realita, krade se fakt vsechno, napadem pocinaje a grantovym zamerem konce, netusim tedy, jak v prirodnich vedach, ale v humanitach jsou pomery drsne (a lidi paranoidni).
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    DOBYTEK: presne tak, nikdy se mi nestalo, ze bych nekdy spolupracoval s nekym, ke komu bych nemel duveru, a uprimne, kdyz k nekomu nemam duveru, tak naopak bych ani nebyl schopen spolupracovat. A uprimne ani si nedokazu predstavit, ze bych napsal clanek a pak me z toho vysoupli. Nevim, co by pak delali, kdyz by po nich chtel recenzent neco predelat.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    DOBYTEK: kdyz to tak po sobe ctu, tak mas asi pravdu :)
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    DOBYTEK: nevím, jestli by se mi vůbec chtělo do spolupráce, v níž by byla až taková nedůvěra.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam