HONDZIK: V pouzivani terminu se sirokym zaberem je to u me cista reakce, kdy uz jsem se v minulosti zejmena zde vys*... na nejake vysvetlovani lidem pouzivajicim termin "nacek" ve smyslu "fujfuj clovek, ktereho nemam rad" a zacal jsem jim to oplacet, protoze nic jineho holt nezabralo. Jo, mozna se da rici, ze jsem spadl na jejich uroven. A take muzu rici, ze jak uz zejmena (zde) to N-slovo prestalo byt uderne, protoze se diky prehnanemu pouzivani (zde) vycerpalo a jeho pouziti klesa, co tak pozoruju, tak holt druha strana jeste chvili take pojede setrvacnosti, nez to asi take poklesne.
I kdyz to je otazka, protoze lidi pouzivajici ono N-slovo (a F-slovo) jako obusek vlastne okamzite zacali s
nejtezsi zbrani ve svem arzenalu, protoze na zacatku byla bohovsky ucinna. Akorat teda na druhe strane se zacala zvysovat rezistence a vyrabet siroka paleta jinych terminu, ktere nejsou tak tvrdy, ale je jich mnogo :-) A ted se holt sklizi ten zasety vitr, no.
neomarxismus je dost konkrétní a jednoznačně definovaný filozofický směr, jakkoliv se liší jeho aplikace v ekonomii, v mezinárodních vztazích či ve feministické teorii. - nevim, proc bych mel tak moc trvat na te katedrove verzi, kdyz me zejmena irituji ty aplikace. Ty neomarxismem nazyvat nesmim? :-)