• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAGEDAnthem & Outriders - 3rd person GaaS klub



    Anthem Game - Official EA Site - Electronic Arts
    ANTHEM | OUTRIDERS

    @Outriders | Server status

    #AnthemGame | #BioWare | r/AnthemTheGame | Anthem world map | Anthem archive
    Inscriptions HOWTO

    Zde NENÍ NEXTGEN klubik, tak si prosím osobni injektiva a výpady šetřete do něj. Díky.
    rozbalit záhlaví
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    REFLEX: pokud máš čas hrát, za mě jo.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Takze mam koupit jo? :))
    RADOWAN
    RADOWAN --- ---
    KID_MCHUTT: oukej, dobre popsanych a "se spravnou chemii" paru ve hrach je dost malo, bud je to strasne vyumelkovany, nebo to vubec neni. Me "tesim" se meni na tesim :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    RADOWAN: ono to není namířené na tebe, ale je to prostě součást těch postav :) A obzvlášť ti dva M-M jsou velmi vtipně napsaní - taky mám v okolí podobný páreček, až bych skoro řekl, že je někdo sledoval a opsal jejich chování :)
    RADOWAN
    RADOWAN --- ---
    KID_MCHUTT: oukej, tak to se "tesim"..uprimne me tohle ve hrach nikdy moc neucarovalo, at hetero nebo LGBTQ. Jedina hra, kde jsem s nekym spal byli Sims, Fable a Witcher, vice mene z povinnosti
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    RADOWAN: neboj, bude hůř, o Owenovi nemluvíme, to je prostě jenom děcko, co chce víc ;) Ale víc se toho bez spoilu asi napsat nedá :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    RADOWAN: Owen proste jde po hracove postave bez ohledu na pohlavi.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    máte pravdu
    RADOWAN
    RADOWAN --- ---
    VIRIK: temuhle vysmechu jsem se divil uz u Jima Sterlinga, prijde mi to docela mimo.
    VIRIK: hele to mas tak, kdyz to proste potrebujou dojet co nejdriv a co nejvic to zmrdat - protoze positivni pristup se dneska proste neoceni. Ja za sebe musim rict, ze s kazdym dialogem (byt mi teda obcas prijde, ze mi budou vypravet jak v Heart of Rage chodili do samosky a co tam bylo onehda ve sleve) ten svet skvele rozviji a je dost baculatej IMO. Jinak ano, Owen po me jede jak vosa na marmeladu :D
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    VIRIK: ani ten autistické poruchy u jiné nikdo neřeší nebo si ho nevšiml, mimochodem, na tu homosexualitu je tam u dané postavy narážka xkrát (F-F), u jiné je to naprosto jasné (M-M)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    no, spousta lidí se jich zastává. Právě mi bylo v poště vysvětleno, že hra se dělá pro lidi a všichni považují Monitor pouze za screen, display na stole a hra se dělá (ten co argumentuje přímo napsal "pro mně") – tedy počítačová hra u těhle lidí není braná jako autorské dílo, ale jako šití bot na zakázku a to je ten problém (to vzniklo díky marketigu herních firem, no, teď se to sklízí – EA, SONY a i ten MS si vychoval vlastní idioty na tom, že se hry dělají pro ně. A marketing je novodobý bůh a tak je to pravda.


    Tohle bude problém, ten lore, náboženství i svět napsal BioWare příliš intelektuálně. Tohle v dnešní době boje proti "politické korektnosti" rudej prapor na tyhle lidi.

    //mimochodem všimněte si, že díky ignoranství si tam nepovšimli řešicí homosexualitu u jedné postavy, na druhou stranu se není co divit, nevšimli si ani toho světa
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KID_MCHUTT: ... jako drtiva vetsina recenzentu. Banda arogatnich pitomcu s receptem na vsechno, krome novinariny, bohuzel. .
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    VIRIK: neumí anglicky a je to nedovzdělanej kripl
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Zeptal jsem se vzdělané kamarádky, co znamená ten Monitor

    Mimochodem, monitor dle etymologického slovníku ;)

    1540s, "senior pupil at a school charged with keeping order, etc.," from Latin monitor "one who reminds, admonishes, or checks," also "an overseer, instructor, guide, teacher," agent noun from monere "to remind, bring to (one's) recollection, tell (of); admonish, advise, warn, instruct, teach," from PIE *moneie- "to make think of, remind" (source also of Sanskrit manayati "to honor, respect," Old Avestan manaiia- "making think"), suffixed (causative) form of root *men- (1) "to think" (source also of Latin memini "I remember, I am mindful of," mens "mind") The notion is "one who or that which warns of faults or informs of duties."

    k té avestštině - manah je avestsky myšlenka, jeden z dobrých duchů se jmenuje "Vohu Manah" doslova "dobrá myšlenka" a pak je tady Ako Manah "zlá myšlenka"

    https://www.etymonline.com/word/monitor#etymonline_v_17444

    Tak okénko sebevzdělání :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    já bych řekl, že je tu problém v tom, když se snažíte napsat něco inteligentně, ty mraky blbců to prostě nemají jak pochopit. Jo, to kdyby to napsali jako seriál Most!...
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    KID_MCHUTT: a teda už mu do diskuze i naspali, že smát se tomu, že hlavní zlosyn se jmenuje Monitor
    cituju
    Monitor má tak úzký význam, jak mu rozumí recenzent, jen v češtině. Angl. ekvivalent pro obrazovku je display. Monitor se používá obecně pro sledovací zařízení, pro počítačové obrazovky minimálně. Jeho význam je širší, takže anglofonním lidem to nijak divné připadat nebude.

    A konečně: Monitor byla třída lodí použitých ve válce Severu proti Jihu, jedny z prvních celokovových lodí poměrně unikátní konstrukce: https://en.wikipedia.org/wiki/Monitor_(warship)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    VIRIK: je to idiot.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    asi jste zahlídli už tohle. Autor je Jan Slavík, stejnej co sepsnul F76, nebo snížil známku hře Wildlands, protože prej obsahuje americký nacionalismus (uf, uf)

    jinak games.cz jsem si už v záložkách přejmenoval na fansite PS4, protože milujou eclusivky od SONY a nesnášel openworldy.

    Anthem – recenze | Games.cz
    https://games.tiscali.cz/recenze/anthem-recenze-324673

    co říkáte na slovník rudého práva?
    "Designový šlendrián smíchali s nulovou invencí při navrhování... "
    "Nudnější škvár bez pointy byste nenapsali, i kdybyste se o to cíleně snažili."
    "Jakýsi abstraktní blábol, všemocná divnosíla, co jakoby ovlivňuje celý svět, ale nikdy se s ní de facto nepotkáte, hra vám neukáže její moc, jen o ní neustále rozevlátě mluví. Není vykreslená, vysvětlená, příběhově zakotvená."

    Tohle je taky kravina:
    "Ale co, čert vem příběh. V Destiny stál taky za starou belu a hra si přesto našla řadu oddaných fanoušků. Problém je, že jakmile přijde na přetřes herní obsah, Anthem se bohužel rozhodně nezachraňuje, spíše se propadá hlouběji do zatuchlého mokřadu."

    Destiny má výborný lore, svkělej svět. Warframe i Anthem taky. Nicméně problém bude v tom, že u F76, Anthem (ale i u Metra to padá) klidně recenzenti řeknou "jo, jsou tam mraky textů, ale já je nečtu".

    Jeho překvpaení z toho, že fialová zbrań je lepší než modrá a nejlepší je oranžová nemá smysl rozebírat.

    a mimochodem k těm řečím o loadincích nebo že loot se dostává až potom – často si vedle toho dovolujou dávat za příklad Warframe, nicméně v něm se taky odměny dávaj až po misi a všude to má taky loadingy a některý jsou i dlouhý. A nastavení warframu i zbraní je možný jen před misí, ne při ní. A Destiny je dost podobný, jenom tam navíc umožní změnit vybavení i v misi..

    vortex má taky vtipnou recenzi, co začíná "nemám rád tyhle střílečky, tenhle druh her a ani sci-fi", což bych řekl je docela zásadní. Podobně se hlásili jednotliví "redaktoři" u hraní Division, že je to nebaví a pak předváděliv e videích, že ani neumí hrát kooperativní hry a že problém jejich taktiky spočívá v soběctví, kdy vůbec nehleděj kde je parťák a serou na něj.
    Což vysvětluje i to "Interakce s ostatními jsou v podstatě nulové, jejich přítomnost prošumí kolem jak pouhý stín. Důvod se družit neexistuje, komunikace neprobíhá." Když neumíte spolupracovat, ostatní se vám vyhnou. Já naštěstí potkávám lidi, co chtějí hrát a výborně se podporujeme, když padnu já, zvednou mne a klidně pod palbou zvedám i své spoluhráče.

    Někde se asi otevřel portál a většina "herních novinářů" se přez noc stala Spáčilkou. Všechno co není koridor, exclusivka na PS4, neřeší to vztah otce a syna nebo lesbické androidky je prostě špatně. A crafting, kde musíte sbírat materiál , je taky špatně, protože to je ošklivej grind!


    A ta otázka co často padá "Proč se volné hraní nedá sólovat a vždycky s vámi ve světě budou další hráči?" já vám nevím, ale když to hrajete tak na odpověd snad rychle přijdete, ne?
    Použití floskule "špatný design", nebo "nemoc všech moderních her" nemá cenu komentovat.


    Zatím to vidím na jedinou věc - úplně vypustit tyhle weby i jejich magazíny a ignorovat je, protože tam pracují lidi co si pletou pozici recenzenta za nějaký druh soudce. Tahle recenze mi hru nijak nepředstavila, jen mne přesvědčila o tom že tenhle 29letý mladík je kus vola.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TRAGED: naštěstí jsem pak zkusil restartovat origin, znovu se přihlásil a je to tam všechno, nejspíš se nějak blbě přenesla data ze serveru, ale maj funkční systém na to to spravovat. Ale byla to fakt upocená chvíle, ti řeknu.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    VIRIK: Nemas report z mise v News?
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    aha, ale smazalo mi to postup úkolem... ty hrobky a to bude asi problém, protože se to hlásí vyrabovaný, ale to co jsem tam našel se mi vymazalo z inventáře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam