• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAGEDAnthem & Outriders - 3rd person GaaS klub
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    The next #AnthemGame livestream will be on April 17th at 3pm Central Time. Tune in as @BenIrvo and special guests talk about The Sunken, a new Stronghold coming later this month.

    VIRIK
    VIRIK --- ---
    PIETA: teď ti moc nerozumím, SWBF2 mám a co je tam za problém? Loot boxy zrušili poměrně rychle, protože to už porušovalo zákony o hazardu a protože se ozval i majitel licence. Teď už je to hodně jinak.

    Mass Effecty dva a hlavně tři jsou pro mne nezajímavé hry, ta DLC vydávaná za bioWare body byl debilní nápad a já jsem ho nikdy nepodpořil. Ani mne to nezajímalo.

    Naopak u Ubi si mikrotransakce využívám ve svých oblíbených hrách, který jsem roky hrál, hraju a hrát budu. WIldlands i Divize, ani u AC Odyssey nemám problém si občas koupit ohnivýho koníka (i když jde občas koupit ve hře přes tu rudu, má se to i tak).
    U Anthem je ajsně řečený už při prodeji, že content bude postupně, u Battlefrontu V. taky je, obojí mám a nestěžuju si (leda na to, že to dělaj pomaleji, ale raději ať to vydaj odladěný a v pořádku, než aby to byl průser).

    Pokud u toho všeho je něco jako fakt blbé, jsou ty updaty her. Zatímco v minulosti hra se vydala a pak opravný patche (když byla firma slušná, často na to ale i srali), tak dnes pondělí/úterý a vidím tam šest update a některý maj i 5 G velikost.

    Co je nejblbější, když za hra jako službu schovají vydání předběžné verze a z hráčů dělají beta testery víc než je zdrávo.
    PIETA
    PIETA --- ---
    VIRIK: No, nesouvisí... Praxe ukazuje, že řada vydavatelů, když dělá to první, k tomu velmi nadšeně nacpe všechno to další. A zrovna EA má v tomhle dost špatnou pověst, vzhledem k SWBF2, a Bioware to třeba v ME3MP mělo řešené dost podobně, jako ten Battlefront. Takže se lidem, pro které to je automaticky špatná zpráva, vůbec nedivím.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    VIRIK: Dalsi char. Je to skryté vpravo dole na login screenu pred Resume :-)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    PIETA: nejsem si jistej, zda to skutečně souvisí s lootboxy a podobně, to tam cpou mudrci internetu, podle mne to s tím nesouvisí s platebním modelem.

    Znamená to rozšiřování kontentu, endgame nebo přidávání věcí, zvyšování level capu, prostě plnou podporu hry původního tvůrčího týmu i po vydání.

    Jestli si tam firma k tomu udělá vysokou pořizovací cenu, mikroplatby za kosmetiku, seasion pass (umožňující dívější přístup a slevy na věci ve hře za herní měnu), battle pass nebo předplatné, či kombinace je pak věcí jednotlivých projektů a nesouvisí to se samotným hra jako služba.
    PIETA
    PIETA --- ---
    VIRIK: To je ale taky tím, že nikdo netuší, to to ten "live service" vlastně je, protože to je buzzword používaný pro všechno od "hra je online a dostává patche" po "přes mikrotransakce a lootboxy dřeme hráče, co to jde".
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    malá poznámka k tomu, jak se všude píše "hry jako služba" a že je to šit.

    Není to šit, jen to musí studia jako DICE nebo BioWare doladit. I Ubisoftu chvíli trvalo, než přišel na to jak správně to dělat a hry jako The Division 2 nebo AC Odyssey jsou krásným příkladem toho, jak to nejen výborně funguje, ale i jak je to skvělé.

    Titul nejvtipnější lidé dostávají tedy ti, co na jednu stranu ukazují na model "hra jako servis" jako viníka že vychází spousta odpadu a současně vyzdvihují Division 2 nebo Odyssey, který ale jsou vzornou ukázkou onoho modelu :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TRAGED: novej charakter je jako další, nebo přepíše postup? Nevíme?
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    VIRIK: Asi se ti netrigrrnul Achievement, takze pak jedine EA ci M$ support, ci dalsi charakter a udelat na nem jen ty pistole. Ja se treba desim, ze jeste budu na dalsim charu sbirat runy a dopisy kuli "No stone left unturned" cimz strasi nekde na webu./
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TRAGED: tohle na tvoji radu dělám
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TRAGED: mám je a achievement jsem nedostal
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KORAL: Tomu rozumim :-) To bylo co me z fleku napadalo. Ale doporucju udelat aspon ty challenges, je na tom postavena Learning curve, kdyz je porteba zabit nejakou zbrani 50/20E/10L, tak te ji to dost nauci pouzivat a poznat jeji pro a proti. To same gear, poznas jak fungjou ostatni Javeliny a treba se v nejakem z nich nakonec i zhlednes :-) JA hodlam udelat vsechny urcite na MW a Legendara podle toho co mi za LEGA za pochodu napada :-) Zatim mam jeden LMG, DveaUniversal Componenty na prd a FLAK Canona do Assault Canonu pro Kolosa
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    VIRIK: Na Achievement urcite staci udelat LVL1 na vsech trech zbranich z dane kategorie.
    KORAL
    KORAL --- ---
    TRAGED: Na tohle já si fakt nepotrpím, nejsem zběračem těchto věcí. Já u hry preferuji jiné věci, abych byl přesný, rád dělám palebnou sílu. Nevadí mi u hry myslet, naopak mě to i baví, ale nebaví mě dělat něco jen proto, abych měl nějaký obrázek a nebo 10k virtuálních koinů:)


    KID_MCHUTT: Hele koukal jsem tuhle na jedno video, kde říkali, že je to prostá matematika na složení top gearu. Ale to je Anthem vlastně také :-D
    Takže zase si ji zahraju, jen na D2(Division 2) musí být nálada prostě.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TRAGED: no vidíš, jak o tom mluvíš... povedlo se ti získat achievement na machine pistols? Protože já už je tam vidím i jako fialový plánky a achievement mi ne a ne padnout, což mne dost zklamalo. Ostatní už všechno mám a stačilo kolikrát mít je jen zelené, ale tady to nepadlo :/
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KORAL: Uz mas vsechny Achievemnty? Uz mas vsechny Questy? Uz mas hotove challenge u vsech zbrani a gearu? A pak tam porad jsou ty 3 ridiculous 50k repky :-) U
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KORAL: Division :)
    KORAL
    KORAL --- ---
    Nápad co dělat v Anthemu, když už jsem legendary Ranger a nemám zrovna náladu na další Javeliny. Nějak mi schází koncový obsah, co dělat dál, pokud nechci šperkovat každý Javelin na top úroveň.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    na tech fixech se aspon priznaji co bylo blbe. Tyhle veci z posledniho fixu jsem ani nevedel
    KORAL
    KORAL --- ---
    TRAGED: jj je to jen fix :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam